Η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου να δώσει άδεια στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων να παντρεύονται έφτασε μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία με τον Guardian και καταφέρεται εναντίον του με ένα πολύ σκληρό κείμενο. Η απόφαση του κ. Αθανασίου κοινοποιήθηκε από τον ίδιο σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη.

Η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα, Helena Smith, καυτηριάζει τα σχόλια του κ. Αθανασίου.
Παράλληλα, τον χαρακτηρίζει «ομοφοβικό» και αναφέρει ότι ενστερνίζεται τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως τα λόγια του Αθανασίου προκάλεσαν τρόμο στους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ακτιβιστικών ομάδων της χώρας.

«Μόλις πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις ως προς το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών», γράφει η Smith.
«Αμέσως μετά την απόφαση, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, θέλησε να κάνει μια κίνηση, αλλά στη συνέχεια την «πάγωσε» όταν δέχθηκε τα πυρά της εκκλησίας και των πιο σκληρών δεξιών μελών του κόμματος του. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης», αναφέρει.
Το άρθρο σημειώνει πως πέραν του Χαράλαμπου Αθανασίου υπάρχουν και άλλοι στην Ελλάδα που αντιτίθενται σθεναρά στο θέμα. Ένας εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη που προσφάτως είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «μια διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης».
Ανάμεσα τους είναι και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής που έχει καταγγείλει την ομοφυλοφιλία ως «ασθένεια».
Η ρητορική και η δράση των ακροδεξιών και συντηρητικών φτάνει σε πολύ ακραία σημεία και έτσι η κοινότητα των γκέι και των ακτιβιστών απέχουν πολύ από το να καταφέρουν να περάσουν τις θέσεις τους στην επίσημη πολιτεία.
Μάλιστα, αναφέρει το άρθρο, οι δηλώσεις Αθανασίου είναι ακόμη πιο σοκαριστικές, καθώς εκφράζονται σε μια στιγμή όπου έχουν σημειώνει στην Ελλάδα πολλά κρούσματα βίας κατά ομοφυλόφιλων.

Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, ακτιβιστής της LGBT (οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών) τόνισε στον Guardian: «Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της.Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται ωσάν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας για τις ”συνέπειες” που θα είχε το σύμφωνο, αν εφαρμοζόταν, προκαλούν μια δυσωδία φόβου, του χειρίστου είδους».

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top