Επιτέλους ειπώθηκαν αλήθειες για τους δήθεν «συμμάχους» με το βλέμμα στην συνάντηση Αναστασιάδη-Πούτιν… Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega Channel Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την τακτική των δήθεν «ίσων αποστάσεων» που τηρεί στο Κυπριακό, ενώ αναφορικά με την απαράδεκτη Έκθεση του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ΠτΔ είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η Έκθεση επιβλήθηκε από τρίτους στον Γ.Γ., κατηγορώντας παράλληλα ότι είναι άβουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε ανοικτά και για εξαπάτηση εκ μέρους των «φίλων» και συμμάχων Αμερικανών, καθώς, όπως ανέφερε, αντί των διαβεβαιώσεων που είχε λάβει περί άρσης του τουρκικού εμπάργκο για τον ελλιμενισμό κυπριακών πλοίων σε τουρκικά λιμάνια, ως κίνηση καλής θέλησης της Άγκυρας, αντ” αυτού εδώ και καιρό δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τ/κ, ενώ λίγο πριν την επανέναρξη των συνομιλιών η Τουρκία πραγματοποιήσε θαλάσσια εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο ΠτΔ πρόσθεσε ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από πολλούς ξένους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και διπλωμάτες ότι η Τουρκία θα επεδείκνυε εποικοδομητική στάση επί του Κυπριακού και ότι είχε πλέον την βούληση για επίλυση του Κυπριακού, ενώ και υψηλόβαθμο διπλωματικό στέλεχος μεγάλης δύναμης είχε επίσης αναφερθεί στην άρση του τουρκικού εμπάργκο, ως κάτι το οποίο επέκειτο να συμβεί.
Ο κ. Αναστασιάδης καταγγέλλει ανοικτά την πλευρά των ΗΠΑ για διγλωσσία έναντι της Ε/κ πλευράς, καθώς άλλα του έλεγε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και άλλα έπραττε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Λευκωσία…
Ο ΠτΔ έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό και πιέσεις που δέχεται προκειμένου να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, την στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία βιώνει μια δεύτερη τουρκική θαλάσσια εισβολή στην ΑΟΖ της με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός να αλωνίζει στις θάλλασες της Κύπρου.
pygmi.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top