Με τρομακτικές επιθέσεις απειλεί στο twitter ο 18χρονος νεοσύλλεκτος των τζιχαντιστών Jake Bilardi από τη Μελβούρνη.Η ταυτότητα του νεαρού Αυστραλού, που ονομάστηκε "λευκός τζιχαντιστής" μετά από βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα.
Ο μαθητής εγκατέλειψε το σχολείο μετά τον θάνατο της μητέρας του, αναζητώντας απαντήσεις μετά τον χαμό της.

Έκανε online απειλές με ισλαμικό ψευδώνυμο και προτού μπλοκαριστεί το προφίλ του είχε γράψει για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. 

"Αυτό που έχουμε κρατήσει για τα σκυλιά σας, θα κάνει την 11η Σεπτεμβρίου να μοιάζει παιχνιδάκι" έγραψε τη Δευτέρα. 

Σε άλλη ανάρτησή του είχε προειδοποιήσει πως "η ομηρία του Martin Place ήταν μόνο η αρχή για τα σκυλιά σας". 

Παλιότερα είχε καυχηθεί στο διαδίκτυο πως συνάντησε τον Shaker Waheeb al-Fahdawi, έναν από τους πιο υψηλόβαθμους αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 18χρονος, που πιστεύεται πως ασπάστηκε το Ισλάμ το 2014, εκπλήσσοντας φίλους και γείτονές του, ζούσε με τα αδέρφια του μετά τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο.  

Οι γείτονές του τον περιέγραψαν στη Herald Sunas ως ντροπαλό και μπερδεμένο αγόρι, τη στιγμή που ο 18χρονος έχει φύγει για να πολεμήσει στο Ιράκ και τη Συρία. 

Έχει απαθανατιστεί σε φωτογραφία που ανέβηκε στο twitter να κρατά όπλο και να στέκεται μπροστά από μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους με δύο εξτρεμιστές.

ΠΗΓΗ : "newsit.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top