Ως γνωστoν, η Ελλάδα έγινε πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 1981. Με βάση τα στοιχεία του 1980, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της χώρας μας αποτελούσε το 55% του μέσου κατά κεφαλή ΑΕΠ της ΕΕ. Στα πλαίσια άσκησης της περιφερειακής αναπτυξιακής κοινοτικής πολιτικής, χώρες μέλη της ΕΕ με χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τον αντίστοιχο μέσο κοινοτικό όρο, λαμβάνουν δωρεάν οικονομική βοήθεια από τα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία (ΕΓΤΕ, ΕΤΠΑ, ΕΓΤΤΑ, κ.ά.), αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αναπτυξιακής τους διαδικασίας και αποβλέποντας στο μέλλον το κατά κεφαλήν τους ΑΕΠ να προσεγγίσει τα μέσα κοινοτικά επίπεδα.
Η συμμετοχή των κρατών μελών της ΕΕ στον κοινοτικό προϋπολογισμό και τα διάφορα ταμεία της ΕΕ, γίνεται με βασικό κριτήριο το ποσοστό της επιμέρους συμμετοχής τους στην παραγωγή του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ. 
Για παράδειγμα, με γνώμονα τα στοιχεία του 2014, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία που παράγουν αντίστοιχα το 21%, 16%, 15,5% και 11,7% του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ, συμμετέχουν αναλογικά κατά 21%, 16%, 15,5% και 11,7% στα διάφορα κοινοτικά ταμεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της περιόδου 1981-2014, οι απολήψεις (εισροές) από τα αρμόδια κοινοτικά ταμεία, είτε υπό τη μορφή επιδοτήσεων διαφόρων προϊόντων, είτε υπό τη μορφή επιχορηγήσεων ποικίλων επενδυτικών έργων και άλλων αναπτυξιακών δράσεων, εκτιμώνται σε 210 δις ευρώ (€). 
Το τεράστιο ποσό των 210 δις € δόθηκε στην Ελλάδα δωρεάν (τσάμπα) από τα διάφορα θεσμικά όργανα της ΕΕ, έχοντας προορισμό κυρίως την χρηματοδότηση έργων υποδομής, όπως οδικά δίκτυα, λιμενικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, Αττικό Μετρό, Αττική Οδός, Ολυμπιακά έργα, κ.ά., την επιδότηση αγροτικών προϊόντων, την χρηματοδότηση δράσεων στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της υγείας, της παιδείας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, κ.λπ. 

Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ένα σημαντικό μέρος από το ποσό των 210 δις €, που κατά την περίοδο 1981-2014 εισέρευσε στη χώρα μας, μπήκαν στις τσέπες κάποιων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, αρκετών καρεκλοκένταυρων της εξουσίας, εργατοπατέρων συνδικαλιστών και γαλαζοπράσινων αγροτών, υπό τη μορφή μίζας, υπερβάσεων στις δαπάνες των εκτελούμενων έργων, εικονικών αγροτικών επιδοτήσεων, κ.λπ., αδιαμφισβήτητο είναι ότι τα κεφάλαια αυτά συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ωστόσο, τα δωρεάν κοινοτικά κεφάλαια των 210 δις € που δωρεάν διοχετεύτηκαν στη χώρα μας, θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί αποδοτικότερα σε κλάδους της εθνικής οικονομίας με μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 
Την περίοδο 1980-2014, ο μέσος αναπτυξιακός ρυθμός της Ελλάδας ήταν μόλις 1%, δηλαδή ο χαμηλότερος από την οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. 
Αν την περίοδο αυτή, τα δωρεάν κεφάλαια της ΕΕ είχαν αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα, σε οικονομικούς (υπο)κλάδους με υψηλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, οι μέσοι ετήσιοι αναπτυξιακοί ρυθμοί της χώρας μας θα μπορούσαν να ήταν 3% και όχι 1%. 
Παράλληλα, την περίοδο 1980-2014, οι κομματικοί θεσιθήρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πήραν το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 8 δις € ή 19,6% του ΑΕΠ και το εκτόξευσαν σε 480 δις € ή 268,2% του ΑΕΠ. 
Δηλαδή, αρχικλεφταράδες πολιτικοί, μιζαδόροι καρεκλοφόροι της κρατικής εξουσίας, κρατικοδίαιτοι διεφθαρμένοι επιχειρηματίες, εργατοπατέρες συνδικαλιστές, κ.ά., από τη μια μεριά έκαναν φαγοπότι με το τσάμπα κοινοτικό χρήμα των 210 δις €, και από την άλλη εκτίναξαν το δημόσιο χρέος στα ουράνια προκαλώντας το 2010 την χρεοκοπία της χώρας. 
 Δηλαδή, οι αρουραίοι και οι βδέλλες της εξουσίας έκλεψαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα. 
Αναμφίβολα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος πολλά μπορούν να κάνουν για την εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού και την απόδοση ποινικών ευθυνών στους καρεκλοκατακτητές του δικομματικού καθεστώτος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που λήστεψαν τα δημόσια ταμεία, κακοδιαχειρίστηκαν τους κοινοτικούς πόρους, μοίραζαν αφειδώς θαλασσοδάνεια σε ημετέρους βαρόνους της μάσας και στο τέλος χρεοκόπησαν τη χώρα έχοντας όμως εκατοντάδες δις ευρώ καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top