ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΕΝΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλωσορίσουμε τον καλεσμένο μας, είναι στο στούντιο του «Παραπολιτικά FM» ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Πάνος Καμμένος, πρόσωπο των ημερών, γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπήρξαν και παραμένουν «μήλον της Έριδος» ενόψει της προεδρικής εκλογής. Καλημέρα. Καλώς ήλθατε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πέστε το «ρυθμιστές», το «μήλον της Έριδος» οδηγεί αλλού.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ακούσαμε στον Νίκο Χατζηνικολάου την κ. Κόλλια και τον κ. Χαϊκάλη, οι οποίοι βάζουν ένα χρονικό προσδιορισμό λέγοντας «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εμείς δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξετε στάση αν αλλάξουν τα δεδομένα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χθες έγινε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βάλαμε όλα τα σενάρια κάτω, γιατί απ' ό,τι φαίνεται είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν. Πιστεύω ότι δεν θα πάμε με την επιλογή του κ. Δήμα μέχρι την τελευταία ψηφοφορία. Το είπα και χθες στη δήλωσή μου, το λέω τώρα και σε εσάς, θεωρώ ότι μετά τη δεύτερη ψηφοφορία που απαιτεί 200 βουλευτές, από τη στιγμή που δεν θα πάρει η κυβέρνηση ούτε 160, θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι άλλο είτε αυτό σημαίνει παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρόταση από την πλευρά της τρόικας να σώσουν ό,τι μπορούν, με την έννοια να συνεχίσουν αυτή την πολιτική και να περάσουν τα δύο νέα μνημόνια ή με κάποιο άλλο πρόσωπο το οποίο θεωρούν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε παραπάνω ψήφους.

Όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εδώ πρέπει να επιλεγεί ποια πολιτική θα συνεχίσουμε. Η μία πολιτική είναι η πολιτική των δύο νέων μνημονίων, ένα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ένα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που σημαίνουν φορολογία στην περιουσία είτε αλλαγή πολιτικής. Αλλαγή πολιτικής σημαίνει ότι λέμε «όχι» σε αυτά τα νέα μέτρα, «όχι» στη φορολογία της περιουσίας των Ελλήνων και στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, «όχι» στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, «όχι» στη βαριά φορολογία που οδηγεί στην ύφεση και στα λουκέτα, μια νέα πολιτική την οποία μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα έχει υπογράψει τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θέλετε να μας το ξεκαθαρίσετε από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αν πράγματι προταθεί μία παραίτηση του κ. Σαμαρά και απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου και προταθεί στις δυνάμεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή, μεταξύ αυτών και σε εσάς, να συμμετέχετε σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ειδικού σκοπού, όπως και να την πούμε, για να εκλεγεί Πρόεδρος, ποια θα είναι η απάντησή σας σε αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο «νταλαβέρι» λέμε «όχι», να σας το πω ξεκάθαρα. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού και να παίζουμε με μία τράπουλα με 24 μπαλαντέρ. Δεν γίνεται αυτό.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μιλάτε για τους ανεξάρτητους βουλευτές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μιλάω για τους ανεξάρτητους βουλευτές. Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιοι είναι οι εκπρόσωποί του, θα πρέπει να αποφασίσει ποια πολιτική θέλει και εμείς πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι ανεξαρτήτως προσώπων το θέμα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή. Ανέβασα σήμερα το πρωί στο facebook μία ομιλία του κ. Δήμα, δύο μήνες πριν γίνει υπουργός του κ. Παπαδήμου, όπου έλεγε ακριβώς αυτά, ότι η πολιτική βαριάς φορολόγησης οδηγεί σε ύφεση, οδηγεί σε λουκέτα, ότι είναι λάθος πολιτική, τότε που έλεγε το «λάθος φάρμακο» ο κ. Σαμαράς κλπ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει, η ελληνική οικονομία δεν αντέχει, 340 δισεκατομμύρια δεν πρόκειται να τα πληρώσουμε ποτέ και σε κανέναν, δεν είναι βιώσιμο το χρέος αυτό. Μία χώρα που έχει φορολογία 29% στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα και έχει δίπλα την Αλβανία με 9%, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Τουρκία από 8% έως 10% φορολογία, δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη και δεν μπορεί να δουλέψει κανείς.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον Πειραιά, όπου όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Άνθρωποι οι οποίοι ήταν οικογενειάρχες και ήταν στο εμπόριο χρόνια, με μικρές επιχειρήσεις, δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε τις υποχρεώσεις που έχουν προς την εφορία, ούτε τις υποχρεώσεις που έχουν προς το ΦΠΑ, ούτε τις υποχρεώσεις που έχουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό σημαίνει λουκέτο και όσοι δεν έκλεισαν, θα κλείσουν. Όσοι αντέχουν το κάνουν για να κρατήσουν κάποιους εργαζόμενους.

Αν δεν γίνει λοιπόν μια σεισάχθεια, δηλαδή σε αυτόν τον έμπορο να του πεις «έλα εδώ, σου μειώνω τη φορολογία σε ανταγωνιστικό ποσοστό από τις γύρω χώρες, σου παγώνω όλες τις υποχρεώσεις και σε βάζω να πληρώσεις μετά από δύο χρόνια με «κουρεμένες» τις υποχρεώσεις σου, με 200-300 δόσεις όπως εμείς έχουμε προτείνει και πάρε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, άνοιξε το μαγαζί σου, αν σε πιάσω να μην πληρώνεις το 8% ή το 9% του φόρου σου «κόβουμε τα πόδια», έχεις υποχρέωση να προσλάβεις κάποιους εργαζόμενους, με ανθρώπινους μισθούς, για να γίνουν αυτοί οι εργαζόμενοι καταναλωτές». Η πολιτική αυτή είναι η πολιτική της λογικής, η πολιτική της ανάπτυξης που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, δεν έχουμε ανακαλύψει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον κόσμο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν καταλαβαίνω καλά θεωρείτε σκληρά μνημονιακή την υποψηφιότητα Δήμα, λόγω της συμμετοχής του σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και θεωρείτε ότι είναι κακή υποψηφιότητα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και να σας πω και κάτι, το «ειδικού σκοπού» που έλεγε ο κ. Δήμας «σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού», άκουσα όλες τις ομιλίες του, μεταξύ των οποίων και την ομιλία του την ημέρα που έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που εγώ αν θυμάστε από τότε διαχώρισα τη θέση μου. Ποιου «ειδικού σκοπού»; Ο «ειδικός σκοπός» ήταν να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και να συνεχίσει την ίδια πολιτική του κ. Παπανδρέου. Γέφυρα ήταν ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Δήμας ήταν από τους πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής. Ως υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου υπέγραψε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εν συνεχεία τις ψήφισε και χάραξε την πολιτική αυτή ως υπουργός Εξωτερικών σε συνεργασία με την τρόικα. Ο κ. Δήμας λοιπόν είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου εκπροσωπεί τη συνέχιση της πολιτικής της ύφεσης, των μνημονίων και της υποταγής στη γερμανική κατοχή.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει μια μεγάλη ρητορική και επανέρχεται από την πλευρά της κυβέρνησης, το είδαμε και με αφορμή την πτώση του χρηματιστηρίου, ότι η πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές και η πιθανότητα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ή τέλος πάντων μία κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το ενδεχόμενο του «Grexit». Συμμερίζεστε εσείς την άποψη αυτή; Δηλαδή, θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Τζένο είστε πολύ έμπειρος. Εγώ καλώ τώρα από εδώ, από τα «Παραπολιτικά», να μπουν ο εισαγγελέας και η οικονομική αστυνομία και να δουν ποιοι πωλούσαν και ποιοι αγόραζαν προχθές στο χρηματιστήριο. Ποιοι ήξεραν, είχαν εσωτερική πληροφόρηση, ότι θα γίνει αυτό που έγινε; Ο κ. Σόιμπλε μας το ανακοίνωσε την προηγούμενη μέρα ότι το ήξερε, «το ξέραμε» λέει. Ποιοι το γνώριζαν; Ποια είναι τα λαμόγια που «κονομήσανε». Ποιοι «σπεκουλάρανε» στην αγορά για να δώσουν πόντους στην κυβέρνηση; Οι ίδιοι κερδοσκόποι με τα CDS. Οι ίδιοι είναι. Τα ίδια λαμόγια τα οποία παίζουν με τους δείκτες της οικονομίας και με τη ζωή των Ελλήνων για να κερδοσκοπούν. Η υπόθεση των CDS που πρώτος είχατε βγάλει εσείς στο
περιοδικό άνοιξε ξανά. Την Παρασκευή καταθέτω ξανά. Σας το λέω λοιπόν ότι αν θέλουν να δουν τι έγινε με το χρηματιστήριο προκαλώ τώρα από τον «Παραπολιτικά FM» τον εισαγγελέα να μπει και να δει ποιοι πωλούσαν, ποιοι αγόραζαν, ποιοι είχαν ειδοποιηθεί από τις προηγούμενες ημέρες.

Εδώ πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση που οι κερδοσκόποι πάνε να βοηθήσουν μια κυβέρνηση που τους επιτρέπει να εισπράττουν τα ομόλογα στο 100%, την ώρα που οι Έλληνες έχουν «κουρευτεί» κατά 80% και έχουν διαλύσει τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Η πολιτική του Παπαδήμου και του «κουρέματος» ήταν η πολιτική του Δήμα. Όποιος ψηφίσει Δήμα ψηφίζει το «κούρεμα» των Ελλήνων ομολογιούχων, το «κούρεμα» της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων.

Σας λέω λοιπόν, ότι όποιος βουλευτής έχει εκλεγεί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ψηφίσει την παράταση αυτής της κυβέρνησης είναι ένας κοινός αποστάτης, ένας που πρόδωσε την λαϊκή εντολή που έλαβε. Να σας πω κάτι; Πιο έντιμος ήταν τελικά ο Ψυχάρης, εγώ τα έχω βάλει με όλη την οικογένεια, είμαι στα δικαστήρια, ο οποίος παρέδωσε την έδρα του. Αυτοί τι κάνουν; Κάθονται στην καρέκλα και συνομιλούν στο σπίτι του πρωθυπουργού;

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχετε πληροφορίες εσείς ότι βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν συνομιλήσει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι αν έχει; Είναι δυνατόν να μην έχει; Εγώ από χθες λέω, ας το διαψεύσει ο πρωθυπουργός. Είδε για παράδειγμα ο κ. Πρωθυπουργός τον κ. Μελά; Εγώ αυτό λέω. Αν δεν τον είδε, τι πιο απλό από το να βγει ο κ. Σαμαράς και να πει εγώ δεν έχω δει κανέναν ούτε στο σπίτι μου, ούτε στο γραφείο μου. Είναι απλό. Εγώ στην άποψη του Καμμένου ελάχιστες φορές προσχωρώ, αλλά σε αυτή την περίπτωση του παζαριού έχω προσχωρήσει από την πρώτη στιγμή. Γίνεται ένα παζάρι σε μια Δημοκρατία η οποία είναι ώριμη και όλο αυτό το παζάρι είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας, να προαναγγέλλει από το καλοκαίρι, έξι μήνες πριν, και να λέει τους βουλευτές «μαξιλάρια». Δηλαδή από το «μαξιλάρι» τους πάει κατευθείαν στο στρώμα της εξουσίας και τους ξαπλώνει. Το θέμα είναι, θα ξαπλώσουν; Ο λαός τους εξέλεξε για να γίνουν «μαξιλάρια» και να ξαπλώσουν στο όνομα της διαπλοκής ή τους εξέλεξε για να είναι βουλευτές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν, κατά τη συνείδησή τους βεβαίως, τον ελληνικό λαό;

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Να μείνουμε στην τρίτη ψηφοφορία, γιατί είπατε ότι η υποψηφιότητα Δήμα είναι μια υποψηφιότητα που για εμάς είναι κακή υποψηφιότητα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσουμε ψήφο στον κ. Δήμα. Υπάρχει ενδεχόμενο να προτείνετε εσείς ή να προταθεί από ανεξάρτητους βουλευτές μία τρίτη υποψηφιότητα κατά τη διάρκεια της τρίτης ψηφοφορίας η οποία θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο αδιέξοδο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα γίνουν εκλογές και μετά θα προτείνουμε και θα συζητήσουμε για οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα. Πριν από τις εκλογές τίποτα απολύτως.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Αποκλείετε το ενδεχόμενο να συμμετέχετε σε οποιοδήποτε διάλογο που θα μας έβγαζε από το πολιτικό αδιέξοδο πριν από τις εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στη Δημοκρατία όπως έλεγε και ο Μπακογιάννης, δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η δημοκρατική διέξοδος είναι οι εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι ανάγκη να γίνουν έναν μήνα μετά, μπορεί να διαλυθεί η Βουλή στις 29 του μήνα και να γίνουν εκλογές σε 18 ημέρες, όπως έγιναν το 1996 επί Σημίτη. Δηλαδή μέσα στις 20 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου να έχουμε εκλογές, ώστε να μην τραβήξει μακριά η προεκλογική περίοδος, να μην έχουμε σπατάλη από έξοδα για τις εκλογές. Εγώ θα σας θέσω και το εξής: Μπορεί να κάνουμε για πρώτη φορά εκλογές χωρίς να έχουμε ούτε διαφημίσεις και σποτ, χωρίς να έχουμε αφίσες, ούτε προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε, να σεβαστούμε την κρίση που υπάρχει στον ελληνικό λαό και να κάνουμε έντιμες εκλογές με χρόνο διαφήμισης στα κρατικά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης - που θα τον αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως τον αναλαμβάνει - αλλά ίσα κατανεμημένος και να πούμε ότι θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο που ο καθένας να βγάζει από 20 - 30 χιλιάδες ευρώ φυλλάδια και να τρέχει στον ελληνικό λαό και την ώρα που πεινούν συνάνθρωποί μας ή λιποθυμούν παιδάκια, εμείς να κάνουμε εκλογές με έξοδα. Θα το εκτιμήσει περισσότερο και ο ελληνικός λαός αυτό.

Σε 20 ημέρες μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση, η οποία έντιμα θα πει από πριν τι θα κάνει και θα ξεκινήσει μια νέα πορεία για τη χώρα. Επειδή ακούω διάφορες απίστευτες κινδυνολογίες, έχουν τρελαθεί, ο ένας λέει ότι θα πτωχεύσει η χώρα, οι άλλοι λένε ότι θα μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι άλλοι ότι θα μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ, οι άλλοι ότι θα μας βγάλουν από τον κόσμο, αυτά δεν υπάρχουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά αυτά τα λέει ο Σαμαράς τώρα. Δεν τον πιστεύει κανείς.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τρέλες απίστευτες. Μα ποιος να τον πιστέψει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το παραμύθι, όταν επαναλαμβάνεται ακόμα και στα παιδάκια πάνω από 10 φορές, χάνει την αξία του ως παραμύθι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ ο συνταξιούχος, ο οποίος τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 του έλεγε μην ψηφίζεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, διότι αν δεν ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουμε τη δόση τον Ιούλιο, άρα δεν θα έχεις σύνταξη. Τελικά ψήφισε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και η δόση δεν ήρθε ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Δεκέμβριο και ο συνταξιούχος έπαιρνε τη σύνταξή του κανονικά. Οι συντάξεις θα πληρώνονται και θα αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί θα πληρώνονται και θα αυξηθούν οι μισθοί και θα μειωθεί η φορολογία στη χώρα και θα γίνει διαγραφή του χρέους με μία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. «Νταβατζηλίκια» δεν θα πληρώσουμε. Τις υποχρεώσεις εκεί που πράγματι έχουμε θα τις ρυθμίσουμε έντιμα και βάσει των κανόνων που υπάρχουν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πρωθυπουργός θα είστε; Γιατί όλα αυτά θα τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ρυθμιστές τώρα. Θα εξαρτάται και από εμάς η επόμενη ημέρα αν οι Έλληνες δεν θέλουν να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι κοινά έχετε με τον ΣΥΡΙΖΑ και που βάζετε «κόκκινες γραμμές». Όπως φαίνεται θα οδηγηθούμε σε εκλογές και τα προγνωστικά λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Φαίνεται ότι έχετε καταφέρει να βρείτε έναν κοινό τόπο σε μια σειρά θεμάτων με κυρίαρχο το αντιμνημονιακό κομμάτι και τη στάση που θα κρατήσει η χώρα απέναντι στους δανειστές. Υπάρχουν όμως και κάποιες διαφορές. Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας άνθρωπος δεξιός, παλαιό στέλεχος της Νέα Δημοκρατίας με ένα κόμμα που έχει συγκεκριμένες ιδεολογίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο πράγμα. Είναι αριστερά, είναι ριζοσπαστική αριστερά. Πού υπάρχει ο κοινός τόπος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς δεν είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα. Εγώ προέρχομαι από την κεντροδεξιά, αλλά όπως ξέρετε ήμουν πάντα από εκείνους που δεν ψήφισαν τη Συνθήκη Σένγκεν, διαφώνησα και ως υπουργός με την χρηματοδότηση ανακεφαλαιοποίηση τότε των τραπεζών, παρότι τα πληρώσαμε αυτά. Αυτή τη στιγμή το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ένα Κίνημα το οποίο έχει καλέσει και απηύθυνε προσκλητήριο σε όλο το δημοκρατικό και πατριωτικό χώρο. Μαζί μας είναι το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, όπου ο Γιάννης Δημαράς δεν ανήκει στην κεντροδεξιά, ο Νίκος Νικολόπουλος που προέρχεται και αυτός από την κεντροδεξιά, είναι το «Άρδην» του Γιώργου Καραμπελιά, κάνουμε συνομιλίες με το ΕΠΑΜ, αυτή τη στιγμή συνομιλούμε με 21 Κινήματα όπου ζητάμε να συνευρεθούμε στην επόμενη ημέρα. Τι κοινό έχουμε; Το πρώτο κοινό από όλα που έχουμε είναι τα εθνικά θέματα, είναι η πατριωτική θέση. Εκεί λοιπόν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για όλους μας η οποιαδήποτε συμμετοχή μας σε κυβέρνηση.

Για να το κάνω πιο απλό, δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία λύση για το κυπριακό, τύπου Σχεδίου Ανάν, σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι, θα πρέπει να το δεχτεί. Δεν δεχόμαστε κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία όπως έχουν αποφασίσει οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε αυτό έχουμε διαφορετική άποψη. Το θέμα της Θράκης. Η Θράκη κινδυνεύει. Κινδυνεύει με κυπροποίηση, κοσοβοποίηση. Εκεί λοιπόν εμείς έχουμε αντίθετη θέση και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι όλοι στις περιφερειακές εκλογές είχαν υποψηφίους ανθρώπους του Προξενείου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε υποψηφίους μόνο Έλληνες Πομάκους και θεωρούμε ότι το θέμα της Θράκης είναι ο πρώτος άμεσος εθνικός κίνδυνος.

Όσον αφορά το Αιγαίο έχουμε ξεκάθαρη θέση σε σχέση με αυτά τα οποία συμβαίνουν με την επαναπροσέγγιση. Βλέπουμε τον Νταβούτογλου εδώ, την ίδια στιγμή που αμφισβητεί την Κυπριακή ΑΟΖ, αμφισβητεί τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο. Έχουμε διαφορετικές θέσεις στο θέμα της Ορθοδοξίας. Εμείς θεωρούμε άρρηκτους τους θεσμούς της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό. Σε αυτά λοιπόν τα θέματα εμείς δεν το συζητάμε. Προϋπόθεση για να μπούμε στην αίθουσα και να κάτσουμε στο τραπέζι είναι ότι αυτά τα θέματα είναι «κόκκινες γραμμές», δεν συζητούνται. Οι δικές μας θέσεις πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Δεύτερον στα θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία. Εμείς έχουμε βεβαίως την ίδια άποψη σε σχέση με τη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και τη διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους που ήταν οι πρώτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζω να παραμείνει σε αυτές. Στο θέμα της φορολογίας, εμείς είμαστε υπέρ της χαμηλής φορολόγησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εδώ διαφωνείτε λίγο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «θα φορολογήσω τους έχοντες και τους κατέχοντες», τους επιχειρηματίες δηλαδή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι κατέχοντες ξέρετε ποιοι είναι; Η Λίστα Λαγκάρντ είναι κατέχοντες, η Λίστα του Λουξεμβούργου είναι οι κατέχοντες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλές λίστες, πέρασαν πολλές λίστες. Αλλά δεν είδαμε ονόματα όμως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ονόματα ξέρουμε, τα λεφτά δεν είδαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αντί να κυνηγάει το ΣΔΟΕ και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους τον κάθε κακομοίρη στην Ελλάδα, ας κυνηγήσουν όλους αυτούς και ας δώσουν επιτέλους τα ονόματα και τα λεφτά. Μην λέμε το ΣΔΟΕ στον Καμμένο, γιατί έχει πικρή εμπειρία από το ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά και αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, το ΣΔΟΕ χρησιμοποιήθηκε λες και ήταν κληρονομιά από τον πατέρα του πρωθυπουργού, από την Πύλο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έτσι είναι, τον κουμπάρο έβαλε. Στο ΣΔΟΕ και στην ΕΥΠ έβαλε τους κουμπάρους. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Παπασταύρου που είναι ο διαπραγματευτής της χώρας και είναι δίπλα στον κ. Σαμαρά έχει έναν λογαριασμό πέντε εκατομμυρίων ευρώ στη Λίστα Λαγκάρντ. Πλήρωσε για αυτό φόρο; Έστω και ως διαμεσολαβητής. Δεν πλήρωσε. Ποιοι είναι μέσα στα Λίστα Λαγκάρντ; Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση. Για ποιο λόγο κυνηγούν τον φουκαρά για 2000 ευρώ και του παίρνουν το σπίτι και το βγάζουν σε πλειστηριασμό και με το περιουσιολόγιο που πάνε να κάνουν θα μας πάρουν όλων τα σπίτια; Διότι όλοι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στις λίστες και έχουν βγάλει τα λεφτά έξω, είναι στο απυρόβλητο. Αυτοί δεν θα φορολογηθούν; Θα φορολογηθούν και σε αυτό όχι απλώς θα συμφωνήσουμε, θα το επιδιώξουμε. Θα πρέπει να φορολογηθούν σκληρά και βεβαίως να τους δοθεί το δικαίωμα μέσα σε έξι μήνες να φέρουν τα λεφτά πίσω, διότι αν δεν φέρουν τα λεφτά πίσω, υπάρχουν και ποινικά αδικήματα και αυτό πρέπει να το ξέρουν.

Αν θέλουν να ξαναδούν τον ήλιο της Ελλάδας και να ξαναπάνε στις παραλίες της χώρας να φέρουν σε έξι μήνες τα λεφτά πίσω, θα πληρώσουν ένα πέναλτι και μια φορολογία, όπως πρέπει να πληρώσουν όλοι και εν συνεχεία θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί τους.

Από εκεί και πέρα το θέμα του ΣΔΟΕ που αναφέρατε λειτούργησε πράγματι σαν πιστόλι της κυβέρνησης και σε σχέση με την προεδρική εκλογή.

Ρωτώ από αυτόν εδώ τον σταθμό: Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές που αυτή τη στιγμή έχουν νταλαβέρι για να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν μπλοκάρει οι λογαριασμοί τους, αυτών και των οικογενειών τους, από τον ΣΔΟΕ ή υπάρχουν απαιτήσεις σχεδόν για το σύνολο της περιουσίας τους; Τουλάχιστον για αυτούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θα πω δυο ονόματα, στον κ. Γιοβανόπουλο ο οποίος αποχώρησε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έστειλαν καμιά δεκαριά φορές τον ΣΔΟΕ σε μια τουριστική επιχείρηση που έχει στην Ημαθία, το ένα όνομα. Το δεύτερο μου λένε και επειδή τις τελευταίες μέρες έχει γραφεί το όνομά της ότι υπήρξε μια παρασκηνιακή επαφή προς την κ. Έλενα Κουντουρά η οποία έχει κάποιες εκκρεμότητες, ο σύζυγός της με την εφορία. Έγινε λοιπόν κάποια κρούση προς την κ. Κουντουρά στην προσπάθεια να πιεστεί η γυναίκα, προκειμένου να πει το «ναι» και να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ την κυνηγούσαν από πίσω και την έβγαζαν φωτογραφίες που πήγαινε να πιει καφέ. Εδώ αποτέλεσε είδηση, έγραφαν πρωτοσέλιδα «διαλύονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κουμπάρα βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βρέθηκε σε μνημόσυνο με πρώτο ξάδερφο του Σαμαρά». Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα. Έχουν δαιμονοποιηθεί πλέον οι κοινωνικές σχέσεις. Όσο και να ψάχνουν, όσο και να απειλούν, όσο και να εκβιάζουν να ξέρουν ότι εμείς δεν γονατίζουμε και να ξέρουν και το εξής: ότι δεν πρόκειται να τη γλυτώσουν όλοι αυτοί οι εγκάθετοι τύποι οι οποίοι ως κομματάρχες βγαίνουν από το ΣΔΟΕ της Λαμίας για να κυνηγήσουν μια υπόθεση της Σάμου, για να πω και ένα παράδειγμα, την πεθερά μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εδώ λέει ο κ. Καμμένος, θα το πω εγώ, λέει για κομματάρχες, λέτε για τον κ. Σταϊκούρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σταϊκούρας δεν έχει σχέση, σας λέω ότι το ΣΔΟΕ Λαμίας άρχισε να κάνει ελέγχους, προσέξτε, στην πεθερά μου στη Σάμο, η οποία είναι 30 χρόνια χήρα και έχει ένα σπίτι με τέσσερα δωμάτια και μετά ήθελε να ελέγξει τη γυναίκα μου και εμένα το ΣΔΟΕ Λαμίας. Με ποια δικαιοδοσία; Και τι λέμε; Πάμε στο ΣΔΟΕ. Εγώ δεν θέλω να με ελέγξουν, να με «γδύσουν».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Γιατί το ΣΔΟΕ Λαμίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το ΣΔΟΕ Αθηνών που είναι η έδρα μου. Δηλαδή εδώ βρήκαμε ένα συγγενή στη Λαμία και τον βάζουμε να κάνει το κυνήγι του θησαυρού; Και την ίδια στιγμή όλες οι μεγάλες υποθέσεις να είναι στο πλάι; Ευτυχώς σας λέω ότι στην περίπτωση αυτή παρενέβη ο οικονομικός εισαγγελέας και λέει ρε παιδιά τι κάνετε εδώ; Με ποια αρμοδιότητα; Θα ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ Αθηνών.

Βεβαίως, ζητώ να ελεγχθώ και εγώ και οι βουλευτές μου και οι πάντες, αλλά το να πάνε στην κ. Χρυσοβελώνη πέντε φορές, η οποία έχει ένα μικρό δικηγορικό γραφείο στην επαρχία, στο Βόλο και να της κάνουν ελέγχους συνεχώς και την ίδια στιγμή προσέξτε, να έχουμε καταγγελία ότι δίνονται χρήματα προς βουλευτή για να ψηφίσει, έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία είναι στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ελέγχεται, εκεί νομίζω ότι φάγατε ένα γκολ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα δείτε αν φάγαμε γκολ, ο εισαγγελέας θα βγάλει σε λίγο καιρό την απόφαση. Καταρχήν τον κάλεσε τον κ. Σούκουρη με την ιδιότητα του υπόπτου. Αυτό δεν είναι τυχαίο ,θα μπορούσε να τον καλέσει ως μάρτυρα. Την ίδια στιγμή ο κ. Μηταράκης τι κάνει; Απελευθερώνει επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ για ανεμογεννήτριες στη νότιο Εύβοια, ενώ γνωρίζει ότι υπήρχε έγγραφο του δασαρχείου που έλεγε ότι «δεν μπορείτε να δώσετε τα λεφτά διότι αυτή η περιοχή είναι δασική».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι σαν να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα τι ΣΥΡΙΖΑ, εγώ τα λέω και ο ΣΥΡΙΖΑ τα επαναλαμβάνει ή τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επαναλαμβάνω εγώ, δεν έχει σημασία, ότι ο Μηταράκης έβγαλε 50 εκατομμύρια για συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι σίγουρο.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μαζί πηγαίνετε; Μαζί χαράσσετε στρατηγική;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα τι χαράσσουμε μαζί στρατηγική; Θα σας πω κάτι, ότι όταν υπάρχει ένα θέμα το οποίο αφορά την κυβέρνηση και αφορά κομπίνες οι οποίες γίνονται από υπουργούς, η αντιπολίτευση θα το χτυπήσει. Και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δουλειά του και οι άλλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Θα σας πω κάτι που δεν το θέσατε, γιατί το ακούω στα ραδιόφωνα σήμερα το πρωί και χθες το βράδυ στις τηλεοράσεις. Ψηφίσαμε λέει, κατά της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη. Γιατί ψηφίσαμε; Διότι ουσιαστικά αυτό το βίντεο τι αποδεικνύει; Εμπλοκή της δικαστικής εξουσίας στην εκτελεστική εξουσία. Αυτό το είπα και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το Σάββατο και στην Ένωση Εισαγγελέων την Κυριακή. Κάνουν 100.000 προκαταρκτικές εξετάσεις, ο κ. Αθανασίου δεν συγκινήθηκε να κάνει προκαταρκτική ως όφειλε και να ρωτήσει: «έλα δω κύριε Γενικέ Γραμματέα της κυβέρνησης μου λες ότι εγώ έπαιρνα τηλέφωνο και έκανα το δάκτυλο γύρω από το αυτί στο βίντεο, εγώ έπαιρνα τηλέφωνο για να δώσω εντολή σε δικαστή»;

Εδώ έπρεπε να του κάνει μήνυση ο ίδιος. Γιατί δεν του κάνει μήνυση; Μήπως γιατί πήραν τηλέφωνο; Θα σας πω το εξής, χθες η Βουλή αποφάσισε παράνομα, διότι έχουμε πρόσφατη περίπτωση, την περίπτωση Τομπούλογλου, όπου τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος; Ότι όταν το βίντεο αποδεικνύει πως έχει γίνει κακούργημα τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο. Γιατί μπορεί να αποδειχθεί ως αποδεικτικό μέσο για τον Τομπούλογλου και δεν μπορεί να πάει στον Μπαλτάκο;

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε αυτό τώρα έχετε δίκιο. Έχετε δίκιο, να θέσω και εγώ δυο - τρία ερωτήματα, τα οποία θέτει και ο κόσμος; Καταρχάς λέει ο Νίκος, σας προβληματίζει το γεγονός, φοβάστε ότι μπορεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να φτάσει σε έναν εκβιασμό από τη πλευρά των δανειστών και να μας μετατρέψουν σε Κύπρο; Δηλαδή να δημιουργηθεί η στρατηγική της Κύπρου, για μια εβδομάδα να κλείσουν τα ΑΤΜ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την Κύπρο την δημιούργησαν οι Έλληνες, ξεκάθαρα πράγματα. Με το PSI, ο κ. Βενιζέλος, ο Παπαδήμος και ο κ. Δήμας, έκαναν την Κύπρο. Διότι θα σας θυμίσω ότι όταν έγινε εκείνο το βράδυ η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι μόνοι που δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν ήταν τα ελληνικά ντιπάρτμεντ των κυπριακών τραπεζών που έπρεπε να πάρουν 3,5 δις ευρώ. Εάν η Κύπρος έπαιρνε με το PSI 3,5 δις ευρώ και τα έβαζε στα ταμεία της και ανακεφαλαιοποιούνταν δεν θα είχε κανένα θέμα. Εδώ λοιπόν τι έκαναν; Χρησιμοποίησαν το PSI και την ελληνική κυβέρνηση του Παπαδήμου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Δήμα και έβαλαν την Κύπρο στο γύψο. Βγαίνει η εξεταστική επιτροπή της Κυπριακής Βουλής και το καταγγέλλει. Άνοιξε μύτη στην Ελλάδα; Τίποτα.

Να μην φοβούνται, ούτε θέμα στα ΑΤΜ θα υπάρχει. Να μην φοβούνται ότι οι εκβιασμοί αυτοί θα περάσουν. Όταν μια κυβέρνηση πάρει πίσω την εθνική κυριαρχία και φερθούμε ως εθνικά κυρίαρχο κράτος, όταν τους πούμε ότι κοιτάξτε να δείτε αυτή η πολιτική οδηγεί σε μη εξυπηρέτηση και των δανείων, αλλά και της οικονομίας της χώρας μας, ότι εμείς είμαστε κυρίαρχη χώρα και πρώτα από όλα θα φάνε τα παιδιά των Ελλήνων, θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ξανά, θα ξαναπάρει η οικονομία μπρος, θα βάλουμε χαμηλή φορολογία, γιατί έτσι έχει περισσότερα έσοδα το κράτος, τότε να ξέρετε ότι έχουν δυο επιλογές: είτε να δεχθούν την πολιτική μας, γιατί είναι η δίκαιη πολιτική και να πάρουν τα λεφτά τους, αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να πάμε τώρα σε δύο δηλώσεις γιατί βλέπω ότι παίρνει στο διαδίκτυο τα όσα είπαν εδώ πριν από λίγο ο κ. Χαϊκάλης και η κ. Κόλλια. Χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι «δεν θα ψηφίσω για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς υπάρχει ομόφωνη απόφαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αν όμως συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα ένα εθνικό θέμα ίσως το κόμμα να αλλάξει τη στάση του». Αυτή είναι δήλωση του κ. Χαϊκάλη. Η κυρία Κόλλια στην ίδια εκπομπή, του Ευαγγελάτου…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν είναι να πάρουν τη Χίο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κ. Κόλλια στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου είπε ότι δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας αλλά θα το έκανα σε περίπτωση που συνέβαινε στη χώρα ένα συναρπαστικό γεγονός. Αναφέρω αυτές τις δύο δηλώσεις, γιατί υπάρχει μια υποψία ότι ο κ. Σαμαράς και ο ξένος παράγοντας μπορεί να ρίξουν στο τραπέζι και αυτό το θέμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι, αν φτάσουμε σε σημείο να απειλήσουν με απώλεια εθνικού εδάφους, θα κρεμαστούν ανάποδα, να το ξέρουν. Εάν φτάσουν σε σημείο να απειλήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας και εννοώ με εδαφική διεκδίκηση σε συνεννόηση με οποιονδήποτε τρίτο ξένο παράγοντα, θα τους κόψουμε τα πόδια. Εδώ έχουμε πρωτοφανή πράγματα. Εάν μπείτε σήμερα στο site του κ. Ιγνατίου έχει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέρ της εκλογής Δήμα. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας ξένοι παράγοντες και το δέχεται η κυβέρνηση. Αυτά τα οποία γίνονται τώρα, δεν γίνονταν ούτε επί χούντας. Είναι πρωτοφανή αυτά και γίνονται για ένα λόγο, διότι θέλουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα αυτά τα οποία αυτή την στιγμή μοιράζονται τις σάρκες της Ελλάδας.

Πείτε μου, είναι δυνατόν το Ελληνικό να πουλιέται στα 900 εκατομμύρια; Είναι δυνατόν ο Αστέρας στα 400; Είναι δυνατόν να λένε ότι θα δώσουμε τα 14 αεροδρόμια της χώρας και μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα Χανιά τα οποία απαγορεύεται να δοθούν, γιατί έχουν ΕΣΠΑ που θα τελειώσει σε λίγο καιρό και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται να τελειώσει σε πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εδώ πάνε και βγάζουν στο σφυρί ό,τι γουστάρουν, με ηλεκτρονικές πλέον δημοπρασίες και ξεπουλούν σε συγκεκριμένα συμφέροντα τα ιμάτια της χώρας. Γίνεται και το άλλο, την ιδιωτική περιουσία. Ξέρετε ότι οι τράπεζες πωλούν σε θυγατρικές στην Αγγλία τα δάνεια των Ελλήνων. Μην φοβάστε, δεν λέω ονόματα τραπεζών, όλες το κάνουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όλες το κάνουν, είναι αλήθεια αυτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι κάνουν; Παίρνουν το δάνειο του κ. Τζένου. Πόσο έχει ο κ. Τζένος το δάνειο; 100 χιλιάδες ευρώ. Το πωλούν δέκα χιλιάδες στην θυγατρική τους στην Αγγλία αντί να πουν έλα εδώ κ. Τζένο έχεις να δώσεις δέκα χιλιάδες για να πάρεις το δάνειο σου πίσω; Του το πωλούν λοιπόν στη θυγατρική, στην Αγγλία και έρχεται πλέον η θυγατρική με αγγλικό δίκαιο και με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, χωρίς να μπορεί ο Τζένος να πάει στο ειρηνοδικείο, του παίρνουν το σπίτι αφορολόγητα. Δηλαδή αυτοί και το σπίτι του παίρνουν και το βγάζουν με δέκα χιλιάδες και φόρο δεν πληρώνουν και είναι και θυγατρικές τραπεζών που ανακεφαλαιοποίησε ο Τζένος επειδή ανέλαβε το χρέος των τραπεζών.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχετε μιλήσει κατά καιρούς για τις σχέσεις που πρέπει να αναπτύξει η χώρα μας με την Ρωσία και με άλλες χώρες. Υπάρχει τρίτος δρόμος σε σχέση με την Ελλάδα; Μπορούμε να δανειστούμε από κάπου αλλού;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρα υπάρχει τρίτος δρόμος. Όσο αφορά την Ρωσία για να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Αυτή την στιγμή ούτε ο ίδιος ο Πούτιν δεν μπορεί να δανειστεί, έχει πιεστεί λίγο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ας λύσουμε τα προβλήματα τα δικά μας και ας λύσουμε και του Πούτιν μετά.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το λέω γιατί ακούω να πάμε να δανειστούμε από τον Πούτιν ο οποίος αδυνατεί αυτή την στιγμή να δανειστεί και ο ίδιος

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε αυτή τη στιγμή η Ρωσία πιέζεται λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου που γίνεται σε διεθνές επίπεδο. Όμως η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει συμφωνήσει με την Τουρκία για αγωγό που φτάνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ξαναπαίρνει ουσιαστικά εμπρός το project Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι πιστεύετε εσείς αυτή την συνεργασία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φυσικά και την πιστεύω. Είναι μια ομόδοξη χώρα. Είναι μια χώρα που επανειλημμένα έχει βοηθήσει. Να σας θυμίσω το θέμα των φρούτων από τη Μακεδονία. Τι έκανε ο Πούτιν για να βοηθήσει την Ελλάδα; Έβαλε δασμούς πρόπερσι στην Τουρκία 40% για τα φρούτα και τα λαχανικά για να συνεργαστούν με την Ελλάδα. Έφευγαν λοιπόν από το Βελβεντό και από όλη την Μακεδονία και από την Πελοπόννησο τα προϊόντα μας και πήγαιναν με ψυγεία στην Ρωσία. Έφταναν στο σημείο να ανοίγουν τα ψυγεία μέσα στις πλατείες και να πουλάνε τελάρα οι αγρότες μας. Ήρθαν Ρώσοι τουρίστες που γέμισαν με λεφτά τα ελληνικά νησιά. Έτσι;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει όμως και ρίσκο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε είναι και μια δύναμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρεστε συχνά πυκνά στον Κώστα Καραμανλή εάν τον ρωτήσετε για το άνοιγμα προς τους Ρώσους, επιμένει σε αυτή την στρατηγική, παρόλο που την πλήρωσε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την πλήρωσε, είναι βέβαιο. Αυτό πλήρωσε ακριβώς αλλά ίσως ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε και άλλους φακέλους. Να δούμε τι έγινε τον Δεκέμβριο του 2008, το ποιος έβαζε φωτιές το 2007; Να δούμε ποιος έκανε τις υποκλοπές έτσι; Άντε μην ανοίξουμε τώρα και άλλα κεφάλαια το πώς πέθανε ο Τσαλικίδης; Να τα δούμε αυτά. Πως τον σκότωσαν;

Η Ρωσία λοιπόν, μπορεί να είναι ένας partner πολύ σοβαρός, ο οποίος μπορεί να κατεβάσει και το στόλο εάν χρειαστεί στη Μεσόγειο. Βρίσκεται ο στόλος αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο για μια απειλή που μπορεί να δεχτεί η χώρα, όπως αυτή που περιγράψατε προηγουμένως.

Η Κίνα ξέρετε, αυτή την στιγμή, αφήστε το λιμάνι που τώρα προσπαθούν να αλλάξουν τη σύμβαση που έκανα εγώ τότε και να τους χαρίσουν 25 χρόνια υποχρεωτικά ενοίκια. Αυτή την στιγμή, στα Χανιά γίνονται 200 γάμοι την εβδομάδα από Κινέζους που παντρεύονται στα Χανιά, σας λέω ένα μικρό παράδειγμα. Αν μπείτε και δείτε στο google, εφτά εκατομμύρια Κινέζοι μπήκαν φέτος για να δουν τουριστικές πληροφορίες για την Ελλάδα.

Τρίτοι δρόμοι υπάρχουν και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τέλος θα σας πω και κάτι άλλο, με το Ισραήλ αυτή την στιγμή η Ελλάδα κατά την άποψη μας πρέπει να κάνει τέτοιες συμφωνίες, να πάει να πει στους Αμερικάνους ελάτε εδώ τι θέλετε; Τα πετρέλαια νότια της Ελλάδας, G to G agreement, δηλαδή κυβέρνηση με κυβέρνηση, ούτε μεσάζοντες, ούτε κανένας. Πόσο θέλετε; 20 -80, 30 – 70, πόσο είναι το διεθνές ποσοστό της συνεκμετάλλευσης; Πάρτε τα και φυλάτε με τον έκτο στόλο κάτω. Τι θέλετε Ισραηλινοί; Θέλετε εναέριο χώρο; Πάρτε εναέριο χώρο, προεκτείνοντας την συμφωνία Ελλάδα - Κύπρος, το αμυντικό δόγμα Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το λέτε αυτό αλλά υπάρχουν και οι Γερμανοί που θέλουν να κάνουν τους διαμεσολαβητές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι Γερμανοί ας κάνουν ότι θέλουν. Οι Γερμανοί να καθίσουν στην Γερμανία. Οι Γερμανοί αρκετά μας ταλαιπώρησαν με τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ελάτε εδώ Ρώσοι; Τι θέλετε; Βάση στην Σύρο, στο Μούδρο; Θα πάρετε τον σιδηρόδρομο; Θα κάνετε επενδύσεις στην χώρα; Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα εγκλωβισμό, όπου οι δανειστές, οι Γερμανοί δηλαδή απαγορεύουν να συνομιλούμε με τους Αμερικάνους, με τους Ρώσους και με τους Κινέζους. Αυτό να το ξεχάσουν λοιπόν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στην επόμενη μέρα εάν πάμε σε εκλογές θα τεθεί το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα προτείνετε κάποιο πρόσωπο εσείς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον κ. Δήμα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν θα έρθει η ώρα θα προτείνουμε.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα είναι κεντροδεξιός; Ή μπορεί να είναι και κεντροαριστερός;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα είναι Έλληνας. Ο πρόεδρος δεν έχει ταμπέλες. Ο πρόεδρος πρέπει να διαφυλάττει το πολίτευμα και να μην υπογράφει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου όποτε του σφυρίζει η κυβέρνηση.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται ο κ. Αβραμόπουλος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Αβραμόπουλος αποφάσισε νομίζω να πάει για πέντε χρόνια στην αγκάλη της Ευρώπης και δεν νομίζω ότι θα κάνει τέτοιο βήμα για να γυρίσει προς τα πίσω. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αυτή τη στιγμή επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ότι ξέρω έχουν γίνει κρούσεις για να τον παρουσιάσουν ως την τρίτη λύση στην τρίτη ψηφοφορία και εκείνος δεν δέχτηκε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε πολύ που ήσασταν μαζί μας. Καλή δύναμη, γιατί έχετε μπροστά σας αγώνα, δρόμο και να υποθέσω ότι δεν ανησυχείτε για τα δημοσκοπικά ευρήματα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καθόλου δεν ανησυχώ. Ακούστε τα πράγματα είναι απλά. Το λέω και τελειώνω. Εάν ο ελληνικός λαός όπως είμαστε τώρα ρυθμιστές και βλέπετε ότι κρατάμε μια έντιμη στάση και την κρατάμε από την πρώτη στιγμή, μας θέλει αύριο ρυθμιστές στην κυβέρνηση που θα υπάρχει και να ξέρουν ότι εμείς εάν στα εθνικά θέματα στραβοπατήσουν, θα τη ρίξουμε την κυβέρνηση, εάν στα θέματα της ορθοδοξίας στραβοπατήσουν, θα τη ρίξουμε την κυβέρνηση, εάν στα θέματα της ελεύθερης ιδιοκτησίας παραστρατήσουν, θα τη ρίξουμε την κυβέρνηση. Να ξέρουν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αυτό που βλέπουν, είμαστε οι ρυθμιστές σήμερα θα είμαστε οι ρυθμιστές αύριο και εμείς ούτε εξαγοραζόμαστε, ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε ανταλλάσουμε καρέκλες με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να είστε καλά.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top