Στο σκαμνί ο κολλητός του Γιώργου, για το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ
Στο σκαμνί θα καθίσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Αλεξ Ρόντος, κατηγορούμενος για το τεράστιο σκάνδαλο με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα εκείνης της περιόδου, με σκοτεινές υποθέσεις και υπερεθνικές ίντριγκες να συνοδεύουν το όνομά του καθώς και τη δράση του.
Με υψηλές, περίεργες διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συνομιλητής ξένων πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών. Εντελώς συμπτωματικά ύστερα από κάθε επίσκεψή του σε κάποια περιοχή του πλανήτη ξεσπούσαν ταραχές, μέχρι κι εμφύλιοι πόλεμοι, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές της Γιουγκοσλαβίας και της Γεωργίας.
Σύμφωνα με πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών Α. Ψύρη, ο κ. Ρόντος κι άλλα οκτώ άτομα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση της ΜΚΟ που είχε ως αντικείμενο την αποναρκοθέτηση διαφόρων περιοχών σε Ευρώπη και Ασία. Οι άλλοι επτά είναι ο Κ. Τζεβελέκος (επικεφαλής της ΜΚΟ και ιθύνων νους), η σύζυγός του Μ. Μακρυνιώτη και οι Ν. Τσαμαδός (πρώην πρεσβευτής στο Τόκιο και πρόσφατα στην Μπραζίλια), Ν. Μπάζας (εν ενεργεία πρέσβης στο Χαρτούμ του Σουδάν), Ευ. Ρηγάκος, Αφρ. Κοστογιάννη-Κόκκορη και Γ. Λυμπέρη. Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2014, όταν και συνελήφθη ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Κ. Τζεβελέκος (είχε πάρει τη μερίδα του λέοντος από τις επιχορηγήσεις, ήτοι 8.871.805 ευρώ). Κι αυτό διότι από την έρευνα που είχε προηγηθεί διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που εισέπραττε την περίοδο 2000-2004 για την αποναρκοθέτηση περιοχών σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο κατέληγαν στις τσέπες του! Για την ακρίβεια, τα διέθετε για την αγορά ακινήτων, πολυτελείς διακοπές, δαπανηρά γεύματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του τέσσερα ακίνητα στην Αθήνα (περιοχή Αμπελοκήπων), ενώ διέμενε σε μεζονέτα στη Ρόδο, η οποία είχε -όπως φάνηκε- αποκτηθεί με χρήματα που προέρχονταν από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Όσον αφορά τον Άλεξ Ρόντο, η εισαγγελέας, στην πρότασή της, τον εμφανίζει ως υπαίτιο για την πρόκληση ζημιών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Κατηγορείται για ψευδείς βεβαιώσεις από κοινού και κατά μόνας, για κατ' εξακολούθηση κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία, αλλά και για απάτη από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, αφού φαίνεται να έπεισε τον τότε υπουργό Εξωτερικών (Γ. Παπανδρέου) να εκταμιεύσει εντάλματα χιλιάδων ευρώ στο Κέντρο Αποναρκοθέτησης.  

Πηγή: paron
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top