Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού των περίπου 100.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μουσουλμάνων πολιτών της Θράκης έχει εξαπολύσει Άγκυρα ώστε να ενσπείρει στους φιλήσυχους κάτοικους να ψηφίσουν όχι με βάση τα προγράμματα των κομμάτων και τις πραγματικές ανάγκες τους, αλλά με άξονα που αυτή προσπαθεί να επιβάλει. Στην προσπάθεια αυτή δεν χρησιμοποιεί μόνο το Προξενείο στην Κομοτηνή και τα γνωστά φερέφωνα του άλλα και την κρατική τουρκική τηλεόραση και τις ιστοσελίδες της .

Συγκεκριμένα ενώ όλος ο κόσμος στην Ελλάδα - χριστιανοί και μουσουλμανική ή άλλες θρησκευτικές μειονότητες- ψάχνουν στα προγράμματα των κομμάτων λύσεις και προτάσεις για το καυτό θέμα της κρίσης, του χρέους, της ανεργίας, των φόρων κλπ παρόμοια, η τουρκική προπαγάνδα επιχειρεί να τους υποβάλει πλαστά θέματα ως κριτήρια όπως η ...θρησκευτική εκπαίδευση που θέλει η Άγκυρα, το ζήτημα των μουφτήδων που σπρώχνει το προξενείο και βεβαίως την δήθεν ''τουρκική'' ταυτότητα ενός πληθυσμοί που ένα μέρος του έχει μεν τουρκική καταγωγή άλλο το υπόλοιπο είναι ντόπιοι Πομάκοι αλλά και Ρομά που εξιισλαμίστηκαν, ακόμα και βιαίως.

Οι προπαγανδιστικές φράσεις της TV
Να τι μετέδωσε η κρατική τουρκική TV : ''Οι εκλογές ( στην Ελλάδα) διεξάγονται σε μια περίοδο που συζητούνται οι πολιτικές λιτότητας και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η προσμονή του ελληνικού λαού είναι η μείωση της ανεργίας και η ανάκαμψη της οικονομίας.Ενώ οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ταυτόχρονα με τα οικονομικά προβλήματα, περιμένουν λύση και για τα προβλήματα σχετικά με την ταυτότητα, την παιδεία και τη μουφτεία'' αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ .
Ακόμα αναφέρει :''Στις εκλογές θα αναμετρηθούν υποψήφιοι από διαφορετικά κόμματα από την Ροδόπη και την Ξάνθη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτική Θράκης.
Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης με πληθυσμό 150 χιλιάδες, έχει περίπου 100 χιλιάδες εγγεγραμμένους ψηφοφόρους'' Και σε άλλο σημείο :''Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία σήμερα εκπροσωπείται με τρεις βουλευτές, σχεδιάζει να αυξήσει τη δύναμη της εκπροσώπησης της στη βουλή''.
Βεβαίως τα όσα επιδιώκει ο μηχανισμός προπαγάνδας του Προξενείου δεν περνούν στους Μουσουλμάνους , που σε μεγάλο βαθμό δεν παρασύρoνται από τις σειρήνες ή αν κάποιοι παρασύρονται κοιτούν και τα προβλήματα και σταθμίζουν ως κριτήριο την ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία μετέχει η Ελλάδα και δεν θέλει με τίποτα την στάση της Άγκυρας που ναι με στα λόγια θέλει την ΕΕ αλλά η κουλτούρα της , η νοοτροπία πολλών από τους κρατούντες δεν την θέλουν πραγματικά και προτιμούν να κρατήσουν την Τουρκία στην Ανατολή.

Με ευρωπαϊκό ''αέρα'' οι μουφτήδες
Είναι ολοφάνερο το χάσμα αυτό, αν δει κάποιος μια επιστολή των επισήμων μουφτήδων της Θράκης για τα γεγονότα στο Παρίσι , σε σχέση με τα όσα αντιφατικά και ουσιαστικά έμμεσα υπέρ των τζιχαντιστών λέει η επίσημη Άγκυρα :Οι τρεις μουφτήδες (Ξάνθης, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου) λοιπόν απηύθυναν επιστολή προς τον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Ζαν Λουπ Κουν Ντελφόρζ στήν οποία εκφράζουν τη θλίψη τους για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, καταγγέλλουν τη βία και υπενθυμίζουν ότι το Κοράνι διακηρύσσει πως όποιος σκοτώνει αθώους είναι ένοχος έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας.Ακόμα σημειώνουν ότι ως Ελληνες νιώθουν ακόμη μεγαλύτερο πόνο γι' αυτό που συνέβη σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Για σκεφτείτε τι λένε σχετικά οι κκ Ερντογαν , Νταβούτογλου κ.α. με τα γνωστά ''ναι μεν αλλά''.. .
onalert.gr

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top