Εντυπωσιακή ήταν η αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας Realnews (8.3.2015), ότι, στις 20 Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή πέντε μέρες πριν την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον εμπιστευτικό έγγραφο, ζητούσε από τη Βουλή των Ελλήνων τον ενδελεχή έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Ο κ. Νικολούδης, νυν υπουργός Επικρατείας σε θέματα διαφθοράς, με έγγραφο καταπέλτης που διαβίβασε στις 20 Ιανουαρίου του 2015 στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, επισημαίνει ότι ο κ. Χαρδούβελης από τις 5 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου του 2012, πραγματοποίησε σε τράπεζα της νήσου Τζέρσεϊ 56 μεταφορές κεφαλαίων που προσέγγιζαν τα 450.000 δολάρια. Αξιοσημείωτη είναι η πονηριά του κ. Χαρδούβελη, τα μεταφερόμενα ποσά να κυμαίνονται μεταξύ 7.700 έως 9.800 δολάρια, καθότι γνώριζε πως η Τράπεζα της Ελλάδας δεν διεξάγει ελέγχους για εξαγόμενα ποσά κάτω των 10.000 δολλαρίων. 
Ας αναλογιστούμε την ηθική κατάπτωση των καρεκλοκένταυρων της εξουσίας και τι είδους πρότυπο αποτελούν για την ελληνική νεολαία. 
Σκεφτείτε το μέγεθος του πολιτικού αμοραλισμού, όταν ο κ. Χαρδούβελης από τον θώκο του υπουργού Οικονομικών, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να φέρουν στην Ελλάδα τα χρήματα που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού, ο ίδιος στα μουλωχτά να βγάζει σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Πασιφανές είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ανακύπτει σοβαρότατο ηθικό και πολιτικό ζήτημα, όχι μόνο για τον κ. Χαρδούβελη, αλλά και για το σύνολο του κομματικού-πολιτικού κατεστημένου, που εγκαθίδρυσαν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας μετά τη μεταπολίτευση στη χώρα μας. 
Σε άρθρο μου από τη στήλη αυτή στις 16.6.2014, με τίτλο “Παραδόξως ο λαός ψηφίζει τους καρεκλοκένταυρους που χρεοκόπησαν τη χώρα”, έγραφα τα εξής: «Την περίοδο 1993-2000 ο κ. Σαμαράς από τη θέση του προέδρου του κόμματος “Πολιτική Άνοιξη”, αποκαλούσε σημιτοφύλακες τους κομματικούς καρεκλοκένταυρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Σημίτη συγκροτούσαν το εκσυγχρονιστικό μπλοκ … 
Από τον Ιούνιο του 2012, ο κ. Σαμαράς στις καίριες κυβερνητικές θέσεις επιλέγει σημιτοφύλακες, δηλαδή τους εκσυγχρονιστές-πρασινοφρουρούς θεσιθήρες, οι οποίοι την περίοδο 1993-2004, προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική οικονομία … 
Η πορεία του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη είναι περίπου ανάλογη με του κ. Παπαδήμου. Ο κ. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η βασική του ενασχόληση είναι οι μετακομίσεις. Μετακομίζει από τη μια πολυθρόνα στην άλλη. 
Από το 1994 μέχρι σήμερα κάθεται μονίμως σε χρυσοφόρες καρέκλες. Σύμβουλος διοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), σύμβουλος διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000), διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Σημίτη (2000-2004), οικονομικός αρχισύμβουλος του πρωθυπουργού Παπαδήμου (2011-2012), οικονομικός σύμβουλος και επί κεφαλής οικονομικών ερευνών στην EFG Eurobank (2005-2014), κ.λπ. Αξιοσημείωτο είναι ότι καρεκλοκατακτητές σαν τους κυρίους Παπαδήμο, Χαρδούβελη, κ.ά., κατέχουν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα πορφυρόχρυσα πόστα, με συνέπεια οι ετήσιες αποδοχές τους να ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Οι κύριοι Παπαδήμος, Χαρδούβελης και τα υπόλοιπα φιντάνια του δικομματικού καθεστώτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν την χρεοκοπία της χώρας και μας φόρεσαν τον στενό κορσέ των μνημονίων. 
Μετά την μεταπολίτευση αυτοί οι γαλαζοπράσινοι κύριοι κυβερνούν την Ελλάδα. Αποτελούν το βαθύ δικομματικό κατεστημένο. 
Είναι τα τρωκτικά που πλούτισαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν από τα κρατικά και τα τραπεζικά ταμεία. Είναι αυτοί που από την κλεπτοκρατία μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. 
Είναι αυτοί που με τις κρατικοδίαιτες και μιζαδόρικες πολιτικές τους, πτώχευσαν τα Δημόσια Οικονομικά και μας έβαλαν κάτω από τη μπότα των μνημονίων. Είναι αυτοί που εγκλιμάτισαν σε βάρος της πατρίδας και καταδίκασαν τουλάχιστον δύο γενεές στην υποταγή των μνημονίων. 
Είναι οι περίφημες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες με τους εγκάθετους της δεξιάς, γλεντούν και καλοπερνούν έχοντας παραμάσχαλα τα κλειδιά των κρατικών και των τραπεζικών ταμείων. 
Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Παραδόξως όμως ο λαός τους ψηφίζει. Η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ οφείλει και έχει χρέος προς την πατρίδα, να κόψει τα πλοκάμια του δικομματικού κυκλώματος διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό, στις τράπεζες, στις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, στα πανεπιστήμια και γενικά σε όλα τα κανάλια εξουσίας που κυριαρχούν τα κομματόσκυλα της διαφθοράς.
ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top