Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από το κοινό της Πάτρας η εκδήλωση που θα γίνει για τον συγγραφέα και τέως βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη στην Αχαική πρωτεύουσα την Τετάρτη 27 Μαίου 2015 το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα 2 τελευταία βιβλία του Μίμη Ανδρουλάκη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, το βιβλίο «Αλλέγκρα» του 2014 και το βιβλίο «Μαύρο κουτί, Αφορισμοί περί ηγεσίας και στρατηγικής» που βγήκε το 2015.
Για το «Μαύρο κουτί» θα μιλήσει στην εκδήλωση ο Πέτρος Ψωμάς, εμπορικός διευθυντής του thebest.gr.
Η θηλιά. Δεν άντεχε να δει θηλιά δίχως να μπει στον πειρασμό να τη δοκιμάσει στον λαιμό του. Η εξουσία ελκύεται από την αυτοκαταστροφή της.
Δεν είναι αφορισμός.
Αν δεν διεγείρει μια αυθεντική σου σκέψη, δεν είναι αφορισμός. Το πολύ ένα ρητό για να βολεύεις κατά περίπτωση την πνευματική σου οκνηρία.
Οι Αφορισμοί φιλοδοξούν να διεγείρουν την αυθεντική σεναριακή σκέψη και φαντασία των αναγνωστών.
Ως σύγχρονος Παλαιός των Ημερών χρησιμοποιώ μια δόση από την ελληνική τέχνη της αμφιλογίας και της ειρωνείας στην εποχή των sms και του twitter για να ανοίξουμε μαζί με τους αναγνώστες το Μαύρο Κουτί της Ηγεσίας και της Στρατηγικής σε καιρούς μεγάλης αβεβαιότητας και κρίσης, όπως αναφέρεται στην περίληψη του συγκεκριμένου βιβλίου των 176 σελίδων, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει και φωτό του ίδιου του Μίμη Ανδρουλάκη.
Αναφορικά με το βιβλίο «Αλλέγκρα», στην ιστορία αυτή -με τίτλο το βενετσιάνικο όνομα της υποτίθεται νεκρής "νόθας" κόρης του Μπάιρον- θα μιλήσει το "αίμα". Η Αλλέγκρα υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο απομακρυσμένων γενεών στο στημόνι μιας ιστορίας του καιρού μας, της μυστικής κίνησης Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάιρον). Δύο γενεών που τις χωρίζουν διακόσια χρόνια, αλλά τις ενώνει το "αίμα" στην απόκρυφη Φιλική Εταιρεία του νέου ρομαντισμού και φιλελληνισμού της εποχής μας.
Εμπνευστής της ο Άνθρωπος με τα Μαύρα, ένας διάσημος της επιστήμης που τον μεταμόρφωσε το άγγιγμα της ιστορίας και το ξάφνιασμα της γενεαλογίας ωρίμασε μέσα του κάτι ακραίο μα θαυμαστό.
Οι αναγνώστες, όπως και οι απόγονοι των εθελοντών φιλελλήνων της επανάστασης του 1821, θα μοιραστούν στιγμές-σοκ με τις: Αλλέγκρα, Ντανιέλα, Ζέλα, Άλισον, Σιμόν, Άντι, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Έμμα, Μπιάνκα, Αλτάνα, Τζούλια...,
Ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει γεννηθεί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια, από το 1993 πολιτικά ανένταχτος, σε απόσταση από την καθημερινή διαχείριση της πολιτικής. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του "Μετά" (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της Αριστεράς και ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Επέστρεψε στη μαχόμενη πολιτική το 2004. Εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Περιφέρεια Αθήνας. Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει δημιουργήσει ραδιοφωνικές εκπομπές στον Flash 96 fm σε δύο περιόδους, στον Alpha 98,9 και στο Βήμα FM 99,5. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συλλογικά έργα και έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών.
*Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση για τον Μίμη Ανδρουλάκη.
Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top