Μια επιστολή που ταράζει τις σκέψεις των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, λίγο πριν τις εκλογές, έρχεται να πει σκληρές αλήθειες για τη χώρα μας αλλά και για τον τρόπο σκέψης των ξένων. Πρόκειται για μια επιστολή του κ. Γιώργου Φλωρά, μέλους του ΔΣ του ΕΕΑ, προς τους ευρωβουλυτές, στην οποία εξιστορεί τη θέση της χώρας μας, τα δικά μας λάθη και τις λάθος σκέψεις και πράξεις των οργάνων της ΕΕ και πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ο κ. Φλωράς αναφέρει πως διαπιστώνει τεράστιο ενδιαφέρον από τους ευρωβουλευτές «για τις εκλογές στην χώρα μου και ειδικά για το κατά πόσο θα παραμείνει στην εξουσία η παρούσα Κυβέρνηση ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στον σωστό δρόμο». Όμως, όπως συμπερασματικά εξάγεται από την επιστολή, αυτό το ενδιαφέρον δεν μπορεί να καταλήξει σε ορθά συμπεράσματα αν δεν έχουν οι ευρωβουλευτές και οι κυβερνήσεις μια καθαρή και αντικειμενική εικόνα για τη χώρα, το χρέος και τις εκατέρωθεν ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ. Τα πράγματα δεν είναι μονομερή. Οι ευθύνες είναι δικές μας αλλά όχι μόνο δικές μας.

Ας δούμε πως περιγράφει την κατάσταση στην επιστολή.


«Ναι, έχουμε μεγάλο δημόσιο χρέος που αδυνατούμε να εξοφλήσουμε. Ανάλογες καταστάσεις αντιμετώπισαν πολλές χώρες στο παρελθόν, ανάμεσά τους και η Γερμανία πριν μερικές δεκάδες χρόνια. Αν θυμάμαι καλά όμως τότε της χάρισαν το χρέος επειδή αδυνατούσε να το εξοφλήσει. ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Ναι, έχουμε ευθύνη ως πολίτες για την δημιουργία του Δημοσίου χρέους.

Ναι, η Ελλάδα ήταν εξαιρετικά λάθος οργανωμένη, με τεράστιες δυσλειτουργίες και χρειαζόταν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Θα ήθελα να σας θυμίσω όμως ότι για εμάς τους Έλληνες, τους πολλούς πολίτες και όχι την διεφθαρμένη εξουσία μας, η Ελλάδα ελεγχόταν συστηματικά για τις πρακτικές της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύαμε ακράδαντα ότι αυτά που γινόντουσαν είχαν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φανταζόμασταν ότι αυτή η Ένωση που όλοι (και εσείς μαζί) ονειρευόμαστε δεν θα επέτρεπε στα «λαμογια» που μας Κυβερνούσαν να διαλύσουν τόσο πολύ την χώρα μας. Εμείς βλέπαμε τον μικρόκοσμό μας και ήμασταν ικανοποιημένοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση που έβλεπε ολόκληρη την εικόνα που ήταν για να μας συμμαζέψει επί δεκαετίες? Η Ευρωπαϊκή Ένωση που αγκαλιαζόταν συστηματικά με τους ηγέτες μας κάθε τρεις και λίγο που ήταν? Δεν ήξερε η Ευρωπαϊκή Ένωση? Ή ήξερε αλλά έκλεινε τα μάτια?

Που ήταν επί δεκαετίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ελέγξει τις άθλιες ελληνικές τράπεζες που δάνειζαν το καταχρεωκοπημενο ελληνικό δημόσιο επειδή οι διοικήσεις τους τα «έβρισκαν» με τις διεφθαρμένες ελληνικές κυβερνήσεις?
Ξέρετε πολύ καλά ότι μεγάλο μέρος από τα χρήματα που οι Έλληνες «σπατάλησαν» πήγε σε πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα τις χώρες σας. δεν είναι τυχαίο ότι από το 2000-2011 οι εισαγωγές μας ήταν 554 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 322 δις ευρώ από βασικές Ευρωπαϊκές χώρες (GERMANY €70 δις, ITALY €66 δις, FRANCE €33 δις, NETHERLANDS €30 δις, UK €22 δις, SPAIN €20 δις, BELGIUM €20 δις κλπ)

Που ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση όταν την δεκαετία του 2000-2010 τα καρτέλ λήστευαν τους Έλληνες καταναλωτές πουλώντας τα προϊόντα τους 40-50% ακριβότερα από ότι στις χώρες σας? Είναι τυχαίοι ότι την ληστεία την έκαναν εταιρείες από Ευρωπαϊκές χώρες σε μεγάλο βαθμό (βλ. SIEMENS κλπ). Τότε γιατί δεν μιλούσαν οι «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι? Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι τα χρήματα των Ελλήνων, που «ξόδευαν τα δανεικά», ήταν ωραία μεροκάματα για πολλούς ευρωπαίους εργαζομένους.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βλέπω με αγωνία Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν παρέμβαση στην χώρα μου για το τι πρέπει να ψηφίσουμε.

Δεν θα το αναλύσω. Απλά θα σας πω την λύση, μήπως ενημερώσετε κάποιους από αυτούς που κάνουν παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας να πιέσουν σε άλλη κατεύθυνση.

Σήμερα 3.000.000 Έλληνες είναι ανασφάλιστοι (με βάση τις εντολές σας) και τρέμουν καθημερινά τι θα γίνει αν τους συμβεί κάτι σε αυτούς ή την οικογένειά τους. Εσείς πιστεύετε την διεφθαρμένη Κυβέρνηση της Ελλάδας ότι καλύπτονται στα νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι. Εμείς ξέρουμε ότι αυτό είναι ψέμα. Το ξέρουν και τα 3.000.000 ανασφάλιστοι. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σήμερα 350.000 μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες (από ο σύνολο των 500.000) χρωστάνε τις εισφορές τους στο ασφαλιστικό τους ταμείο, η συντριπτική πλειοψηφία λόγω αδυναμίας. Η Κυβέρνηση (με βάση τις εντολές σας) τους κάνει κατάσχεση στο σπίτι τους και τους στέλνει φυλακή. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σήμερα 1.500.000 Έλληνες είναι άνεργοι, το 75% περισσότερο από ένα χρόνο. Οι προοπτικές είναι δραματικές. Οι εξαγωγές της Ελλάδας αντί να αυξάνονται (με βάση τον σχεδιασμό που εσείς κάνατε) μειώνονται και δεν υπάρχει καμία ελπίδα. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σήμερα περίπου 250.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πέσει έξω λόγω της κρίσης και δεν έχουν δυνατότητα να ξεκινήσουν και πάλι μια νέα επιχείρηση, με βάση την ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί σε όλη την Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι, πρακτικά, φυλακισμένοι και έχουν πρόβλημα να ζήσουν τις οικογένειές τους. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις χώρες σας έχουμε σειρά πτωχεύσεων τα έτη 2008-2012, πχ Γερμανία 153.410, Αυστρία 32.693, Αγγλία 89.859, Ιταλία 48.096. Αυτούς τι τους κάνατε, τους κρεμάσατε? Τους φυλακίσατε όλους? ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σήμερα 3.000.000 Έλληνες οφείλουν στην εφορία τους δυσβάσταχτους φόρους που βάζει η Κυβέρνηση για να βγει το πρόγραμμα που εσείς έχετε χαράξει. Επειδή οφείλουν στην εφορία το Κράτος τους κατάσχει περιουσιακά στοιχεία. Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί είναι απατεώνες? ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σήμερα τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται είναι πάρα πολλά και οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τα σπίτια. Οι άνθρωποι μένουν στον δρόμο και είναι απελπισμένοι αφού δεν έχουν ούτε δουλειά. Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει να έχεις οικογένεια και να βλέπεις μπροστά σου ότι θα μείνεις στον δρόμο και δεν θα έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σήμερα ο Έλληνας δεν μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να βρει το δίκιο του λόγω του πολύ υψηλού κόστους που η Κυβέρνηση έχει καθιερώσει (με βάση τις εντολές σας). Άρα ο Έλληνας έχει χάσει και την τελευταία του ελπίδα να βρει το δίκιο του, από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Τώρα αν νομίζετε ότι όλοι οι παραπάνω Έλληνες ανήκουν στην κατηγορία των απατεώνων, καλά κάνετε και επιμένετε όπως επιμένετε. Αν νομίζετε όμως ότι όλοι αυτοί νοιάζονται αν αύριο καταρρεύσουν οι τράπεζες στην Ελλάδα είστε γελασμένοι. Κανείς τους δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα. Αν νομίζετε ότι νοιάζονται αν θα πεινάσουν ή αν θα μείνουν στον δρόμο είστε γελασμένοι. Ήδη αισθάνονται και ζούνε έτσι.

Επειδή η ενημέρωση που έχετε για την Ελλάδα ενδεχομένως να έρχεται από αυτούς που έχουν γεμάτη την κοιλιά τους σας ενημερώνω ότι κάνετε λάθος. Αυτός που έχει χάσει τα πάντα δεν ενδιαφέρεται για μια μελλοντική καταστροφή».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top