Στο κείμενο της επιστολής του Γιάνη Βαρουφάκη προς τους Ευρωπαίους υπάρχει -για σάλτσα- αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από την εφαρμογή του Μνημονίου και εν συνεχεία συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης Τσίπρα για υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, αποχή από μονομερείς ενέργειες, δέσμευση για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2015 (όπως δηλαδή είχαν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά και την Τρόικα), επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το ύψος του οποίου δεν προσδιορίζεται, εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup από Νοέμβριο του 2012 για το χρέος (μένει ως έχει δηλαδή) και συνέχιση της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι οποίοι εφεξής θα ονομάζονται θεσμοί.

Δεν αλλάζει δηλαδή τίποτα. Αντίθετα η κυβέρνηση ζητά νέο Μνημόνιο στα πρότυπα του 2012, ενώ θα βγαίναμε υποτίθεται στις 31.12.2014. Μάλλον για αυτό έγιναν και οι εκλογές. Για να μείνουμε με Μνημόνια και επιτήρηση. Όπως και να τα ονομάσουν η ουσία δεν αλλάζει.
Το νέο Μνημόνιο θα κατατεθεί προφανώς στην Βουλή και αναμένουμε με αγωνία ποιοι θα το ψηφίσουν, εάν ψηφιστεί τελικά και δεν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές. Όσοι ονειρεύονταν αλλαγή πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που κρίνουν καταστάσεις. 
Τα πράγματα στην Ελλάδα όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη καθορίζονται και απλά καμιά φορά υπάρχει ρητορικός τσαμπουκάς για στάχτη στα μάτια.
Οικονομικά δεν πάμε καθόλου καλά και όπως αναφέρουν έμπειροι αναλυτές δεν προβλέπεται βελτίωση ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες. Το περιουσιολόγιο, η κάρτα του Πολίτη και οι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές θα δώσουν νέα χτυπήματα στην ελλαδική κοινωνία.
Τώρα δε, έχουμε συμβούλους από τις υπερχρεωμένες Η.Π.Α. να εφαρμόσουν το μοντέλο Ομπάμα!
Περαστικά μας!!!
ΠΥΓΜΗ.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top