Μετά την απειλή στους δήθεν ξεροκέφαλους Ευρωπαίους ότι η ελληνική Κυβέρνηση εάν δεν βρεθεί λύση θα προχωρήσει σε εκλογές ή δημοψήφισμα οι δανειστές μας καταβάλλουν προσπάθειες για να βρεθεί λύση και να καταβληθεί στην Ελλάδα η τελευταία δόση.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung γράφει ότι στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών θα προτείνουν στον Βαρουφάκη ένα συμβιβασμό για να επιτευχθεί η εκταμίευση της δόσης.

Κατά την γερμανική εφημερίδα οι δύο όροι που θα προταθούν είναι:

Πρώτον ο Τσίπρας θα πρέπει να καταθέσει ένα λεπτομερές και κοστολογημένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και να δεσμευτεί ότι θα το υλοποιήσει

Δεύτερον παράλληλα με αυτό, θα πρέπει οι εκπρόσωποι των θεσμών να το εξετάσουν για να δουν εάν το πακέτο μεταρρυθμίσεων είναι κατάλληλο και πληροί τους συμφωνημένους όρους για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Λέγεται ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ότι αποκλείεται να «ξεβρακωθεί» και να προδώσει την εντολή του ελληνικού λαού. Υπάρχουν πληροφορίες πως διεμήνυσε στον πρόεδρο της Κομισιόν «μην με ωθείτε στα άκρα γιατί υπεύθυνοι θα είστε εσείς».

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top