Σιγά μην μπουν οι φορορουφιάνοι στα γραφεία της Siemens ή της Hochtief. Εκεί απαγορεύεται η είσοδος, μπρε ταρνανάδες (που έλεγε κι η Λωξάντρα).


Το ζήτημα είναι να μπορούν οι τουρίστες, οι νοικοκυρές, οι φοιτητές και οι χομπίστες καταδότες να μπουν στους χώρους που δεν κόβουν αποδείξεις. Αυτά τα περί «κυνηγιού του μεγάλου κεφαλαίου» είναι να τα λέμε, όχι να τα πιστεύουμε κιόλας. 


Πολλώ δε μάλλον δεν πρέπει να αποπειρώμεθα να τα πράττομεν.

Είμεθα μεν αριστεροί, αλλά δεν τυγχάνομεν κορόιδα ούτε ανήκουμε στο κατώτατο είδος της τροφικής αλυσίδας, το οποίον είναι το «χόμο ψηφοφόρους φορολογούμενους».

Ολα αυτά είναι κοινό βίωμα και ουδείς περιμένει κάτι καλύτερο από την πολιτική τάξη από το να κυνηγάει εμποροβιοτέχνες, τυροπιτάδες και καφεπώλες.

Ενδεικτικά παρατίθενται μερικές από τις εικαστικές δημιουργίες που πλημμύρισαν το διαδίκτυο άμα τω ακούσματι της πρόθεσης του Βαρουφάκη να γεμίσει τον τόπο με κορέους, κρυφές κάμερες και καταγραφείς παραβάσεων διατάξεων του ΦΠΑ.

Ο Αρτέμης Μάτσας κατορθώνει και μετά θάνατον να σκιάζει με την παρουσία του όλα τα μελοδράματα που απαιτούν την ύπαρξη ρόλων σαν αυτούς που ενσάρκωνε στις ταινίες εποχής.


Παναγιώτης Λιάκος

ΠΗΓΗ : "εφημερίδα Δημοκρατία"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top