Αμέσως μετά την αποτυχία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της τέως Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο ότι η ψήφος δεν πρέπει να είναι τιμωρητική στις βουλευτικές εκλογές. Και δικαιολόγησε ότι έτσι θα χαθούν μόνιμα οι θυσίες που καταβλήθηκαν από τον Ελληνικό Λαό.

Κατά ένα μέρος της, η δήλωση είναι λογική γιατί ο Κος Μεϊμαράκης και οι σύντροφοι του γνωρίζουν ότι όσοι "επιβίωσαν" της Οικονομικής Κρίσης των τελευταίων ετών και που συνεχίζουν να στέκονται όρθιοι στις φορολογικές λαίλαπες, αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του Λαού. Αυτό το μικρό ποσοστό των Ελλήνων που ακόμα αντέχουν θα το προσδιορίζαμε ως το ποσοστό των βολεμένων Ελλήνων, που για μια σειρά από λόγους, δεν θα ήθελαν για κανένα λόγο να
γίνει αλλαγή Κυβέρνησης. Γιατί κυρίως είτε κατέχουν πλούτο που αντέχει στις όποιες επιθέσεις του συστήματος είτε γιατί κατέχουν θέσεις που τους επιτρέπουν να ζούν ακόμα άνετα, είτε γιατί είναι κομματικά κολλημένοι είτε για άλλους λόγους.

Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, που όχι μόνο δεν είναι βολεμένοι, αλλά εκτιμούν ότι οι Πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, είτε στην μόνιμη περιθωριοποίηση και εξάντληση τους, είτε στην οικονομική τους κατάρρευση. Τι θα πρέπει να κάνουν αυτοί οι Πολίτες; Να περιμένουν την οριστικοποίηση του Οικονομικού τους Θανάτου ή να ψηφίσουν Κόμματα που επαγγέλλονται μια ανατροπή;;; Να πέσουν στον γκρεμό ή να προσπαθήσουν να κρατηθούν από ένα χέρι ή ένα κλαράκι; Να συνεχίσουν να ακούν τους βολεμένους που ελέγχουν τον Δημόσιο και Ιδιωτικό βίο σε αυτή τη Χώρα ή να ενωθούν όλοι οι μη βολεμένοι για να ανατρέψουν τις σε βάρος τους αδικίες;;;

Και μην ξεχνάτε ότι οι αδικίες που επιβλήθηκαν ήταν ασύμμετρα μεγάλες σε βάρος των μη βολεμένων.. Να θυμίσουμε μερικές:

  • Καταστροφή του Τομέα Υγείας, που κυρίως επηρεάζει τους μη βολεμένους, γιατί οι βολεμένοι σε ένα καλό ποσοστό πληρώνουν ιδιωτική ασφάλιση και καταφεύγουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.
  • Μειώσεις Μισθών -Συντάξεων που κυρίως έπληξε τους αδυνάμους αυτής της χώρας. Ενώ σε αυτή την τραγική περίοδο οι Βουλευτές παρέμειναν οι μεγάλοι προνομιούχοι που είδαν και αυξήσεις στις αποδοχές τους. 
  • Πολύ μεγάλη αύξηση της Φορολογίας παρά τις μειώσεις μισθών συντάξεων και παρά τον εξακοντισμό της ανεργίας
  • Επιβολή του ΕΝΦΙΑ ανεξαρτήτως του εισοδήματος των κατόχων!!!! 
  • Επιβολή φορολογίας σε όλους τους Ενήλικους Έλληνες ανεξαρτήτως επιπέδου εισοδήματος. Ακόμα και νέοι ηλικίας 18-25 κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα κάτω των 2.000 ευρώ!!! 
  • Αύξηση του ΦΠΑ σε δισθεόρατα επίπεδα. 
  • Αύξηση της φορολογίας καυσίμων σε πολύ υψηλά επίπεδα
  • Επιβολή συστήματος κατασχέσεων, παρά την εξαθλίωση που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε. 
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλές ακόμα αθλιότητες. Η ουσία είναι μία. Ότι σε αυτές τις εκλογές, οι μη βολεμένοι Έλληνες, και τα θύματα της Κρίσης, έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Τους δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Οι Βολεμένοι κτυπιούνται και κινδυνολογούν. Γιατί εκείνοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν. Ενώ οι μη βολεμένοι και τα θύματα της Κρίσης, τι παραπάνω να χάσουν;;;;

Έλληνες, μην μασάτε... Δοκιμάστε δυναμικά μια άλλη πορεία. Αν συνεχίσουμε την πορεία που επέλεξαν οι Συστημικοί, σίγουρα θα καταλήξουμε σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήδη βιώνουμε. Ας δοκιμάσουμε την ανατροπή. Ίσως να είναι η τελευταία μας ευκαιρία.


www.drachmoula.com
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top