Έχω μια μικρή επιχείρηση χριστιανικού βιβλιοπωλείου (www.christianbook.gr) που έως πριν λίγα χρόνια, δεν πλήρωνα φόρο εισοδήματος επειδή είχα χαμηλό εισόδημα, κάτω του αφορολόγητου ορίου το οποίο ήταν 12.000 €, πήγε 8.000 €, μετά 5.000 € και από το 2013 πήγε στο μηδέν, δηλαδή καταργήθηκε εντελώς για τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις.

Ο συντελεστής φορολογίας των μικρών επιχειρήσεων ανέβηκε στο 26% και το χειρότερο, η φορολογία δεν μπαίνει στο πραγματικό εισόδημα, αλλά στο τεκμαρτό, δηλαδή το εισόδημα που φαντάζεται το Υπουργείο Οικονομικών ότι βγάζεις, ανάλογα του σπιτιού και του....αυτοκινήτου που έχεις! Η μόνη περίπτωση που φορολογείσαι με το αληθινό εισόδημα, είναι αν ξεπερνάει το τεκμαρτό!

Το εισόδημά μου το 2013 ήταν 5840,52 € (διαφορά εσόδων εξόδων). Χωρίς την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών το ποσό αυτό.

Το κράτος με τη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με κάλεσε να πληρώσω το 2014 (για τη χρήση 2013) φόρο εισοδήματος 2402,79 € και υποχρεωτικές εισφορές στον ΟΑΕΕ 4448,66 €, δηλαδή 6851,45 €!!! 

Δηλαδή το κράτος ήθελε να ΔΗΜΕΥΣΕΙ ολόκληρο το χαμηλό εισόδημά μου, που με κόπο και τίμια εργασία έβγαλα, και από επάνω να βρω άλλα 1010,93 € να δώσω στην ευγενική μας Πολιτεία!


Α. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
1) όταν το κράτος ζητάει φόρο και εισφορές που ξεπερνάνε το εισόδημά μου,
2) όταν μου βάζει φόρο εισοδήματος 172,63% (2402,79 €) στο ετήσιο καθαρό εισοδήμά μου, που είναι 1391,86 € αν αφαιρεθούν οι υποχρεωτικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.
3) όταν απαιτεί υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ το 76,20% του εισοδήματος (4448,66 € εισφορές σε εισόδημα 5840,52 €).

Β. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
1) που αναφέρει στο άρθρο 4 παρ. 5 ότι οι πολίτες πρέπει να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη «ανάλογα με τις δυνάμεις τους», δηλαδή ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του καθενός. Και ασφαλώς δεν υπάρχει καμιά φοροδοτική ικανότητα σε μένα και τη σύζυγό μου όταν το πραγματικό εισόδημά μου είναι 5840,52 € αν δεν υπολογιστεί ο ΟΑΕΕ και 1391,86 € αν αφαιρεθεί ο ΟΑΕΕ, και η απαίτηση για φόρο εισοδήματος 2402,79 € παραβιάζει αυτήν την βασική αρχή του Συντάγματος για την φοροδοτική ικανότητα.
2) που αναφέρει στο άρθρο 5 παρ.2 “Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους” διότι ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ η επιβολή ΦΟΡΟΥ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ που ξεπερνούν το σύνολο του ετήσιου πραγματικού εισοδήματός μου.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, έκανα ένσταση (ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ) στην Εφορία, αλλά όπως το 90% των προσφυγών, απορρίφθηκε.

Με υπέρογκη φορολογία και εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, οδηγούνται στο κλείσιμο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη μείωση του τζίρου τους λόγω της κρίσης και της λιτότητας, αλλά και την απόλυτα εχθρική στάση της κυβέρνησης του κ.Σαμαρά και κ.Βενιζέλου.

Προσωπικά έχω αποφασίσει ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα αναγκαστώ να βάλω ΛΟΥΚΕΤΟ στο μικρό χριστιανικό βιβλιοπωλείο μου.
Γιατί ασφαλώς αδυνατώ να βγάζω 6000 € και το κράτος να μου ζητάει 7000 € τον χρόνο!

Και με θλίβει η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά να δείχνει δήθεν ανησυχία για τη μεσαία τάξη και την τυχόν υπερφορολόγησή της από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (το αντίθετο ισχύει: παύση της υπερφορολόγησης, δείτε εδώ:http://syriza.net.gr/index.php/el/press-center/2015-01-02-11-37-18/281-ta-metra-tou-syriza-gia-ti-forologia), όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διέλυσε τη μεσαία τάξη από την υπερφορολόγηση και τα αδιάκοπα χαράτσια!

Ενώ το πρόγραμμα τη ΝΔ για τις σταδιακές φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, είναι μη βιώσιμο για τα μικρά μαγαζιά, να συνεχίζουν να τσακίζονται με υπερφορολόγηση ως το...2021!!! Θα έχουν κλείσει προ πολλού!

Επίσης υποκριτική θεωρώ την ανησυχία του κ.Σαμαρά για την χριστιανική πίστη, όταν η κυβέρνησή του παραβιάσε όλες τις βιβλικές αρχές διακυβέρνησης με την κοινωνική αδικία και τα μέτρα ενάντια σε φτωχούς και αδυνάτους, την διάλυση των δομών της δημόσιας Υγείας- Πρόνοιας, την τεράστια αύξηση της ανεργίας της φτώχειας και των άστεγων εξαιτίας της πολιτικής του, την καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας! Αυτά δεν ταιριάζουν με τις χριστιανικές αξίες!

Βέβαια κανένα κόμμα με κοινοβουλευτικές ελπίδες δεν είναι χριστιανικό, αλλά επιλέγουμε με βάση τις βιβλικές αρχές κόμματα που τις προσεγγίζουν.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ψηφίζω για την άμεση ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των φτωχών, των αδυνάτων και των μικρών επιχειρήσεων με προτεραιότητα στον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς!

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ λόγω του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ανακούφισης των ασθενέστερων που όταν εφαρμοστεί δεν θα αναγκαστώ να βάλω λουκέτο στο χριστιανικό βιβλιοπωλείο μου! Ασφαλώς είναι άλλα που δεν συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνώ με τα βασικά του οικονομικού του προγράμματος.

ΠΗΓΗ

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top