Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, είπε ότι η “η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού δεν βρίσκεται πίσω από τους στόχους”. Αξιοσημείωτη ήταν η παρατήρηση του κ. Μάρδα, δηλαδή ο αντίστοιχος Σταϊκούρας της απελθούσας δικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ότι, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν καλύτερα του αναμενομένου, γιατί μπήκαν στα κρατικά ταμεία αρκετά χρήματα από τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Δηλαδή, χάρη στο φορομπηχτικό και αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν πως αν κέρδιζε τις εκλογές και σχημάτιζε κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα καταργούσε, τα έσοδα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) πήγαν αρκετά καλά κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.
Προσέξτε τη λογική του κ. Μάρδα, άλλοτε καρεκλοκένταυρου του ΠΑΣΟΚ και δυνητικού υποψηφίου με το Ποτάμι στην Θεσσαλονίκη, ότι, ένας αντισυνταγματικός και αντιλαϊκός φόρος, που ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε ήδη να είχε καταργήσει, συντελεί στην απόδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και άρα ο ΕΝΦΙΑ θεωρείται αποτελεσματικό χαράτσι. Δηλαδή, ο πρώην υπουργός Γιάννης Στουρνάρας με το σύμβουλο του καθηγητή κ. Καραβίτη, που επινόσαν και εφάρμοσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια, γιατί ο ΕΝΦΙΑ απέδωσε τον Φεβρουάριο ικανοποιητικά έσοδα στον κρατικό κορβανά; 
Δεν είναι παράλογο και αντιδεοντολογικό, το νυν κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, να επικαλείται την αποδοτικότητα όντως ενός εξωφρενικού φόρου επί της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, όταν κατά την προεκλογική περίοδο διατυμπάνιζε πως άμεσα θα τον καταργούσε, με την άνοδό του στην κυβερνητική εξουσία;
Ο ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε ήδη να είχε αντικατασταθεί, με “ειδικό” φόρο επί των “εχόντων και κατεχόντων” της κομματικής-πολιτικής νομενκλατούρας, που θα τροφοδοτούσε σε σταθερή ροή τα κρατικά ταμεία τουλάχιστον με 400 εκατ. ευρώ (€) κάθε μήνα. 
Οι κύριοι Βαρουφάκης και Μάρδας, αντί να δίνουν συνεντεύξεις στις πασαρέλες των μίντια, το χρησιμότερο για μας τους πολίτες θα ήταν, να κλειστούν με τους συμβούλους στα γραφεία τους, για να επεξεργαστούν μεθόδους εντοπισμού των χιλιάδων εγκάθετων του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, που έκαναν τεράστιες περιουσίες κλέβοντας τα κρατικά ταμεία, παίρνοντας θαλασσοδάνεια πολλών δις €, λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς, εισπράττοντας μπόνους αρκετών δις €, κάνοντας ύποπτα παιχνίδια στο Χρηματιστήριο, βάζοντας στις τσέπες πακέτα από μίζες, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά από μελέτες, κ.λπ., ξεκινώντας πρώτα από τους δικούς τους εαυτούς και προχωρώντας στη συνέχεια στο υπόλοιπο σινάφι, δηλαδή Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Προβόπουλος και σία. 
Αντί ο κ. Μάρδας από τα κανάλια των κυρίων Αλαφούζου και Μπόμπολα, να μας λέει πόσο αποδοτικός φόρος είναι ο ΕΝΦΙΑ, χρήσιμο για την πλειονότητα των πολιτών θα ήταν, να μας ενημέρωνε πότε θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και ποιοι είναι οι “πλούσιοι” Έλληνες που θα επωμιστούν τα επιπρόσθετα φορολογικά βάρη.
Η λαϊκή παροιμία λέει “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”. Οι κύριοι Βαρουφάκης και Μάρδας είναι νεότευκτοι υπουργοί και μόλις σε 40 μέρες έχουν δώσει γύρω στις 200 συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, ράδια και έντυπο τύπο. 
Γιατί βιάζονται και μιλούν τόσο πολύ; Επικοινωνιακά κερδίζει ή χάνει η κυβέρνηση; 
Οι πολυπληθείς συνεντεύξεις που δίνουν ωφελούν τη χώρα; Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση, ότι, αμφότεροι οι κύριοι Βαρουφάκης και Μάρδας, ομιλούν και επιχειρηματολογούν άνευ άρτια τεκμηριωμένων στατιστικών δεδομένων και κυρίως άνευ κατασταλαγμένου προγράμματος οικονομικής πολιτικής. 
Δεν έχει λογική βάση, μια χούφτα νάρκισσων υπουργών, να χαλάει την ωραία εικόνα που με προσεκτικά βήματα, οι κύριοι Καμμένος και Τσίπρας έχουν καταφέρει να εμπεδώσουν στο σκεπτικό του μέσου Έλληνα πολίτη. 
Και μάλιστα με λίγα λόγια και ελάχιστες συνεντεύξεις. Αλέξη και Πάνο, για το καλό της χώρας, μαζέψτε από την πασαρέλα τους ελάχιστους νάρκισσους υπουργούς.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top