ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην εκπομπή «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»
Θέματα που «καίνε» άγγιξε για άλλη μια Κυριακή ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA.

O Nίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε πως γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πληρώθηκαν τα ιντερνετικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ από το 2000 έως το 2020 και αν όντως αυτά αποδόθηκαν στο ελληνικό δημόσιο μετά την πώληση του Οργανισμού.

Άλλη μια ηχηρή αποκάλυψη ήρθε δια στόματος του διευθυντή της εφημερίδας FM VOICE Νίκου Μανεσιώτη και αφορά στην έγκληση της ελληνικής κυβέρνησης από την ευρωπαϊκή επιτροπή , από τις 9/12/2014 , για τη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Στουρνάρας με τη SIEMENS, θεωρώντας πως αντίκειται προς την ελληνική νομοθεσία. Αποκάλυψε μάλιστα πως η Commission αναρωτιέται γιατί εξακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση να θεωρεί αξιόπιστη την εν λόγω εταιρεία και μέχρι λίγο πριν τις εκλογές συνέχιζε τις απευθείας αναθέσεις έργων σε αυτήν.

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ως Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποκάλυψε πως η SIEMENS, έχει αναλάβει περίπου το 70% των έργων των οποίων τις συμβάσεις έχει ήδη δει, έχοντας πληρωθεί αν και σε ορισμένες περιπτώσεις τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σε σχέση με την τρέχουσα πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, ο κ. Τσουκαλάς αποκάλυψε πως ο δρόμος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ναρκοθετημένος και πως οι Γερμανοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν δικούς τους συνεργάτες δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στον αντίποδα, ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, δήλωσε πως η κυβέρνηση «πουλάει τζάμπα μαγκιά, χωρίς να έχει καταλάβει τι της γίνεται», ενώ θεώρησε απαράδεκτο την ώρα που η χώρα καίγεται να αναδεικνύεται ως μείζον θέμα η «εξαγωγή» του κομποδέματος του Γκίκα Χαρδούβελη. Παρ’όλα αυτά διαβεβαίωσε πως , αν η κυβέρνηση λάβει οποιοδήποτε μέτρο για την ανακούφιση των μικρομεσαίων, η ΝΔ θα το στηρίξει.

Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Χάρης Κάτανας, δήλωσε πως οι Βουλευτές του κόμματός του μπήκαν στη Βουλή για να «σπάσουν αυγά» και διαβεβαίωσε πως η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις 100 δόσεις για οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα γίνει με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνει πραγματικά όσους παρουσιάζουν αδυναμία αποπληρωμής.

Ο Ν. Μανεσιώτης αποκάλυψε επίσης τα διπλά ΑΦΜ που διατηρούν οι γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο τη μη απόδοση ΦΠΑ. Πρακτική την οποία φάνηκε να βρίσκει λογική ο βουλευτής της ΝΔ Σ.Γκίκας , τονίζοντας πως , αλλιώς οι εταιρείες αυτές θα έφευγαν στο εξωτερικό.

Ο Στ. Γκίκας, μιλώντας για τα εξοπλιστικά, δήλωσε πως από το 2006 έως το 2010, το ελληνικό δημόσιο αναγκάστηκε να καταβάλλει 8,5 δις ευρώ για συμφωνίες που είχαν κλειστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και οι πληρωμές τους είχαν μετακυληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, για να μην επιβαρύνουν τους τότε προϋπολογισμούς.

Η συζήτηση άναψε όταν στο τραπέζι τέθηκε η πρωτοβουλία της πρόεδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να εγείρει θέμα ακυρότητας νόμων οι οποίοι ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία των έγκλειστων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Τσουκαλάς τη χαρακτήρισε ως προσωπική νομική άποψη της Προέδρου, τόνισε όμως πως «επί 18 μήνες χρησιμοποιούμε τη Χρυσή Αυγή για μικροκομματικά παιχνίδια».

Ο Σ.Γκίκας χαρακτήρισε «επικίνδυνο το μονοπάτι που άνοιξε η κ. Κωνσταντοπούλου.»

Στην εκπομπή έγινε αναφορά στο θέμα της κλινικής συμφερόντων των αδελφών Καραγκούνη, εις εκ των οποίων ο νυν εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, και στην προσπάθεια του τελευταίου να αποκτήσει άδεια λειτουργίας, αν και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, ενώ ήταν υφυπουργός δικαιοσύνης. Ο κ. Καραγκούνης, αν και είχε ενημερωθεί και κληθεί στην εκπομπή, επικαλέστηκε βεβαρυμμένο πρόγραμμα .

Από τη διεισδυτική ματιά του Νίκου Νικολόπουλου δεν θα μπορούσε να έχει ξεφύγει και η κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε πρώην στενό συνεργάτη του Νίκου Παπανδρέου για τα θαλασσοδάνεια ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ από την αμαρτωλή Proton Bank προς στελέχη της ΟMEGA BANK.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top