Νυν και πρώην στελέχη της αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, καθώς και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκαν από τις Νομαρχιακές Επιτροπές, τάσσονται με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Στα Ιωάννινα και την 'Αρτα, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ ανοικτές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του «Κινήματος», στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης. Στα Ιωάννινα, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τάσσονται, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Ιωαννιτών, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Κόνιτσας, Δωδώνης και Μολοσσών. Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Κόνιτσας Μάκης Χατζηεφραιμίδης, αναμένεται να είναι και υποψήφιος βουλευτής.

Στην Αρτα με κοινή δήλωση, γνωστοποίησαν τις παραιτήσεις τους οκτώ μέλη της Ν.Ε. και της Νομαρχιακής Νεολαίας. Επίσης, με τον Γ. Παπανδρέου, τάσσονται ο πρώην δήμαρχος Αρτας, Γιάννης Παπαλέξης και καθώς και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, στους δήμους του νομού.

Στην Πρέβεζα, η γραμματέας της Νομαρχιακής Πρέβεζας Μαρίνα Ντούσκα, αποχαιρέτισε το ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για τη συνεργασία που είχαν επί χρόνια. Ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Πρέβεζας, Κώστας Σταύρος, μετά την παραίτησή του από το κομματικό όργανο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το «Κίνημα».

Στη Θεσπρωτία, ο αναπληρωτής γραμματέας Φερεντίνος Θανάσης, η υπεύθυνη Οργανωτικού Καπνίση Σουζάνα και το μέλος Πανταζής Λεωνίδας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, τις παραιτήσεις τους. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι ακολουθούν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μ. Κασσής, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ήπειρο και ειδικά στα Ιωάννινα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο: «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Με πολλά από αυτά τα στελέχη τα οποία σήμερα έχουν μεταπηδήσει στο Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, έχουμε συμπορευτεί και δώσαμε κοινούς αγώνες. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Θεωρώ ότι είναι πολιτικό τους λάθος, γιατί ο χώρος ολονών μας είναι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι του Βενιζέλου, ούτε το προσωπικό κόμμα του Γ. Παπανδρέου».

Ο κ. Κασσής είπε ότι η δημιουργία του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου, αυτή την χρονική στιγμή προκαλεί σε πολύ μεγάλη σύγχυση στους ψηφοφόρους, ειδικότερα σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε σε αυτές στις εκλογές συντεταγμένα και από κει και πέρα μετά τις εκλογές να γίνει συνέδριο για να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές πρέπει να βρει το δρόμο του».

Ο βουλευτής άσκησε κριτική στην πολιτική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για προσωπικό κίνητρο. «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ αγωνιστήκαμε για να διώξουμε τους βασιλιάδες. Δεν χρειαζόμαστε πλέον άλλο βασιλιάδες. Αυτό το κόμμα, είναι καθαρά προσωπικό και έρχεται ουσιαστικά να λειτουργήσει σε μία περίοδο για το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολη. Το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και προσπάθησε αυτά τα 2,5 χρόνια, τουλάχιστον με συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. να φτιάξει πράγματα τα οποία ουσιαστικά είχαν ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου. Δυστυχώς, για καθαρά προσωπικούς λόγους έγινε αυτό το κόμμα. Από κει και πέρα θα έχει την ευκαιρία ο ίδιος να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και για τις πράξεις του ως πρωθυπουργός, αλλά πολύ περισσότερο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top