Άρθρο του Γιώργου Χρηστοφορίδη, υποψήφιου βουλευτή με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Πειραιά για την τύχη που πρέπει να έχουν την επομένη των εκλογών οι δανειακές συμβάσεις, φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία της 16ης Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για να σκίσουμε την κατάπτυστη δανειακή σύμβαση, όπως της αξίζει…
Του Γιώργου Χρηστοφορίδη, υποψήφιου βουλευτή ΑΝΕΛ, Α Πειραιώς.

Και όμως, το ξεχάσαμε πολύ γρήγορα (και) αυτό! Ίσως, γιατί δεν μας το είπαν τα κανάλια… Στις 14/3/2014, το ευρωκοινοβούλιο -με απόφασή του- κήρυξε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης των μνημονιακών πολιτικών ως παράνομο, γιατί παραβιάζει κατάφωρα το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τις συνθήκες ίδρυσής της!

Και όμως, ο Έλληνας ψηφοφόρος θα πάει σε λίγες μέρες στην κάλπη χωρίς να γνωρίζει αυτή τη «λεπτομέρεια»! Πως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα με την τρόικα έχει χαρακτηριστεί παράνομο, ακόμη και με βάση το πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ!

Συμπέρασμα: Αν δεν θέλουν τα κανάλια να μάθει κάτι ο λαός, τότε δεν το μαθαίνει.

Ερώτηση: Από πότε ένας οφειλέτης και μάλιστα κράτος (δηλαδή ο λαός) είναι υπόχρεος για δάνεια, που έχουν κριθεί παράνομα και καταχρηστικά; Και τα οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα! Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο Δελτίο του Δημόσιου Χρέους (Νο 74), οι οφειλές προς το μηχανισμό στήριξης ανέρχονται σε 219,7 δις ευρώ (από σύνολο 322,4 δις ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου). Δηλαδή, αποτελούν πάνω από το 68% του συνολικού δημόσιου χρέους!

Και μετά τα νούμερα, επανερχόμαστε στο ερώτημα: Αν ένας ιδιώτης πετύχαινε με δικαστική απόφαση να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική τη σύμβαση, που του έδωσε να υπογράψει η τράπεζά του, θα συνέχιζε να πληρώνει –και μάλιστα στο ακέραιο- το δάνειό του; Ποιος λογικός άνθρωπος θα το έκανε αυτό; Η Ελλάδα γιατί το κάνει;

Γιατί, προφανώς, όποιον ορισμό κι αν πάρει κανείς για το απεχθές (odious) χρέος, που υφίσταται στη διεθνή νομολογία, οι οφειλές από τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις, που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, καταργώντας ασυλίες, εθνική κυριαρχία και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι παράνομες και καταχρηστικές. Όσοι, λοιπόν, θέλουμε να υπερασπιστούμε το πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ και να προστατέψουμε τη διεθνή νομιμότητα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μ’ αυτές τις κατάπτυστες δανειακές συμβάσεις. Να τις σκίσουμε επιδεικτικά. Έτσι όπως τους αξίζει…


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top