ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Νικολόπουλος: Αναγκαία η διάσωση της επιδότησης των σταφιδοπαραγωγών της Ζακύνθου.
Με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Νίκος Νικολόπουλος ορίστηκε να εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά τη Ζάκυνθο. O Βουλευτής Αχαΐας μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Αγγελική Ξενόφου του ράδιο «Ερμής» τόνισε ότι:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και προσωπικά εγώ θα σταθούμε αρωγοί στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου. Ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι «Είναι επιτακτική ανάγκη να διασωθεί η επιδότηση της σταφίδας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν κάθετη πτώση του εισοδήματος τους, σε σημείο προβληματισμού για το αν θα πρέπει ή όχι να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη γη τους».

Οι παραγωγοί σταφίδας είχαν λάβει από τον προηγούμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την διαβεβαίωση ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, η μείωση της επιδότησης θα φτάσει έως και 35% σε σχέση με την ισχύουσα και σε βάθος πενταετίας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΚΟΣ στην Πάτρα οι συνεταιριστές διαπίστωσαν ότι οι μειώσεις επιδότησης θα είναι 25% την πρώτη χρονιά και θα φτάσουν έως και 50% σε βάθος πενταετίας. Γεγονός που θα σημάνει την απαρχή της εξαφάνισης της Ελληνικής παραγωγής σταφίδας , αφού ουσιαστικά οι παραγωγοί δεν θα έχουν εισόδημα τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Πάγιο αίτημα των παραγωγών σταφίδας , είναι να ισχύσει η δέσμευση του προηγούμενου Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η μείωση της επιδότησης θα φτάσει έως και 35% σε βάθος πενταετίας.

Και όλα αυτή τη στιγμή κατά την οποία ο μαύρος “χρυσός” του νησιού ,η σταφίδα, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αμερική, ανοίγοντας νέους δρόμους για το επιχειρείν, υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top