Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση συνεχίζει μια συντηρητική και παλαιοκομματική παράδοση, η οποία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα. Γενικοί γραμματείς σε κρίσιμα υπουργεία διορίζονται αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη. Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε η κρίση στο πολιτικό σύστημα της χώρας;
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει την απαίτηση από κάθε κυβέρνηση να αναζητάει τους καλύτερους για κάθε θέση. Υπάρχουν πολλοί, εξαιρετικά εξειδικευμένοι και καταρτισμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες,τεχνοκράτες, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν τις θέσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει την ευκαιρία μιας αίτησης, έστω, για μια θέση κρατικού αξιωματούχου.
Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της κάκιστης παράδοσης θα εντείνει την απελπισία των πολιτών, που θεωρούν ότι τίποτα δεν αλλάζει σε αυτόν τον τόπο, όποιος και να τον κυβερνάει...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, όμως, ότι ένα από τα βασικά αίτια της κακοδαιμονίας του τόπου ήταν η αδυναμία της διοίκησης να εκσυγχρονίσει τον εαυτό της και τη χώρα, απελευθερώνοντας το δημιουργικό κεφάλαιο του τόπου.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΑΣΤΕ ότι οι τελευταίοι που θα είχαν τα φόντα ή τις προθέσεις να ευνοήσουν μια παραγωγική λειτουργία της διοίκησης θα ήταν η κατηγορία των «ημετέρων».
ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΣ άλλωστε οι ίδιοι τον διορισμό τους, όχι σε προσόντα και ικανότητες αλλά σε κομματικό πρόσημο, μάλλον τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις αποτελούν, παρά καταλύτη για προοδευτικές εξελίξεις, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση, για λογαριασμό του κόμματος και των σχετικών παραταξιακών, διοικητικών και κοινωνικών πυρήνων. Νίβοντας το ένα χέρι το άλλο, νίβουν εν τέλει και τα δύο την οπισθοδρόμηση.
ΑΥΤΑ, για όσους περίμεναν από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι καλύτερο από αυτό...
 
ΠΗΓΗ : " Εφημερίδα Πελοπόννησος"

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top