Κοινωνική δικαιοσύνη, φίλοι πολιτικοί, δεν είναι να ισοπεδώνετε τους μισθούς και τις συντάξεις στο κατώτερο επίπεδο (αυτό λέγεται κοινωνική εξαθλίωση), αλλά να τα εξισώνετε όσο μπορείτε στο ανώτερο επίπεδο, προς ανακούφιση όλων των κοινωνικών στρωμάτων, εκμηδενίζοντας την κοινωνική αδικία! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!..

ΣΗΜΕΡΑ, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που έχω σε όλους σας, ανεξάρτητα του τι πιστεύει ο καθένας μας, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια πολιτική τοποθέτηση. Και επιγραμματικά θα εξηγήσω τι θέλω να πω:

Εδώ και πολλά χρόνια ακούω ορισμένους Έλληνες και συγκεκριμένα αυτούς που αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί, να διεκδικούν δι’ εαυτούς τον τίτλο του δημοκρατικού, του προοδευτικού ή του εκσυγχρονιστικού ανθρώπου, λες και οι δεξιοί είναι άνθρωποι, που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, την πρόοδο ή τον εκσυγχρονισμό. Με αυτή, λοιπόν, τη φιλοσοφική αντίληψη διαφωνώ «κάθετα και οριζόντια» για να θυμηθώ και μια παλιά πασοκτζίδικη φρασεολογία.

Δημοκράτης, προοδευτικός και εκσυγχρονιστής είναι και ο λεγόμενος δεξιός, που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι αρνητικό είχε δεχθεί στο παρελθόν, διότι ορισμένοι, παρερμηνεύοντας επικίνδυνα την αποστολή τους, ταύτισαν την ύπαρξή τους με τους λεγόμενους δωσίλογους της Γερμανοϊταλικής Κατοχής και όλα όσα λέγονται για την εποχή εκείνη. Δεν φταίει δηλαδή η συντριπτική πλειονοψηφία των Ελλήνων δεξιών με τις επιλογές ορισμένων, όπως δεν φταίει σε τίποτε η συντριπτική πλειονοψηφία των αριστερών επειδή ορισμένοι στο παρελθόν είχαν σχέση με μυστικές υπηρεσίες και στιγματίστηκαν από την ίδια την ηγεσία τους ως πράκτορες του εχθρού κλπ.

Η δημοκρατία, η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός δεν είναι ιδέες – αποκτήματα μιας πολιτικής παράταξης, αλλά του συνόλου των πολιτών μιας δημοκρατικής χώρας. Και αν κάποιοι αριστεροί θεωρούν εαυτούς αρίστους, όπως θεωρούσαν τους εαυτούς των αρίστους οι αριστοκρατικοί άνδρες της αρχαιότητας, με την ίδια λογική και οι δεξιοί θεωρούν εαυτούς επιδέξιους και ικανότατους στην πολιτική ζωή μας χώρας. Κατά συνέπεια οι όποιες αυθαίρετες και ανιστόρητες ετικέτες δεν έχουν θέση σε ένα χώρο, όπου δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, όταν ενώνονται, μεγαλουργούν, όπως μεγαλούργησαν πολλές φορές οι πρόγονοί μας στο παρελθόν.


Και τώρα στο θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης:

Άκουσα τον επανερχόμενο στην πολιτική ζωή πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να λέει ότι θα φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη εξισώνοντας (προς τα κάτω ασφαλώς) όλες τις συντάξεις! Είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος δια στόματός του ακούστηκε το διαβόητο «εγγυημένο εισόδημα» των … 360 ευρώ, λες και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ζήσουν ή να επιβιώσουν μ’ αυτά τα χρήματα. Πάντα ταύτα για να εκμηδενιστούν μελλοντικά οι μισθοί και οι συντάξεις προς όφελος των λεγομένων «νταβατζήδων» της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, που επιθυμούν την εξαθλίωση και την ισοπέδωση της φτώχειας σε όλους τους πολίτες!

Φαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα! Νομίζει ότι ζει σε άλλον κόσμο και ίσως αυτός και ο λόγος που απουσίαζε επί δύο ολόκληρα χρόνια στη Βουλή, περί άλλων τυρβάζοντας!


Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top