ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Νικολόπουλος: «Η νέα εθνική πατριωτική συμμαχία θα δώσει τέλος στα μνημόνια»
Συνάντηση με στελέχη και φίλους της Δυτικής Αχαΐας είχε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν οι φίλοι του υποψηφίου Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. με πρωτοπόρους νέους και νέες της περιοχής.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Αντώνης Σαμαράς εγκλωβισμένος στα τραγικά αδιέξοδά του, συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική των μνημονίων, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα-αν είναι δυνατόν-θα πρέπει να καταβάλλει για την περίοδο 2013-2030, για το σύνολο των τοκοχρεολυσίων, το ποσό των 340,8 δισ.

Και όλα αυτά τα ποσά θα προέλθουν από μια χώρα, στην οποία:

* Ο φόρος για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ αυξήθηκε 30% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

* Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους έχει επταπλασιαστεί ο φόρος εισοδήματος από το 2010, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει αυξηθεί εννέα φορές.

* Το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει αυξηθεί κατά περίπου 800%.

* Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, παρατηρείται μείωση του τζίρου έως 75% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ από την αρχή της κρίσης μπήκαν 230.000 νέα λουκέτα.

* Από τα 2,8 εκ. Ελληνικά νοικοκυριά, τα 2,4 εκ. έχουν φορολογικές οφειλές τις οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, οι συντάξεις είναι η κύρια πηγή εσόδων για το 49% των ελληνικών οικογενειών, 3,5 εκ. εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν 4,7 εκ. ανέργους ή ανίκανους για εργασία».

Εξάλλου από όλους τους συγκεντρωθέντες κοινός τόπος υπήρξε ότι «χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ο παραλογισμός των μνημονίων πρέπει να τελειώσει άμεσα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής: «Πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής, απαιτεί τη συστηματική προσπάθεια, αλλά και την σύμπραξη όλων των ζωτικών δυνάμεων της χώρας.

Απαιτεί την δημιουργία μιας νέας πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας, η οποία θα δώσει ελπίδα και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες και θα αποτελέσει τον καταλύτη, για έναν ελπιδοφόρο θεσμικό, κοινωνικό και κοινωνικό μετασχηματισμό.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top