Με ένα λευκό περιστέρι στα χέρια, το οποίο απελευθέρωσε αμέσως μόλις ο Τίμος Σταυρός έπεσε στα νερά του Πειραιά, αλλά και με σαφείς αναφορές στην Ορθοδοξία και στο θρησκευτικό νόημα της Εορτής του Καθαγιασμού των Υδάτων παρέστη στους επίσημους εορτασμούς στο λιμάνι του Πειραιά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Το ίδιο και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Καβάλα!. Τελικά μήπως η Ορθοδοξία ενώνει τους πολιτικούς μας ηγέτες;Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας επέλεξε φέτος να επισκεφτεί το πρώτο λιμάνι της χώρας, στην επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

ΧΡΟΝΙΑ Πολλά και Καλή Φώτιση σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, λόγω της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, που εορτάζουμε σήμερα, των Αγίων Φώτων ή των Αγίων Θεοφανείων, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε όλοι μας!

Θα τα είδατε, υποθέτω, σε όλα τα κανάλια. Όχι μόνον ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας τίμησαν δεόντως κι επαρκώς την σημερινή ημέρα των Θεοφανείων με την προσωπική τους παρουσία σε διάφορες τελετές Αγιασμού των Υδάτων. Ο μεν κ. Σαμαράς στην Καβάλα, ο δε κ. Τσίπρας στον Πειραιά! Με ιδιαίτερη σεμνότητα και –όπως αρμόζει στην ημέρα- με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα, τίμησαν την μεγάλη γιορτή και άλλοι πολιτικοί μας ταγοί.

Ο Πρωθυπουργός, όπως είδαμε, πέραν των άλλων, έδωσε ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό! Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του.

Κι όχι μόνο!... «Yγεία σε όλους τους ΄Ελληνες και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την τελετή της κατάδυσης του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της Καβάλας όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θράκη και στην Μακεδονία.

Μη λησμονήσουμε να πούμε ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας επέλεξε φέτος να επισκεφτεί το πρώτο λιμάνι της χώρας, στην επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, και με την παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, των αρχών της πόλης, αλλά και βουλευτών.

Μετά την τελετή ο κ. Τσίπρας δήλωσε:"Σημαντική μέρα για την ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας" !

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με όλους σχεδόν του αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σε άλλα μέρη της Ελλάδας και όλα αυτά γεννούν έναν προβληματισμό, ο οποίος θαρρώ βρίσκεται στη σκέψη όλων των Ελλήνων! Τελικά μήπως η Ορθοδοξία ενώνει τους πολιτικούς μας ηγέτες;

Και πάλι Καλή Χρονιά σε όλους μας!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top