Το χρέος που ζητάνε από την Ελλάδα να αποπληρώσει αντιπροσωπεύει το 175% του εθνικού πλούτου που παράγεται ετησίως και αποτελεί ένα αφόρητο βάρος για τον Ελληνικό λαό.
Και όπως αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Ερίκ Τουσέν, ίδια η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα να διενεργηθεί λογιστικός έλεγχος για το δημόσιο χρέος:
Συγκεκριμένα ο κανονισμός της ΕΕ που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2013 (αριθ. 472/2013), και αφορά την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ, τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται με σοβαρές δυσκολίες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα, αναφέρει στο σημείο 7 του άρθρου 9:
«Τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία»

Με άλλα λόγια ο κανονισμός αυτός της ΕΕ επιβάλει σε κράτη που βρίσκονται σε καθεστώς μνημονίου (πρόγραμμα) να διενεργήσουν έλεγχο για τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα το δημόσιο χρέος και να εντοπίσουν πιθανές παρατυπίες, άρα να ζητήσουν, θα προσθέταμε εμείς,
και την ακύρωση του χρέους που θα βρεθεί «απεχθές», «παράνομο» ή «μη νόμιμο».

Παραθέτω εδώ ολόκληρο το άρθρο του Eric Toussaint,με τιτλο
"Aν ο Σύριζα εφάρμοζε κατά γράμμα ένα κανονισμό της ΕΕ για το χρέος…"

http://tvxs.gr/…/ki-o-syriza-ekane-logistiko-elegxo-toy-xre…
--------------------------------------------------------------------------------------
Συνάντηση με τον Βέλγο πολιτικό επιστήμονα και ιστορικό, ειδικευμένο σε ζητήματα επονείδιστου και παράνομου χρέους, Eric Toussaint είχε στις 17/02/15 η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Eric Toussaint είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λιέγης (Βέλγιο) και του Παρισιού VIII (Γαλλία) και εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM),
μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους του Ισημερινού (CAIC) που συστήθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Rafael Correa το 2007.

Από το 2010 υποστηρίζει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πολιτών για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους στην Ευρώπη ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο).

Για ανάλογα θέματα έχει προσκληθεί από Κοινοβούλια και Επιτροπές στην Βραζιλία και την Αργεντινή κατά τα έτη 2011-2014.
http://cadtm.org/
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top