Μία διαδηλώτρια διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς ανέβηκε πάνω στο γραφείο, μπροστά από τον Μάριο Ντράγκι, φωνάζοντας «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ» και πετώντας κομφετί. Πρόκειται, όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph για την Josephine Witt, πρώην μέλος των FEMEN που τώρα κάνει ακτιβιστικές δράσεις μόνη της.
Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό για το οποίο συνελήφθη πάντως. Πριν από δύο χρόνια της επιβλήθηκε πρόστιμο για διατάραξη θρησκευτικής λειτουργίας, μετά από μια γυμνόστηθη διαμαρτυρία της στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, στη Γερμανία. Πριν από ένα περίπου μήνα είχε ανεβάσει ένα τουίτ με μια φωτογραφία από ακτιβιστική δράση υπέρ της Ελλάδας, κάνοντας και σχετικό σχόλιο: Καλημέρα Ελλάδα! Περισσότερη αλληλεγγύη, λιγότερη λιτότητα. #nogrexit #freegreece Για να μπορέσει να μπει στη συνέντευξη τύπου, η κα Witt υπέγραψε πως εκπροσωπεί έναν ειδησεογραφικό οργανισμό στον οποίο δεν εργάζεται καν.
Η ίδια εξήγησε πως υποκρίθηκε πως ήταν ρεπόρτερ του Vice, γνωρίζοντας πως το Vice προσλαμβάνει πολλούς νέους δημοσιογράφους. Η Witt μάχεται εδώ και χρόνια εναντίον του «ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού» και της «αντιδημοκρατικής» ΕΚΤ. Υποστηρίζει πως η σημερινή της πράξη δεν θα είναι η τελευταία, αλλά πως θα συνεχίσει να μάχεται για τα πιστεύω της. Φιλικό της πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα αναφέρει ότι «η Josephine θέλει ειρήνη και ευτυχία για τις ζωές μας, για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες της Μεσογείου. Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει στην αντικατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάργηση των συνόρων.» 
ΠΗΓΗ:"dimokratianews.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top