ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΓΟΡΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Οι πιέσεις των δανειστών είναι πολύ μεγάλες. Αν ενταθούν αυτές οι πιέσεις, σκέφτεστε δεύτερες εκλογές ή δημοψήφισμα;
Να πάμε σε εκλογές όταν έχουμε το 80% του ελληνικού λαού, το μόνο που θα κάνουμε είναι να επιβεβαιώσουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Εάν το θέσουν, εάν θέσουν θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούληση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης και θέλουν, μία απάντηση θα μπορούσε να είναι το δημοψήφισμα. Χωρίς εμείς να το επιδιώξουμε, διότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός είναι μαζί μας. Αυτοί που θα πρέπει να πειστούν ότι δημοκρατία υπάρχει είναι οι Γερμανοί. Η επικυριαρχία τελείωσε.

Θα πάτε μέχρι τέλους οι δυο σας, με τον ΣΥΡΙΖΑ; Σας ερωτώ επειδή υπάρχει μια συζήτηση και για ενδεχόμενη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ...
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων είτε να μην είχε γίνει ποτέ, είτε να ανατραπεί, είτε να «εμπλουτιστεί», εντός εισαγωγικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα κείμενο της Deutsche Bank στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Επίσης, είναι ενδεικτικό αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης, ότι ο Γερμανός πρέσβης τον είχε καλέσει πριν από τις εκλογές και του είπε να μη συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να αλλοιώσουν τη λαϊκή εντολή και να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα ΠΑΣΟΚ του 2015. Δεν πρόκειται να γίνει
αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Και να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσει κανείς.

Δηλαδή, ούτε με τo Ποτάμι ούτε με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;
Το Ποτάμι, ας πούμε... Εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Θεοδωράκη, δεν τον ξέρω καν, ούτε έχω φάει στα εστιατόριά του. Ούτε συνέντευξη δεν του έχω δώσει, γιατί στα Μέσα που δούλευε ποτέ δεν μου έπαιρνε συνέντευξη. Θα σας πω όμως κάτι... Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Θεοδωράκη για τη δημιουργία της ΜΟΜΑ, όταν την ανακοίνωσα. Ούτε εργολάβοι δεν τόλμησαν να αντιδράσουν. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο κ. Θεοδωράκης. Με αυτόν τον άνθρωπο, με συνεργασίες που είχε με εθνομηδενιστές, με την πλήρη παράδοση στη γερμανική πολιτική, μπορεί να υπάρξει συνεργασία; Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Με το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο χειροκροτεί τον κ. Βορίδη όρθιο, συγκινημένο, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε εμείς.

Εκτιμάτε ότι η συμμετοχή των ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση θα σας βοηθήσει να κάνετε μια διείσδυση στον κεντροδεξιό χώρο;
Όχι, δεν με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή οι παλιοί διαχωρισμοί, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, κέντρο, αριστερά, δεξιά, δεν υφίστανται. Οι παλιές ταμπέλες παραμένουν μόνο σαν εγκαταλελειμμένα σκυλάδικα. Ο κ. Σαμαράς έχει ανεβάσει στην πινακίδα, κάτω από την παλιά πινακίδα της Νέας Δημοκρατίας, ονόματα τα οποία δεν θα περνούσαν ποτέ ούτε έξω από το γραφείο αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας. Ανθρώπους από την πολιτική του έρημο και στελέχη τα οποία ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήριζε ως παράταιρα, που δεν θα συνεργαζόταν ποτέ.

Τι γίνεται με επενδύσεις από ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία;
Οι επενδύσεις από τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη. Μπορεί να μη συμφωνώ με την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco, αλλά θεωρώ ότι οι Κινέζοι μπορούν να επενδύσουν στον σιδηρόδρομο. Επίσης, η συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών που συνεργάζονται ήδη με την ΕΑΒ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΑΒ και η μετατροπή σε κέντρο εξυπηρέτησης όλων των αμερικανικών αεροσκαφών της Μεσογείου στην Τανάγρα αποτελούν επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν πολλές θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση φέρνει εξεταστική για το μνημόνιο. Οι ποινικές ευθύνες του Παπανδρέου δεν έχουν παραγραφεί;
Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για τον Τσοχατζόπουλο. Το αδίκημα όμως είναι συνεχές. Εάν, για παράδειγμα, βρεθεί ότι κάποιος ο οποίος γνώριζε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και πόνταρε στα CDS δημιούργησε ένα κεφάλαιο... Η παραγωγή τόκων από αυτό το κεφάλαιο κάνει το αδίκημα συνεχές, όπως η περίπτωση με τον Μαντέλη και τον Τσοχατζόπουλο.

Στα εξοπλιστικά τι γίνεται; Ποιες υποθέσεις πήγατε στον εισαγγελέα;
Αυτά που έχω δει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πρωτοφανή. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να είχε ξεφύγει πια τόσο πολύ το πρόβλημα και να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπήρχε νομοθεσία για Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά αυτή δεν είχε ποτέ διορισθεί. Τη συγκρότησα μέσα σε λίγες μέρες. Επισκεφθήκαμε τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους κατέθεσα τις πρώτες, αρκετές εκατοντάδες σελίδες, από δύο κατ' αρχήν συμβάσεις στις οποίες φέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι συμβάσεις αυτές είναι ξεκρέμαστες εντελώς. Έχουμε ατιμολόγητα 240 εκατομμύρια περίπου.

Τι εννοείτε ατιμολόγητα;
Δεν υπάρχουν τιμολόγια. Ένα παράδειγμα σας δίνω... Δεν υπάρχει καμία εγγυητική επιστολή τραπέζης, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Αυτό είναι για την υπόθεση των ελικοπτέρων;
Για την υπόθεση των ελικοπτέρων. Ελικόπτερα βάζουν κεραίες, οι οποίες τους απαγορεύουν να κατεβούν σε περιοχές λόγω του όγκου, που δεν συνδέονται πουθενά οι κεραίες αυτές. Έχουμε «σου-άπ» τα οποία φέρονται στο υπουργείο Άμυνας να μην έχουν πληρωθεί και να έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών 41.900.000 ευρώ.

Η κατάσταση, δηλαδή, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα των προμηθειών πιστεύω ότι θα οδηγήσει με σωστούς νομικούς χειρισμούς σε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τεράστια ποσά.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top