Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τουρκική προκλητικότητα σε όλο της το μεγαλείο! Η ιστορία με τα 16 ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου συνεχίζεται με καινούργια ένταση καθώς, όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, συγκροτήθηκε «αγωνιστική επιτροπή» που θα αγωνιστεί για να τερματιστεί η… «παράνομη» όπως υποστηρίζουν, ελληνική κατοχή 16 νησιών και νησίδων του ανατολικού Αιγαίου. 
Φαίνεται πως κάποιοι στην Άγκυρα επιμένουν πιστεύοντας πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια, να προκαλούν διεκδικώντας 16 ελληνικά νησιά.


Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, στις 27 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής πολιτίκων επιστημών Ümit Özdağ, πρόεδρος του Ινστιτούτου «Τουρκία -21ος αιώνας», δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει τα απολεσθέντα 16 ελληνικά νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν αφεθεί στην Ελλάδα από την τουρκική αδιαφορία, σαν αντιστάθμισα στις τουρκικές απώλειες στα ανατολικά της σύνορα. 
Σύμφωνα με τον Ümit Özdağ, τα νησιά Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık, δηλαδή τα νησιά, Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα. 
Μάλιστα ο Ümit Özdağ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. 
Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών.
Τώρα το θέμα αυτό εισέρχεται σε νέα φάση καθώς όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, συγκροτήθηκε «ειδική επιτροπή» διεκδίκησης αυτών των νησιών. 
Η επιτροπή αυτή που θα προβάλει επίσημα τα αιτήματα της στην τουρκική κυβέρνηση, την οποία μάλιστα κατηγορεί για… ενδοτικότητα στους Έλληνες, έχει ιδρυτικά μέλη τον απόστρατο υποστράτηγο, Naci Beştepe, αντιπρόεδρο του κόμματος Vatan partısı, τον επίτιμο δικαστή, Tırgut Okyar και τον πρώην γενικό γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, απόστρατο συνταγματάρχη, Ümit Yalım.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα ιδρυτικά μελη της επιτροπής, δηλώσαν ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει το Αιγαίο ελληνική λίμνη και κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν δραστηριοποιείται όπως θα έπρεπε για να σταματήσει η «παράνομη» κατοχή των 16 «τουρκικών» νησιών από την Ελλάδα.
Αυτά λοιπόν τα χαμπέρια από την άλλη πλευρά του Αιγαίου!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top