Περίπου 240 αλβανοί από το Κόσσοβο και την Αλβανία είναι ο αριθμός αυτών που θεωρούνται πως πολεμούν για το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και το Ιράκ. Αυτός ο αριθμός που ανακοινώθηκε από το «Διεθνές Κέντρο της Μελέτης του Εξτρεμισμού» στο Λονδίνο δείχνει πως στις περιοχές που είναι υπό το έλεγχο των τρομοκρατικών οργανώσεων πολεμούν περισσότεροι αλβανοί από πολλούς άλλους λαούς από όλο τον κόσμο.

To ICSR αναφέρει πως υπάρχουν περισσότεροι αλβανοί παρά αφγανοί, παλαιστίνιοι και πολλοί περισσότεροι από άλλους κατοίκους των χωρών της δύσης. Σύμφωνα με το ICSR είναι 90 αλβανοί υπήκοοι που πολεμούν στις περιοχές που ελέγχονται από το ΙΣΙΣ, ενώ από το Κόσσοβο υποψιάζονται πως είναι από 100-150 άτομα.
Από τις χώρες των Βαλκανίων, μόνο από την Βοσνία Ερζεγοβίνη υποψιάζονται πως υπάρχουν πολλοί υπήκοοι της που πολεμούν σε τρομοκρατική οργάνωση, για την ακρίβεια 350 άτομα, αναφέρει η εφημερίδα «Bota Sot”. Από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο αριθμό των υπηκόων της που πολεμούν στο πλευρό του ΙΣΙΣ, με 1200 υπηκόους που πολεμούν στην Συρία και στο Ιράκ. Οι περισσότεροι από την Σαουδική Αραβία, για την ακρίβεια 1500-2500 χιλιάδες και την Τυνησία που θεωρείται πως συμμετέχουν μέχρι και 3000 χιλιάδες άτομα στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης.
pelasgoskoritsas.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top