«ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει τα 7,5 δισ. ευρώ της πέμπτης δόσης, αν εκλεγεί κυβέρνηση, δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Νάντια Βαλαβάνη, ανάβοντας νέες «φωτιές» στο ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό.
«Εμείς έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ;», διερωτήθηκε η κ. Βαλαβάνη, που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» χθες το βράδυ.

Η ίδια έδωσε μάλιστα απάντηση στο παραπάνω ερώτημα που έθεσε, δηλώνοντας: «Βεβαίως (σσ δεν θα τα παρουμε), γιατί είναι δάνεια για να πληρώσεις δάνεια, έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάντια.

Ολος ο διάλογος της κ. Βαλαβάνη με τον κ. Αρβανιτόπουλο στην εκπομπή του «Ε», έχει ως εξής:

Βαλαβάνη: Εμείς όπως ξέρετε λέμε. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ανεξάρτητο απ τη διαπραγμάτευση αλλά ξεκινάμε κατευθείαν τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Αρβανιτόπουλος: Τα τοκοχρεολύσια θα τα πληρώσετε; τα ομόλογα του Μαρτίου;

Βαλαβάνη: Εμείς δε θα συνεχίσουμε τη 5η αξιολόγηση. θα ήταν λίγο αστείο να λέμε ότι θέλουμε να απεμπλακούμε απ το μνημόνιο και να λέμε ότι για να απεμπλακούμε απ το μνημόνιο πρέπει πρώτα να περάσουμε άλλα τόσα μέτρα…

Αρβανιτόπουλος: Άρα τα 7.5 δισ. δε θα τα πάρετε.

Βαλαβάνη: Εμείς έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ; (..)

Αρβανιτόπουλος: Είστε σαφής, τα 7,5 δισ. δεν θα τα πάρετε.

Βαλαβάνη: Βεβαίως, γιατί είναι δάνεια για να πληρώσεις δάνεια, έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάντια.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top