Εντυπωσιακό «άδειασμα» επεφύλαξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τη δήλωσή του ότι τα «ανυπόφορα», όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα λιτότητας, που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας, δεν επιβλήθηκαν από τους δανειστές, αλλά αποτέλεσαν «αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης».

Ανεξάρτητα από το πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο ισχυρισμός του Σοσιαλδημοκράτη, Γερμανού πολιτικού αποτελεί «ράπισμα» για τους κυβερνητικούς εταίρους, καθώς υπονοεί ότι η ελληνική πλευρά, ακριβέστερα οι διαδοχικές κυβερνήσεις από τον Απρίλιο 2010, δε διαπραγματεύτηκαν, αλλά αποδέχθηκαν χωρίς την προβολή της παραμικρή αντίρρηση, την εφαρμογή των πολιτικών που ξορκίσει ως και ο κ. Σουλτς.
Δικαιώνεται, έτσι και σ` αυτό το σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν υποστηρίζει ότι δεν έγινε, μέχρι σήμερα, διαπραγμάτευση. Αναλυτικότερα:

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας σε εκπομπή γαλλικού καναλιού χαρακτήρισε «ανυπόφορα» τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και «δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε».

«Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι “ανυπόφορα”». Στην ερώτηση, αν... «φλιπάρει» στην ιδέα να είναι η άκρα αριστερά κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή χώρα, απαντά «καθόλου».

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top