Σε σκληρή επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Δένδιας άφησε σαφείς αιχμές σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος και εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα μετατροπής της ΝΔ σε ακροδεξιό κόμμα του 4%-5%.
«Αν η πορεία της ΝΔ είναι να γίνει ένα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο, με μόνη διαφορά από τη Χρυσή Αυγή το ότι δεν θα είναι ναζιστικό κόμμα, τότε το ποιος θα είναι πρόεδρος δεν έχει σημασία. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 50% της δύναμής μας ιστορικά. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα πολιτικά και ιδεολογικά περιορισμένο», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι αν ο κ. Σαμαράς επιμείνει σε αυτόν τον προσανατολισμό, τότε δημιουργείται χώρος για νέο «κεντροδεξιό» κόμμα…
Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον κίνδυνο εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι «αν εσωστρέφεια σημαίνει κοιτάω τα του οίκου μου δεν είναι κακό. Ένα συνέδριο έχει μόνο να προσδώσει».
Ο κ. Δένδιας, ο οποίος έκανε και αναφορά με νόημα στις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου καραμανλή για τη ΝΔ, τόνισε μάλιστα ότι με τα σημερινά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει τη ΝΔ, αν υπάρξει σύντομα εκλογική αναμέτρηση.»Σημασία έχει ότι αν η κοινωνία μας προσλαμβάνει ως μια συνεχώς δεξιότερη στροφή, τότε το τι εμείς θέλουμε να προσδιοριστούμε δεν θα έχει σημασία. Κανείς δεν μας εκλαμβάνει ως κεντρώο χώρα πια. Το Ποτάμι υπάρχει γιατί αφήσαμε χώρο στα Αριστερά μας. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε να συντριβούμε. Εξωσυστημικά από τη ΧΑ, ενδοσυστημικά από την ΑΝΕΛ, και στο κέντρο από το Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Δένδιας.
Ερωτηθείς για τη στάση Καραμανλή, ο κ. Δένδιας απέφυγε να απαντήσει ευθέως.»Σεβομαι και αγαπώ τον Κώστα Καραμανλή, δεν είμαι αυτός που θα του υποδείξει τι πρέπει να κάνει και πως», τόνισε.
ΠΗΓΗ : "rizopoulospost.com"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top