Λύση στο θέμα των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών του Δημοσίου δίνει η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Κι όμως, δημοσιεύθηκε τελικά σε ΦΕΚ (επισυνάπτεται) η απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία καταβολής των απλήρωτων εφημεριών γιατρών ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ από το 2012 έως και το 2014.

Επίσης, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, ξεκλειδώνει και η διαδικασία καταβολής των πρόσθετων αμοιβών, εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινές ώρες και υπερωριακή απασχόληση και του υπόλοιπου προσωπικού των παραπάνω φορέων για τα ίδια οικονομικά έτη.

Όπως είχε ανακοινώσει και το υπουργείο Υγείας, η ΚΥΑ προβλέπει την έγκριση κονδυλίου ύψους έως 24 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των εφημεριών των ιατρών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ των οικονομικών ετών 2012, 2013 και 2014.

Με την Απόφαση προχωράει και η πληρωμή των εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες του τρόπου ελέγχου και εκκαθάρισης των εφημεριών, με αλλαγή του συστήματος των επιτροπικών ενταλμάτων, ώστε να αποπληρώνονται σε συντομότερο χρόνο οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ.

Τη δημοσίευση του ΦΕΚ εντός της τρέχουσας εβδομάδας είχε προαναγγείλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, προκειμένου να καθησυχάσει τους γιατρούς, που εξέφραζαν φόβους, πως το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, «επειδή δήθεν η ρύθμιση καταβολής των εφημεριών θα γινόταν με τροπολογία, η οποία όμως απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής».

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top