Παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η νέα θηριωδία των τζιχαντιστών όπου αποκεφάλισαν 21 Αιγύπτιους στη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκαλεί επειγόντως το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας μετά την ανάρτηση βίντεο στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανακοινώνει ότι αποκεφάλισε Αιγύπτιους χριστιανούς κόπτες στη Λιβύη.

Ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες στη Λιβύη κατηγόρησαν πρόσφατα την Αίγυπτο ότι έστειλε πολεμικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν θέσεις τους, κυρίως στην Τρίπολη, πράγμα που διέψευσε το Κάιρο.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δήλωσε την Κυριακή ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμά της να απαντήσει στον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων, με όποιον τρόπο θεωρεί ότι είναι κατάλληλος.

Ο Σίσι προειδοποίησε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις εγκληματικές αυτές δολοφονίες». Τα σχόλια αυτά έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε τηλεοπτικό διάγγελμα λίγη μόλις ώρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε την Κυριακή ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη γειτονική Λιβύη.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία» 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη από μαχητές που συνδέονται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και προέτρεψε για την ανεύρεση πολιτικής λύσης στις συγκρούσεις που μαστίζουν τη χώρα.

«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές μοχθηρές πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το ΙΚ κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων Αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά και η οποία ωθεί την περαιτέρω την συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Αυτή η αποτρόπαιη πράξη υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη για πολιτική επίλυση των συγκρούσεων στη Λιβύη, από τις οποίες επωφελούνται τρομοκρατικές ομάδες όπως το ΙΚ», πρόσθεσε.
Την Κυριακή, το ΙΚ ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο αποκεφαλισμός Αιγυπτίων χριστιανών από μέλη της οργάνωσης. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε με αντίποινα για το στυγερό αυτό έγκλημα.

Πηγήtopontiki
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top