Με 32 τόνους ξινόμαυρο κρασί θα γεμίσει το συντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Νάουσας στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα», θα γεμίσει το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας της μακεδονικής πόλης με 32 τόνους ξινόμαυρο ...κρασί, με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

Η εκδήλωση αυτή είχε γίνει για πρώτη φορά το 2008 και «τρέλανε κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης, ενώ είχε καλυφθεί ακόμα και από το BBC.

Σημειώνεται ότι η ποικιλία σταφυλιού ξινόμαυρο, παράγεται, κατά κύριο λόγο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και διακρίνεται για το πλούσιο «σώμα» τη γεύση και το άρωμα.

Πάντως, ο αμπελώνας της Νάουσας - που κατοχυρώθηκε νομοθετικά ως Αμπελουργική Ζώνη Ονομασίας Προέλευσης - φτάνει σήμερα τα 7.000 στρέμματα. Η συνολική παραγωγή οίνων, με Ονομασίας Προέλευσης «Νάουσα», είναι της τάξης των 2.500.000 λίτρων, από τα οποία το 30-40% εξάγεται. Στην περιοχή οινοποιούνται και άλλα 2.000.000 λίτρα ερυθρών, ροζέ και λευκών οίνων.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top