Αναλύσαμε όλα όσα αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στη νέα της ιστοσελίδα lemetinalithia.gr και αντί για αλήθειες, ανακαλύψαμε… μη αλήθειες

Η Νέα Δημοκρατία «ανέβασε» τις τελευταίες ημέρες μία νέα ιστοσελίδα, http://lemetinalithia.gr/, για τον προεκλογικό αγώνα. Μέσα στην ιστοσελίδα και την κεντρική σελίδα, όπου υπάρχει ενημέρωση για τον προεκλογικό αγώνα, έχει και διάφορα «κουτάκια» με όλες τις… αλήθειες της Νέας Δημοκρατίας.

Ψάχνοντας για τις αλήθειες, οι οποίες συνολικά είναι 35, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ανακαλύψαμε ότι τελικά υπάρχουν… μη αλήθειες. Συγκεκριμένα, από τις 35 αλήθειες, δεν ισχύει ούτε το 20%!
Δείτε και μόνοι σας…


ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ 11.000 ΝΕΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ 194.000.000 ΕΥΡΩ, ΤΟ 70% ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Η ενίσχυση είναι όντως της τάξης των 194.329.500 ευρώ για 11.116 παραγωγούς, αλλά σε βάθος πενταετίας. Όσοι έκαναν αίτηση και πληρούσαν τις προδιαγραφές, έπρεπε να πάρουν αρχικά το 70% της ενίσχυσης και το υπόλοιπο 30% θα δοθεί –άγνωστο πότε- σε δύο δόσεις από 15%.

Αρχές Οκτωβρίου του 2014 δόθηκε εντολή για να καταβληθούν τα πρώτα λεφτά στους παραγωγούς, αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από κει και πέρα.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 136 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2014.

Οπότε άλλο το 194.000.000 ευρώ και άλλο τα 136 εκατομμύρια ευρώ. Αν όντως δόθηκαν όλα τα 136 εκατομμύρια ευρώ, υπολείπονται μέχρι τα 194, ακόμα 58 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται από τη Νέα Δημοκρατία, το 70% δεν είναι από τα 194 εκατομμύρια, αλλά βάση του προγράμματος σε βάθος 5ετίας. Εδώ είναι 100% μη αληθές αυτό που αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για περιβαλλοντικά έργα, χωρίς να αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο. Επιπλέον, υπήρχαν πολλές φωνές για τις εργολαβίες και αν και κατά πόσο κάποια έργα είναι όντως περιβαλλοντικά. Παράλληλα, υπήρχε και ένα μεγάλο σκάνδαλο που έσκασε τον Σεπτέμβριο του 2014, με τη διενέργεια “κλειστής” και μη σύννομης διαβούλευσης πάνω στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού κόλπου, το οποίο καταλογίζει στο ΥΠΕΚΑ το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) και καταγγέλλει πλήθος αυθαιρεσιών προς όφελος επενδυτή που επιδιώκει την κατασκευή παράνομου συγκροτήματος κτισμάτων σε αυτό το ιδιαιτέρως ευαίσθητο και πολύτιμο οικοσύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας τάχθηκε υπέρ του Σχέδιο ΠΔ, παρά τις αντιδράσεις και διαφωνίες συλλόγων, φορέων και κατοίκων, στην πρόταση για δόμηση σε συγκεκριμένη Ζώνη στην Ελαία.

Η «πρόταση–ρύθμιση» του σχεδίου ΠΔ που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι μεταξύ δύο Περιοχών Προστασίας της Φύσης από Ελαία έως Αγιαννάκη (αμμοθίνες και δάσος Ελαίας) μια έκταση χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη, στην οποία προτείνεται να επιτραπεί η δόμηση.

Στη συγκεκριμένη Ζώνη προωθείται επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών, κάτι που ξεσήκωσε «τσουνάμι» αντιδράσεων, με το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει πριν από ενάμιση χρόνο, σχεδόν ομόφωνα πλην δύο λευκών ψήφων, ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα δε συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καλαμάτας “Το Θάρρος” σχεδόν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τότε έλεγαν ότι δε συνάδει, συμφώνησαν με την πρόταση του σχεδίου Π.Δ. για δόμηση σε εκείνη την περιοχή, με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων να τους καταγγέλλουν για «κωλοτούμπα»!

Δημοτικοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, απέφυγαν να μιλήσουν ξεκάθαρα για το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά με γενικές αναφορές σημείωναν την ανάγκη για προστασία αλλά και ανάπτυξη, η οποία δε μπορεί να έρθει με καθολικές απαγορεύσεις. Κάποιοι, μάλιστα, έδιναν και «μπράβο» στο ΥΠΕΚΑ για το σχέδιο Π.Δ. που είναι υπό διαβούλευση.

ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΣΕΚ

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προσφέρεται δωρεάν σύμφωνα με το Ν. 4186/2013. Ωστόσο όσοι φοιτούν πληρώνουν κάποια λεφτά για γραφική ύλη από την τσέπη τους…

ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ

Αυτό δεν γνωρίζουμε αν είναι καλό ή όχι, αν και η ΟΛΜΕ είναι κάθετα αντίθετη.

Συγκεκριμένα, αντίθετα στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα συνδέεται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού με τη μισθολογική του εξέλιξη, είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), κατά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, οι καθηγητές είναι αντίθετοι και με την πρακτική των ποσοστώσεων στις προαγωγές των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και στη μισθολογική καθήλωση για μεγάλο μέρος του κλάδου. Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους και για τη διετή παραμονή στον ίδιο βαθμό των εκπαιδευτικών που θα κριθούν ανεπαρκείς, κάτι που θεωρούν ότι αποτελεί ποινή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ «καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι ο εκπαιδευτικός που έχει προβλήματα επάρκειας στο γνωστικό αντικείμενο βελτιώνεται με την περικοπή του μισθού του».

Οι καθηγητές δήλωσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι ο κλάδος δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει σε ένα σχέδιο «μισθολογικής καθήλωσης, καλυμμένο με το μανδύα της αξιολόγησης».

Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα, όπως τονίζουν, κατέστησαν σαφές ότι αν δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, αποδεσμεύοντας με νόμο την αξιολόγηση από την βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη, «η απάντηση του κλάδου θα είναι και ισχυρή και ηχηρή».

ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Δεν είναι για όλους η ρύθμιση και πετάνε έξω τις επιχειρήσεις. Σε 100 δόσεις είναι λίγοι αυτοί που μπορούν εν τέλει να υπαχθούν και υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Με δυο φωτογραφίες ανά χείρας, χωρίς πιστοποιητικά και βεβαιώσεις θα μπορεί κάποιος να ζητά την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και μέσα σε λίγα λεπτά να το παραλαμβάνει από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αυτό όντως ισχύει από τέλη Οκτωβρίου για όλη τη χώρα.


ΕΞΟΙΚΟΜΗΣΑΜΕ 11.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ήταν μια αναδιάρθρωση – μαμούθ. Αλλά δεν αναδιαρθρώθηκαν όλα τα υπουργεία. Καλό θα ήταν να μας απαντήσει η Νέα Δημοκρατία πότε άρχισε και εν τέλει αν ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση, γιατί άρχισε πριν από 2 χρόνια, κόλλησε το 2013 και μετά δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση.

ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΣΕ 1,20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ 30 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Εδώ μάλλον αναφέρεται μόνο στην Αθήνα. Άρα για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει υπόλοιπη Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη το εισιτήριο αυξήθηκε από τα 80 λεπτά στο 1 ευρώ η απλή μετακίνηση.

ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΣΟΔΑ 381.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2014

Δεν υπάρχουν επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία, ωστόσο όντως είχαμε ευρυζωνικότητα στο δημόσιο. Έσοδα πάντως δεν αναφέρεται πουθενά αν υπάρχουν…

ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ 245 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ 5.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2001, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια  προϋπολογισμού 1,613 δισ. ευρώ και συνολικής ενίσχυσης 633.291.764 ευρώ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία 5.000 νέων, άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι 5.000 θέσεις δεν δημιουργήθηκαν, τα σχέδια δεν προχώρησαν όλα, απλά εγκρίθηκαν…

ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν νομίζω ότι πρέπει να πούμε και μπράβο στην αστυνομία που κάνει τη δουλειά της… Όντως συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως και ένας τρομοκράτης στην Πάτρα, που είχε χρέος στην εφορία 50 ευρώ.

ΕΞΟΠΛΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕΤΡΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 0 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ

Η ΕΛ. ΑΣ έχασε το γερμανικό σύστημα επικοινωνιών TETRA αλλά αποκτά τελικώς -με τον φόβο διαρροής μυστικών της σε ενόπλους- το βρετανικό …«Tetra SEPURA».

Σύμφωνα με αναφορά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 3379) έναντι αμοιβής 2.200.000 ευρώ τον χρόνο η ΕΛ. ΑΣ θα αποκτήσει το νέο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό σύστημα βρετανικής εταιρείας. Πρόκειται για την εταιρεία SEPURA που έχει έδρα στο Κέιμπριτζ και πελάτες της από την αυστραλιανή αστυνομία μέχρι το CERN και από το αεροδρόμιο της Μαλαισίας μέχρι το μετρό της Ταϊπέι. Είναι ενδεικτικό ωστόσο ότι, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ, η εγκατάσταση του βρετανικού συστήματος συνολικού κόστους 25.000. 000 ευρώ εμφανίζεται σαν δωρεά και επιλογή της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα στην 7η λεωφόρο της Νέας Υόρκης «Lamas Pinto Consultants Corporation».

Με την ΕΛ. ΑΣ να καλείται να πληρώνει μόνο τη χρήση και συντήρηση του συστήματος, με το προαναφερόμενο κόστος των 2,2 εκ ευρώ για έναν χρόνο. Μία τιμή που θεωρείται από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ «ιδιαιτέρως συμφέρουσα σε σχέση με τις απαιτήσεις άλλων εταιρειών». Κάθε χρόνο η ΕΛ. ΑΣ αναμένεται να ανανεώνει _με το ίδιο περίπου κόστος_ τη συμφωνία για υπενοικίαση και συντήρηση του βρετανικού Tetra. Ωστόσο η εγκατάσταση του το νέου βρετανικού σύστημα επικοινωνιών αναμένεται να καθυστερήσει αρκετούς μήνες και μέχρι τότε οι αρχές ασφαλείας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το παλαό-προβληματικό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2014 έληξε η δεκαετής υπενοικίαση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας ΤΕΤΡΑ της ΕΛ.ΑΣ, κατασκευής της εταιρείας SIEMENS που κόστισε το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 90 εκατ. ευρώ (δηλαδή 9 εκατ. ευρώ τον χρόνο). Οι συζητήσεις των στελεχών της ΕΛ. ΑΣ. με τους υπευθύνους του γερμανικού Tetra για τη διατήρηση του κωδικοποιημένου «ολυμπιακού» συστήματος οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων, οι οποίες ανέρχονταν σε 4-5 εκατ. ευρώ ετησίως.

alitheia1

ΔΙΑΝΕΙΜΑΜΕ 100.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Τα λεφτά είναι βάση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο είναι τα μισά απ’ όσα θα έπρεπε να πάρουν οι ένστολοι.

Συγκεκριμένα, τα ποσά καταβλήθηκαν από το υπουργείο Oικονομικών στις 27 Nοεμβρίου με τις αποδοχές του μηνός Δεκεμβρίου. Oι συνταξιούχοι έλαβαν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του δεύτερου εξαμήνου του 2014 στις 22 Δεκεμβρίου. H εξόφληση των αναδρομικών για το διάστημα από 1η Aυγούστου 2012 έως 30 Iουνίου 2014 θα γίνει τμηματικά σε 36 μηνιαίες δόσεις από τον Iανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017. Mετά τη μερική αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων οι μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους θα ανέρχονται σε 1.825 ευρώ, ενώ οι μέσες μηνιαίες αποδοχές για τους αμειβόμενους στον ενιαίο μισθολόγιο ανέρχονται σε 1.550 ευρώ.

ΘΕΣΠΙΣΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Από το 1979, οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με άμεση και καθολική ψηφοφορία για περίοδο πέντε ετών.

ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΔΩΡΕΑΝ 75.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Παρά τις υποσχέσεις των υπουργείων Εσωτερικών Εργασίας και Ανάπτυξης ότι όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, έμειναν εκτός 22.717 παιδιά ενώ οι γονείς τους είχαν κάνει έγκυρη αίτηση.

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής) από την ΕΕΤΑΑ προέκυψε ότι έμειναν εκτός 22.717 παιδιά που ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις δεν επωφελήθηκαν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αναφέρει με ”τυμπανοκρουσίες” ότι θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ (40- εκατ. περισσότερα από το αρχικό ποσό) για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς 2014 και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Αυτό είχε γνωστοποιηθεί δια στόματος του ο υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και οι μητέρες ”πανηγύριζαν” σχετικά με εξασφάλιση χρηματοδότησης όλων των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά σε δημοτικούς – ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο υφυπουργός είχε δηλώσει ότι εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδοτική κάλυψη με την συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη.

«Είναι κατά τη γνώμη μου ένα ισχυρό δείγμα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τις άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, αλλά και αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης, των Δήμων και του ιδιωτικού τομέα” είπε ο υφυπουργός και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ωφελουμένων (θέσεις) την τελευταία τετραετία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του.

Ο αριθμός των 89.000 παιδιών τελικά δεν πιάστηκε παρά τις ανακοινώσεις για κάλυψη όλων των θέσεων.

Η ΚΕΔΕ με την σειρά της εξέφραζε την ικανοποίησή της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων

Δυστυχώς όμως για τις μητέρες ο αριθμός των 89.000 παιδιών υπολείπεται κατά 12.000 παιδιά.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Από 1/1/2015 δεν υπάρχει καμία προστασία κύριας κατοικίας, για σπίτι με αντικειμενική αξία άνω των 200.000 ευρώ.

ΑΝΑΝΕΩΣΑΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ «ΠΙΠΙΝΟΣ» ΚΑΙ «ΩΚΕΑΝΟΣ»

Στις 6 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου τύπου P-214, στο οποίο δόθηκε το όνομα «Πιπίνος». Η τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά. Το «Πιπίνος» είναι το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου P-214 που κατασκευάζει το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το «Πιπίνος» είναι ίδιας μάρκας με το διαβόητο που… έγερνε.

Από την άλλη, μια δεκαετία μετά την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το υποβρύχιο «Ωκεανός» του πολεμικού ναυτικού καθελκύστηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Το υποβρύχιο, τύπου 209, εντάχθηκε στο στόλο του πολεμικού ναυτικού από το 1978. Οι εργασίες αναβάθμισης ξεκίνησαν το 2004, οδηγήθηκαν όμως σε τέλμα…

ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Όπως προαναφέραμε, δόθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά «κουτσουρεμένα» κατά 50%!

ΕΣΠΑ: 3η ΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ 18η ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ 500.000 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ 135.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Αυτό μας θυμίζει τη γνωστή φράση «λεφτά υπάρχουν». Οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες και αναμένουμε να δούμε τα λεφτά αυτά να πέφτουν μέσα στην αγορά και όχι για την αγορά ελληνικών ομολόγων…

«ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΑΜΕ» 252 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 30.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η λέξη «ξεμπλοκάραμε» τα λέει όλα. Ήταν «μπλοκαρισμένες» οι επενδύσεις, «ξεμπλόκαρε» αλλά ακόμα επενδύσεις δεν έγιναν…

ΔΩΣΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 42.100.000 ΕΥΡΩ

Μία από τις λίγες αλήθειες… Όντως κόπηκαν συντάξεις – μαϊμού, αλλά εν τέλει πόσοι από αυτούς που έδιναν συντάξεις μαϊμού σε δήθεν ανάπηρους τιμωρήθηκαν; Πόσοι ακόμα από αυτούς που δεν δήλωναν θανάτους και έπαιρναν συντάξεις τιμωρήθηκαν;

34,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ «ΜΙΖΕΣ» ΕΠΕΣΤΡΑΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εδώ πρέπει να ανοίξει μεγάλη συζήτηση. Τα λεφτά επιστράφηκαν όντως από μίζες, αλλά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί υπάρχουν ακόμα δεκάδες και εκαντοντάδες εκατομμύρια ευρώ από μίζες που έκαναν… φτερά. Καταδικάστηκαν σε VIP κελιά οι υπαίτιοι, αλλά τα λεφτά δεν πρόκειται να επιστραφούν.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 453 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει, αλλά είναι χωρίς να υπολογίζονται οι δόσεις των δανείων και κυρίως με την πληρωμή υπέρογκων φόρων από τους Έλληνες φορολογούμενους. Μπορεί να μας απαντήσει η Νέα Δημοκρατία αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι βιώσιμο;

ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ COSCO ΣΤΑ 230.000.000 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με βάση την τελική συμφωνία με τους Κινέζους, που υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2014 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργο Ανωμερίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΠ ΑΕ cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η ετήσια εγγυημένη δυναμικότητα αυξάνεται στα 4.750.000 κοντέινερ και η θυγατρική της Cosco θα καταβάλλει πέναλτι για κάθε κοντέινερ κάτω από αυτά τα επίπεδα. Τα λεφτά τα είδε κανείς;ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΒΙΑ ΜΕ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Μακάρι να δούμε όλα όσα υπογράφηκαν τα τέλη του Νοεμβρίου του 2014 να υλοποιούνται για το καλό του αθλητισμού. Βασικά μακάρι να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα στα ελληνικά γήπεδα…

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΕΝΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ START UPS

Η φορολογία για κάθε νέα επιχείρηση είναι από την πρώτη ημέρα ίδρυσης, απαγορευτική. Το ποσό των 50.000 ευρώ δεν ισχύει, καθώς αν ίσχυε τώρα θα είχε και ο κάθε Έλληνας από μία εταιρία.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΠΟΡΟΥΣ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΠ 2015-2020

Εν αναμονή των προγραμμάτων και που θα διατεθούν τα λεφτά…

ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Παραθέτουμε ανακοίνωση ιατρικών συλλόγων. Τα δικά μας λόγια είναι περιττά…

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία ιατρών και ασθενών.

“Θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή δια της παρούσης, διότι το σύστημα e-diagnosis έχει παρουσιάσει μεγάλα τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι ιατροί να μην δύνανται να εκδώσουν παραπεμπτικά για παρακλινικές εξετάσεις για τα ταμεία τα οποία πρόσφατα εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και να οφείλουν να τα εκδώσουν χειρόγραφα τα οποία πρέπει να θεωρηθούν από τα επιμέρους ταμεία. Όπως γίνεται σαφές, τα τεχνικά αυτά προβλήματα έχουν δημιουργήσει χάος και τεράστια ταλαιπωρία στους ιατρούς και στους ασφαλισμένους. Επιπροσθέτως, πρέπει να επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα της εσφαλμένης καταχώρησης ημερομηνίας από το συγκεκριμένο σύστημα. Συγκεκριμένα, τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εμφανίζονται με ημερομηνία έκδοσης, διαφορετική από την πραγματική, με αποτέλεσμα οι ιατροί σε κάποιον έλεγχο από την εφορία να κινδυνεύουν να θεωρηθούν άδικα, ότι φοροδιαφεύγουν εξαιτίας του ως άνω σφάλματος. Πρέπει λοιπόν, ως αρμόδια αρχή να γνωστοποιήσετε το συγκεκριμένο ζήτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβληθούν άδικα πρόστιμα στους ιατρούς μέλη μας, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων του συστήματος e-diagnosis”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά διαβάζουμε: “Η ανεκτικότητα του Ιατρικού Κόσμου έχει εξαντληθεί, η ανοχή του πολίτη το ίδιο και κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την αξιοπρέπεια και το νευρικό σύστημα ιατρών και πολιτών. Το εγκαινιασθέν από χθες αναμορφωμένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι και πολυπλοκότερο και χρονοβόρο και αναποτελεσματικό και δημιουργεί επιστημονικό πρόβλημα στην Ιατρική Κοινότητα, η οποία αντί να ασχολείται με τον ασθενή, ασχολείται με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Καλούμε άμεσα να σταματήσει το υπάρχον σύστημα μέχρι να βελτιωθεί, αλλοιώς αποσπάται ο ιατρός από το έργο του, ο ασφαλισμένος ταλαιπωρείται και εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Ζητάμε τη λήψη μέτρων άμεσα για τον εξευτελισμό του Ιατρικού Σώματος για την ονομασία «φούφουτος»!! (υποτιμητικός χαρακτηρισμός) στα παραδείγματα της εφαρμογής του συστήματος ! Με τον χαρακτηρισμό του ιατρού ως «φούφουτου» προσπάθησαν τα ιθύνοντα μυαλά να εξευτελίσουν και να λοιδορήσουν τον επιστήμονα που ο πολίτης εμπιστεύεται τη ζωή του. Είναι και αυτό μέρος της στοχοποίησης και της διαπόμπευσης των ιατρών;”

ΒΑΛΑΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ 3.300.000.000 ΕΥΡΩ

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έγινε περικοπή στις σπατάλες, αλλά οι ανασφάλιστοι δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή και την περίθαλψη, τα επείγοντα σε όλα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις στα βασικά, ακόμα και βαμβάκι και οι γιατροί-νοσηλευτές δεν πληρώνονται τα βραδινά και έχουν μεγάλες καθυστερήσεις για να εξοφληθούν τις εφημερίες τους. Τουλάχιστον με την υγεία δεν πρέπει να παίζει κανένας…

ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ισχύει πιλοτικά για κάποιος δήμους και όχι για όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, αν και είχε προαναγγελθεί ότι θα αρχίσει, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων ακόμα και από την πρώτη δόση. Όταν ισχύει καθολικά το… ξανασυζητάμε.

ΣΤΟΧΟΣ: 24.000.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ, 220.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εδώ μιλάμε για στόχο. Αν ο στόχος υλοποιηθεί, τότε θα μιλάμε για αλήθεια. Αν όμως δεν υλοποιηθεί, τότε τι μπορούμε να απαντήσουμε;

2014: 21.000.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, 120.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 13,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ, 151 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Εδώ αναιρείται το παραπάνω. Γιατί πως μπορεί με 21 εκατομμύρια τουρίστες μέσα στο 2014, να είχαμε έσοδα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ και με στόχο τα 24 εκατομμύρια τουρίστες να έχουμε σχεδόν διπλάσια έσοδα; Κάτι δεν ταιριάζει στην πρόσθεση… Τα 151 εκατομμύρια ευρώ σε ενταγμένα έργα υποδομής ας μας πει η Νέα Δημοκρατία που τα έχει για να τα δούμε και εμείς…

ΔΙΕΥΡΥΝΑΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΕ 33 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσεία έχουμε, υπαλλήλους να τα στηρίξουν έχουμε; Όχι είναι η απάντηση…

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα στην εορταστική περίοδο και με γεμάτη την Αθήνα από τουρίστες, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Αθήνας υπολειτουργεί λόγω αδειών και ελλείψεων στο προσωπικό

Συγκεκριμένα, κλειστό ήταν το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο της Αθήνας. Ο λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η έλλειψη προσωπικού, η οποία είναι τόσο μεγάλη που καθιστά τη λειτουργία του Μουσείου πολλές φορές αδύνατη.

Πώς εξηγείται η έλλειψη προσωπικού; Το υπουργείο Πολιτισμού δεν  διαθέτει χρήματα για έξτρα προσωπικό και οι υπάλληλοι που επαρκούν οριακά για την καθημερινή κάλυψη των αναγκών του Μουσείου πρέπει να λαμβάνουν άδεια.

Το πωλητήριο του Μουσείου παρέμεινε κλειστό κατά την διάρκεια όλων των γιορτών, διότι δεν πληρώνει υπερωρίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι βάρδιες των ανθρώπων που δουλεύουν είναι δωδεκάωρες και λόγω έλλειψης προσωπικού και άδειες κάποιων φυλάκων, δεν κατέστη δυνατό να μείνει ανοιχτό το Μουσείο.

Άρα ναι, η Νέα Δημοκρατία διεύρυνε το ωράριο, αλλά δεν έχει υπαλλήλους να το στηρίξει…

640 ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΞΙΑΣ 800.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 5.000 ΑΤΟΜΑ

Αλήθεια, τόσα έργα και τόσα λεφτά που είναι για να τα δούμε και εμείς; Μήπως είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης ένα από αυτά τα έργα;
Πηγή : http://news.makedonias.gr/
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top