Σε αρένα επιχειρούν να μετατρέψουν την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, που, μετά τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, πλέον στοχοποιούν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Στα φόρουμ των οπαδικών σάιτ επιτίθενται με χυδαίες ύβρεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οργανώνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Χτες «χτύπησαν» στην Καβάλα και στην Κομοτηνή.

Οι οπαδοί λειτουργούν συντονισμένα: πλησιάζουν παντού υποψήφιους βουλευτές, θέτουν το θέμα του γηπέδου και η παραμικρή αναφορά στο γήπεδο που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Τα οπαδικά ΜΜΕ συνδαυλίζουν το οπαδικό μένος, ενώ αρθρογράφοι δίνουν γραμμή για τις επόμενες κινήσεις. Από χτες διακινούν κάλεσμα για μαζική αποστολή τουίτς στη σημερινή συζήτηση του Αλ. Τσίπρα με τους πολίτες και οργανώνουν συγκέντρωση έξω από την Ευελπίδων την Παρασκευή.

Μονοθεματικές εκλογές
Για τους οργανωμένους οπαδούς δεν υπάρχει άλλο θέμα εκτός του γηπέδου που να διακυβεύεται σ’ αυτές τις εκλογές: δεν υπάρχει Mνημόνιο, δεν υπάρχει χρέος, δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση. Μόνο γήπεδο - και με συμπεριφορές γηπέδου εισβάλλουν και στην πολιτική ζωή. Στην Καβάλα, περίπου 40 οπαδοί σήκωσαν πανό: «Μονόδρομος το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», ενώ το φέιγ βολάν τους ξεκαθάριζε ότι: «Κόμμα αλλάζουμε, θρησκεία ποτέ: Μόνο ΑΕΚ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου, εντάσσοντάς το στη στρατηγική εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας: «Πηγαίνουν στους αστυνομικούς και τους λένε, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τις δουλειές σας, πηγαίνουν στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φτιάξετε γήπεδο. Πηγαίνουν στους Ελληνες κυνηγούς και τους λένε, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει το κυνήγι. Πηγαίνουν στους χριστιανούς, τους θρησκευόμενους και τους λένε, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κατεβάσει τις εικόνες. Αυτές όμως είναι κινήσεις πανικού».

Η αποστροφή του Αλ. Τσίπρα προφανώς έπεσε στο κενό κι έτσι και στην Κομοτηνή είχαν προετοιμάσει υποδοχή. Στην οδό Παρασίου, όπου βρίσκεται ο σύνδεσμός τους, ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Το γήπεδο στηρίζουμε, ανάλογα ψηφίζουμε». Στη συνέχεια επιχείρησαν να μεταβούν στον χώρο όπου θα γινόταν η ομιλία Τσίπρα, αλλά η αστυνομία τούς απέτρεψε.

Το club της Original 21 στην πόλη εξέδωσε ανακοίνωση: «Η ‘‘δημοκρατία’’ της δήθεν αριστεράς έδωσε εντολή στην ελληνική αστυνομία να περικυκλώσει από το πρωί το Club μας ώστε να μην πάμε να διαμαρτυρηθούμε. Λίγο πριν ξεκινήσουμε οι αστυνομικοί μάς ενημέρωσαν πως έχουμε δύο επιλογές: ή να ανέβουμε και πάλι στα γραφεία ή στα κρατητήρια. ΥΓ.: Ζήτω η δημοκρατία αυτοαποκαλούμενε πρωθυπουργέ. ΥΓ.: Αυτή την στιγμή ήμαστε περικυκλωμένοι από την ΕΛΛΑΣ. ΥΓ.: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Λάδι στη φωτιά
Το κλίμα πυροδοτούν με δηλώσεις τους παράγοντες και φίλοι της ΠΑΕ. «Ολος ο κόσμος θέλει το γήπεδο, δεν πρέπει να συγκοινωνεί με το μυαλό του όποιος δεν θέλει το γήπεδο σ’ αυτή την περιοχή», είπε τη Δευτέρα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαίμαχων της Ενωσης ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Να αλλάξει συμπεριφορά απέναντί μας ο δήμος, γιατί η συμπεριφορά απέναντι στην ΑΕΚ είναι μυστήρια», είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι παλαίμαχοι βράβευσαν τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, που δήλωσε: «Θα βρούμε μια άκρη με το γήπεδο. Δεν θα τα χαλάσουμε για 2 και 3 στρέμματα». Ο γνωστός επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ να δεχτείτε Μαυρογιαλούρους. Κύριε Φιλίππου, για να μη γράψει η κυρία Δούρου μαύρη σελίδα και δεν δώσει τα λεφτά, κανονίστε να τα δώσει [...] Αυτοί που έκαναν την προσφυγή είναι μεγάλες αδελφούλες. Προσπαθούν να τα βάλουν με 1,5 εκατομμύριο ΑΕΚτζήδες που δεν είναι πλούσιοι. Ούτε ο Μελισσανίδης είναι πλούσιος. Στον Κορυδαλλό με πάει και τρώμε...». Ο Στέλιος Σεραφείδης, εμβληματική μορφή της Ενωσης, δήλωσε: «Ο λαός θα είναι τιμωρός στην ψήφο του. Δεν ερχόμαστε, ήρθαμε»...
efsyn.grΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top