Το γύρο του κόσμου κάνει το έξυπνο και γεμάτο υπονοούμενα δώρο του Ματέο Ρέντσι στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των δύο ηγετών στο πλαίσιο της επίσκεψης του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ρώμη.

Άπαντες ασχολούνται με το δώρο του Ρέντσι στον Τσίπρα αλλά ελάχιστοι παρατήρησαν το φάκελο μέσα στον οποίο είχε βάλει ο Ιταλός Πρωθυπουργός την πολυσυζητημένη γραβάτα. Με μία πιο προσεκτική ματιά, ο καθείς αντιλαμβάνεται πως δεν είναι ένας κοινός φάκελος.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο φάκελος φέρει το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη διεύθυνση Italia2014.eu. Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για τον επίσημο φάκελο της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ.

Σημειώνεται πως η Ιταλία παρέλαβε τη σκυτάλη της Προεδρίας της Ένωσης από την Ελλάδα τον Ιούλιο του 2014. Όμως, στα χέρια της ιταλικής κυβέρνησης πρέπει να έμεινε μεγάλο στοκ υλικών με το λογότυπο της προεδρίας της ΕΕ, ως εκ τούτου ο Ματέο Ρέντσι τοποθέτησε τη γραβάτα που δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα σε έναν… τέτοιο φάκελο.

Μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης της Ιταλίας σχολίασε ιδιαίτερα αρνητικά την επιλογή του επιτελείου του Ματέο Ρέντσι καθώς πρόκειται για ένα πολύ «έξυπνο δώρο» αλλά το «περιτύλιγμα ήταν αποκαρδιωτικό», έγραψε μεγάλη ιταλική εφημερίδα.ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top