Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι υπογράφοντες, όλοι Έλληνες πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία τις τρέχουσες εξελίξεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νεοεκλεγείσας Ελληνικής Κυβέρνησης, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει σήμερα την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού και ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία του Ελληνικού λαού. Στόχος της είναι η αναχαίτιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στην οποία η χώρα έχει περιέλθει λόγω των αποτυχημένων μέτρων λιτότητας των τελευταίων ετών.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι η μονόπλευρη άποψη σχετικά με την Ελληνική οικονομική κρίση και η παντελής έλλειψης ευελιξίας από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble και άλλους ευρωπαίους εταίρους, κάνουν τις διαπραγματεύσεις να είναι όχι μόνο δύσκολες, αλλά σχεδόν αδύνατες. Χωρίς να υποτιμούμε τη μεγάλη ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, έχουμε καταλάβει ότι ορισμένα από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στον Ελληνικό λαό έκαναν αρκετές τέτοιες μεταρρυθμίσεις αδύνατο να εφαρμοστούν. 
Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν ο Δρ.Schäuble και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να επιμένουν στην πλήρη ολοκλήρωση της συμφωνίας, πόσο μάλλον όταν αυτή (η συμφωνία) συμβάλει στη μη εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί. Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις οι κύριοι αυτοί θα φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, και η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να βγεί από την Ευρωζώνη. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, αυτό δεν θα είναι μόνο αρνητικό για την Ελλάδα, αλλά θα βλάψει επίσης τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών τραπεζών και τελικά θα εξολοθρεύσει το όραμα και τα ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν είχε επικρατήσει μια παρόμοια στάση κατά τις διαπραγματεύσεις της Γερμανίας με τις συμμαχικές δυνάμεις μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το λεγόμενο Γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα είχε ποτέ συμβεί.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που διεξάγονται από τον Δρ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειλικρινά

1. Αναγνωστόπουλος Σταύρος Α., Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Chief Editor (Europe), Earthquakes and Structures GREECE.

2. Anastassopoulou Jane, Professor, National Technical University of Athens.

3. Argyropoulos, Yiannis, Ph.D., Principal Member of Technical Staff, AT&T Labs, USA.

4. Arkas Evangelos Ph.D. Physics & Th.D. CEO. PHOS Solar Technologies Ltd London, UK

5. Aroniadou-Anderjaska, Vassiliki, Ph.D., Associate Professor, Maryland, USA.

6. Billis, Euripides, Ex-Assistant Professor National University of Athens (NTUA), GREECE.

7. Blytas, George C. Ph.D. Physical Chemistry and Chemical Engineering. Research Consultant, Royal Dutch-Shell; President, GCB Separations Technology, Founder and Conductor: The Houston Sinfonietta. Author, The First Victory, Greece in the Second World War, 2009. USA.

8. Constantelos Demetrios J. Ph.D., D.D. Distinguished Research Scholar in Residence; Charles Cooper Townsend Distinguished Professor of History and Religion, Emeritus. Richard Stockton University of New Jersey, Galloway, New Jersey, USA.

9. Evangeliou, Christos C., Professor of Philosophy, Towson University, Maryland, USA.

10. Fytrolakis Nikolaos, Emeritus Professor, National Technical University of Athens, GREECE.

11. Filippas, Anastasios, Ph.D. National Technological University of Athens, GREECE.

12. Gatzoulis, Nina, Professor, University of New Hampshire, USA.

13. Hatzopoulos, Ioannis (John), Professor, Director of Remote Sensing Laboratory and GIS, University of the Aegean, GREECE.

14. Ierapetritis, D. G., Ph.D. Geographer, External Research Fellow, University of the Peloponnese, GREECE.

15. Kakouli-Duarte, Thomais, PhD., Lecturer, Institute of Technology Carlow, Past President Hellenic Community of Ireland, Trustee Greek Orthodox Church of the Annunciation in Dublin, Patron and Director at Phoenix Project Ireland, IRELAND.

16. Kaloy, Dr. Nicolas, Ph.D.(Philosophy), Geneva, SWITZERLAND.

17. Κατσιφαράκης Κώστας, Kαθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΑΠΘGREECE.

18. Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece.

19. Negreponti-Delivanis, Maria, Former Rector and Professor in the University of Macedonia, President of Delivanis’ Foundation, GREECE.

20. Papagiannis, Grigorios Dr. Phil., Associate Professor, Democritus University of Thrace, GREECE

21. Παπαδόπουλος, Νικόλαος Θ. MD, PhD, FEBO Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. GREECE

22. Pavlos, Georgios, Associate Professor, Democritus Technological University of Thrace, GREECE.

23. Phufas-Jousma Ellene, Professor, SUNY ERIE. Buffalo NY USA.

24. Rigos, Capt. Evangelos Master Mariner, BBA Pace University of New York, GREECE.

25. Stampoliadis, Elias, Professor, Technological University of Crete, GREECE.

26. Vallianatos, Evaggelos, Ph.D. Scholar and Writer, USA.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top