Η εφημερίδα New Europe με ένα άρθρο - καταγγελία αναφέρεται στις παρεκτροπές της εφαρμογής του προγράμματος του μνημονίου στην Ελλάδα και προτείνει στον Γιούνκερ σχέδιο σωτηρίας της χώρας χωρίς ένα ευρώ. Ο ρόλος των ολιγαρχών στην αποτυχία του προγράμματος. Η πρόταση του αρθρογράφου στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ
“Ναι, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μπορεί να σώσει την Ελλάδα, σε λιγότερο από ένα μήνα, χωρίς λεφτά και χωρίς την βοήθεια κανενός” γράφει ο Βασίλης Κορωνάκης (τ. Πρέσβη του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας της ΕΕ και ιδρυτή του Ομίλου ΜΜΕ “New Europe”) στην σελίδα New Europe, που προσθέτει πως υπάρχει “ένας τρόπος απλός, γρήγορος, εύκολος και νόμιμος”

Συγκεκριμένα, τονίζει πως “μετά από 5 χρόνια ύφεσης με τους μισθούς και τις συντάξεις κομμένες στο μισό , οι τιμές καταναλωτών συνεχίζουν να αυξάνονται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή η ελληνική αγορά καθορίζεται από τα καρτέλ, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη”

Έτσι, αυτό που προτείνει είναι η “μείωση των τιμών καταναλωτή πάνω από 30%, το οποίο θα αντιστοιχεί σε μία αύξηση μισθών και συντάξεων για κάθε χαμένο εισόδημα. Με τα ενοίκια να μειώνονται ήδη στο ένα τρίτο, αυτό θα σήμαινε αύξηση μισθών και συντάξεων πάνω από 30%”.

Πώς θα γίνει αυτό; Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κορωνάκης “ο πρόεδρος της Κομισιόν μπορεί να στείλει αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν για ένα μήνα και ζητώντας τους να κάνουν τη δουλειά τους”

Για παράδειγμα, “στην Ελλάδα, ένα λίτρο καυσίμου πωλείται για 1,30 ευρώ. Στις Βρυξέλλες πάλι για 1,05 ευρώ. Ωστόσο, η τιμή του αργού πετρελαίου είναι η ίδια και για τις δύο χώρες και το μέσο κόστος εργασίας σε ελληνικά διυλιστήρια είναι μικρότερο από 1.000 € ανά μήνα, ενώ στο Βέλγιο είναι άνω των € 4.000 ανά μήνα. Αυτό δείχνει ότι η ενεργειακή αγορά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα καρτέλ”, αναφέρεται το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, φέρνει το παράδειγμα των διοδίων, όπου “οι Έλληνες πληρώνουν διόδια σε ιδιώτες εργολάβους σε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της Γαλλίας και της Ιταλίας, για αυτοκινητόδρομους που σήμερα δεν υπάρχουν, αλλά θα κατασκευαστούν στο μέλλον. Ακόμα και τα σούπερ μαρκετ και τα γαλακτοκομικά προϊόντα επηρεάζονται από τη δράση των καρτέλ”

Ο Κ. Κορωνάκης καταλήγει πως “Οι τιμές για τα εν λόγω εμπορεύματα εξακολουθούν να αυξάνονται, παρά τη μείωση του βασικού μισθού από 751 ευρώ σε 500 ανά μήνα. Αυτό είναι μαζική ληστεία”

“Ο προηγούμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε ιδρύσει το περιβόητο Task Force, μια ομάδα υπεύθυνη για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν την κρίση. Αντ ‘αυτού, δεν έκαναν τίποτε. Έγιναν φίλοι με το “σύστημα”, την άρχουσα τάξη της Ελλάδας: τους ολιγάρχες, τα καρτέλ, τους μαυραγορίτες και τους λαθρεμπόρους καυσίμων, προσθέτει στη συνέχεια

“Η Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού είναι ανίκανη να κάνει τίποτα κατά των καρτέλ. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Ανταγωνισμού συνελήφθη για δωροδοκία που έλαβε από τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων”

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με τη φορολόγηση των πλουσίων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τονίζει πως ” αυτό είναι ωραίο και απαραίτητο, αλλά θα πάρει χρόνο, μήνες ή ακόμη και χρόνια, πριν βγάλει απτά αποτελέσματα”

Η εφημερίδα τονίζει πως η Διεύθυνση Ανταγωνισμού μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη σε χρόνο μηδέν. Ακριβώς με την επιβολή των κανόνων της Συνθήκης. Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί τώρα, χωρίς χρήματα, χωρίς την υποστήριξη του Μάριο Ντράγκι και χωρίς την έγκριση της Άνγκελα Μέρκελ, απλά με μια εσωτερική κλήση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Πηγή: neurope.eu
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top