Στον απόηχο της ιστορικής κίνησης της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα, ο βετεράνος χρηματιστηριακός αναλυτής, ο 90χρονος Richard Russell, υποστηρίζει σήμερα ότι ο χρυσός, ο οποίος σημείωσε υψηλό πέντε μηνών, μόλις «έφτυσε» στο πρόσωπο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).
Δείτε τι αναφέρει:

Η παγκόσμια ύφεση έχει ριζώσει για τα καλά στον πλανήτη. Στο μεταξύ, κάθε έθνος αγωνίζεται να μειώσει την αξία του νομίσματος του. Για να το πετύχουν αυτό, μεταξύ άλλων, αναγκάζουν τις κεντρικές τράπεζες να δημιουργήσουν αποθέματα τρισεκατομμυρίων σε διάφορα νομίσματα. Το παραστατικό χρήμα (fiat currency) χάνει την αξία του, γεγονός που πλήττει το 1% που κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πλούτου. Αντιδρώντας στην επερχόμενη κατάρρευση, οι μεγιστάνες θα σπεύσουν να ανταλλάξουν τα «σκουπίδια» τους με το μόνο νόμισμα, το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί την αξία του: τον χρυσό!
Το παρακάτω διάγραμμα αποδεικνύει το μεγάλο ξέσπασμα του χρυσού τα τελευταία τρία χρόνια. 


Ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με τους επενδυτές να καταφεύγουν στην ασφάλεια του μετά και τις τελευταίες αναταράξεις στην αγορά συναλλάγματος.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης του χρυσού έκλεισαν εχθές με κέρδη 1,4% στα 1.294,20 δολάρια η ουγγιά.
Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών να σπάσει το φράγμα των 1300 δολαρίων και να κινηθεί σε νέα υψηλά!
hellasforce.com

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top