«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι ένα εφεύρημα της κυβέρνησης Σαμαρά» αποκάλυψε (χθες) ο πρωθυπουργός
Βόμβες κατά του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη έριξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (παρά το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ξόδεψε γύρω στα 900.000 ευρώ) ήταν εμπνεύσεως του πρώην υπουργού! «Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στο Παρίσι στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, προσκεκλημένος του κ. Γκουρία. Μίλησα στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων. 

Είχαμε την ευκαιρία επί τετράωρο να κάνουμε μια ειδική συζήτηση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και να ξεδιαλύνουμε επιτέλους ότι αυτή η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είχε καμία σχέση με τον ΟΟΣΑ, αλλά ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης που έβαλε υποκλέπτοντας τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εγείροντας αντιδράσεις από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια ψηφίζεται ένας νόμος που δεν είναι μεταφρασμένος, προσθέτοντας ότι «δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση, αλλά ισότιμη». Μάλιστα, συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν κάποιοι που είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών, για να λάβει τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, επιτέθηκε στον Ντάκλαν Κοστέλο, με αφορμή την επιστολή του με την οποία ζητούσε να παγώσουν τα νομοσχέδια καθώς θεωρούνται μονομερείς ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης. «Στους τεχνοκράτες, που έχουν μάθει να δουλεύουν με τελεσίγραφα, απαντάμε με πράξεις, καθώς υψώνουμε στη Βουλή τείχος αξιοπρέπειας. Τις επόμενες ημέρες ψηφίζουμε στη Βουλή και τα δύο νομοσχέδια, για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις. Το μόνο που κατορθώνουν με τη στάση τους είναι να εκθέτουν την Ευρώπη. Τι να πει κανείς, ότι έχουν το θράσος να γράφουν σε χαρτί πως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια, μη συμβατή με τις αποφάσεις;» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι σε αυτήν την Ευρώπη είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, ενώ προσέθεσε σε έντονο ύφος ότι «απαιτούμε, όπως και αυτοί από εμάς, την τήρηση κατά γράμμα της συμφωνίας της 20ής του Φλεβάρη».
Αλέξανδρος Διαμάντης
Οταν απειλούσε με παραίτηση
Σε πλήρη περιδίνηση είχε περιέλθει στο τέλος του Μαρτίου 2014 ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, όταν συζητούνταν στη Βουλή το νομοσχέδιο με την περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που περιελάμβανε και το ζήτημα του παστεριωμένου γάλακτος. Τότε ο κ. Χατζηδάκης είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι θα παραιτηθεί αν δεν περάσει το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά και συνολικά η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Τελικά το νομοσχέδιο πέρασε,αφού ο κ. Χατζηδάκης έριξε νερό στο κρασί του. Στο ενδιάμεσο είχε παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, διαφωνώντας με τις ρυθμίσεις για το γάλα.

Τελικά, ο υπουργός είχε δεχτεί πολλές αλλαγές. Συμφώνησε το παστεριωμένο γάλα να έχει διάρκεια συντήρησης έως επτά ημέρες με ευθύνη του παρασκευαστή και υπαναχώρησε για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τη διαμόρφωση των προσφορών.
Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης προχώρησε σε απόσυρση πέντε υπουργικών τροπολογιών που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Μειμαράκης: Αν ισχύει τότε...!
Χαρακόπουλος: Σοβαρό θέμα
Ακόμη και οι βουλευτές της Ν.Δ. κράτησαν αποστάσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη όσον αφορά τις σε βάρος του καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για υποκλοπή της σφραγίδας του ΟΟΣΑ.
Λίγα λεπτά μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε εντός της Ολομέλειας: «Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, φυσικά αποτελεί θέμα, εάν δεν είναι έτσι, να έρθει ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη!»
Αλλά και ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνιζε: «Η καταγγελία Τσίπρα για τον ΟΟΣΑ είναι πολύ σοβαρή, για να την προσπεράσει κανείς ελαφρά τη καρδία. Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις από όλους».
Πάντως, επισήμως η Συγγρού στήριξε τον βουλευτή. Με δήλωσή, του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Αλλα λέει μέσα και άλλα έξω. Εφτασε στο σημείο να αμφισβητεί επίσημα κείμενα του ΟΟΣΑ, επιχειρώντας να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την εργαλειοθήκη».
Η αμήχανη απάντηση από τον Κωστή 
Απαντώντας στις καταγγελίες του πρωθυπουργού ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η σχετική μελέτη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ, ο καθένας μπορεί να δει ότι φέρει τον πρόλογο και την υπογραφή του κ. Γκουρία και αναφέρονται ονομαστικά τα στελέχη του ΟΟΣΑ που συμμετείχαν στη μελέτη. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. Γκουρία είχε έρθει στην Ελλάδα και παρουσίασε στο υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί του, την εργαλειοθήκη. «Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει με τον ΟΟΣΑ, δεν περίμενα όμως ότι θα ερχόταν στη Βουλή ο πρωθυπουργός, για να πει τέτοιες ανακρίβειες» τόνισε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Εάν ισχύει αυτό, τότε ο ΟΟΣΑ είναι ένας οργανισμός που του επιβάλλουν τι να κάνει, άρα γιατί συνεργάζεστε μαζί του; Εγώ δεν περίμενα ότι θα με κατηγορούσε έτσι. Η μελέτη είναι στη δημοσιότητα και μπορεί να τη βρει όποιος θέλει. Αφού δημοσιοποιήσετε το κείμενο της 20ής Φεβρουαρίου, τότε να εξαπολύσετε επιθέσεις».
ΠΗΓΗ :"dimokratianews.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top