Συνεχίζεται η κριτική στην ηγεσία! Ποιοι διεκδικούν τη θέση του Αβραμόπουλου
Παρά την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει το θέμα της ηγεσίας και του έκτακτου συνεδρίου κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν διαφορετική άποψη και, όπως φάνηκε σε χθεσινές ραδιοτηλεοπτικές παρεμβάσεις τους, δεν σκοπεύουν να σταματήσουν να εκφράζουν δημοσίως τη γνώμη τους.

Την ίδια ώρα, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, αρχικά στις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, ύστερα και από την προχθεσινή παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ηδη, τα πρώτα ονόματα για την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων άρχισαν να διακινούνται και αφορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και τους Γιώργο Παπανικολάου και Απόστολο Τζιτζικώστα, ως στελέχη της νέας γενιάς, όπως πρότεινε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος.
Την ανάγκη να ξαναβρεί η Νέα Δημοκρατία τον βηματισμό της επεσήμανε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προχθές άσκησε την πιο σκληρή κριτική κατά του κ. Σαμαρά. «Αν δεν αλλάξουμε, θα "πεθάνουμε", θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ» σημείωσε, προειδοποιώντας ότι «ο πρόεδρος, αν δεν θέλει να κάνει έκτακτο συνέδριο, έχει την ευθύνη των αποφάσεών του».

Ενα άλλο στέλεχος που αμφισβητεί έντονα τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο Νίκος Δένδιας, σε τηλεοπτική παρέμβασή του ζήτησε «να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα» και επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά για τη μείωση των εκλογικών ποσοστών της Ν.Δ. «Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμά μας. Δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4%-5%, γιατί αυτό θα ήταν εφιάλτης» σημείωσε.

Ο Κυριακός 
Την άποψη ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από ένα έκτακτο συνέδριο» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι χρήσιμο το συνέδριο, γιατί θα επιστρέψει η Ν.Δ. στη βάση και θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλά απλά στελέχη μας να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διά των ερτζιανών, υποστήριξε ότι «σε περίοδο αχαρτογράφητων πολιτικών εξελίξεων, η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να μπει σε έναν βαθύ κύκλο εσωστρέφειας"», ενώ υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου για τα αίτια της ήττας τάχθηκε και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, με όλα τα θέματα -ακόμα και της ηγεσίας- ανοιχτά.
Από την άλλη πλευρά, «κύκλοι» της Συγγρού αφήνουν αιχμές κατά των αμφισβητιών του κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «καλύτερο είναι όσοι θέλουν να πουν ή να προτείνουν κάτι να το κάνουν στα όργανα του κόμματος και όχι στα κανάλια».

ΠΗΓΗ: "εφημερίδα Δημοκρατία"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top