Σόου για τηλεοπτικά κανάλια από τη Ν.Δ. στη ΒουλήΆφθονη εικόνα για κατανάλωση σε τηλεοπτικά σόου έδωσε η Ν.Δ. ακόμη και πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο που καταργεί τις φυλακές τύπου Γ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν εισήλθε στην αίθουσα η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, της απήγγειλε ένα ποίημα του Γιώργου Δροσίνη! Και αμέσως μετά μιλούσε στα τηλέφωνα για να ενημερώσει για το «κατόρθωμά» του, που δυστυχώς γι' αυτόν δεν το έπιασαν οι κάμερες… Το ποίημα, όπως το μετέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν το εξής:

σε καρτερούσα

και είπα να τη

μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές

και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι

μα ήταν ίδιες και οι τρεις σαν αδελφές

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε την αθλιότητα και ανακοίνωσε 10λεπτη διακοπή της συνεδρίασης, καθώς δεν υπήρχε απαρτία (δηλαδή 75 βουλευτές). «Με 57 βουλευτές δεν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση», τόνισε σημειώνοντας ότι δεν θα μπορεί η Βουλή να πάρει αποφάσεις. «Την εικόνα 'εγκρίνεται κατά πλειοψηφία' με 3 βουλευτές μέσα, αυτή η Βουλή δεν θα την επαναλάβει. Είναι τραυματική», τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Μετά την διακοπή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να «στήσουν» εικόνα καθυστέρησης της προέδρου της Βουλής. «Μπούλινγκ δεν δεχόμαστε ως βουλευτές της Ν.Δ. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών. Μην στερείτε χρόνο με τα τερτίπια σας από τους βουλευτές. Απαιτούμε στο εξής οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και να μην πληρώνουμε τις δικές σας καθυστερήσεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είστε πρόεδρος κανενός μονομελούς οργάνου αυταρχικού καθεστώτος», τον συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, κάνοντας λόγο για «ώρα Κωνσταντοπούλου»

«Κύριε Κουτσούκο, επειδή σε προηγούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχατε έρθει στο προεδρείο και με ρωτήσατε αν έχετε χρόνο για να πιείτε 'ένα καφεδάκι', θα σας παρακαλούσα να τηρείτε κάποιους κανόνες. Είναι υπερβολή να έρχεστε στην αίθουσα καθυστερημένος και να ψέγετε την πρόεδρο για καθυστέρηση», του απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.

«Δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης. Θα είμαι όλη την ώρα μέσα. Και να μου κόψετε και τον μισθό», φώναξε ο Γ. Κουτσούκος, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου του επεσήμανε πως «η περικοπή μισθού προβλέπετε αν απουσιάσετε αδικαιολογήτως από 5 συνεδριάσεις και σας έχω πει ότι θα εφαρμοστεί ο καφές».

Για υποκρισία για τις ανάγκες των τηλεοπτικών καναλιών έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ισχυριζόμενος πάντως πως δεν χρειάζεται να διαπιστωθεί απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. «Δεν με ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σώου», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη προσθέτοντας ότι «θεωρώ θέμα ουσίας και πολιτικού ήθους την ακρίβεια στην έναρξη».

Πηγή: Η Αυγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top