Στην επισήμανση πως οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου που έγιναν αναγκαστικά μέτοχοι της θα είναι σύντομα σε θέση να πουλήσουν τις μετοχές τους προχωρεί η γνωστή στήλη Lex των Financial Times, εστιάζοντας στους Ρώσους καταθέτες που μετατράπηκαν σε μετόχους μετά το «bail-in» του 2013.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εστιάζοντας υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποεπενδύσει κανείς από την τράπεζα πουλώντας τις μετοχές του, καθώς παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί εξακολουθεί να είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι είναι πολύ πιθανή η πώληση μετοχών όταν ανοίξουν «οι πόρτες του κλουβιού», αναφερόμενη στην επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου.

Το δημοσίευμα πάντως αναφέρει από την άλλη πως δεν πρέπει να υποθέσει κανείς ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα πωλήσεων, καθώς η προσμονή για ανάκαμψη της τράπεζας και της κυπριακής οικονομίας είναι μεγάλη.

Όπως σημειώνεται η αξία της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου σήμερα υπολογίζεται σε 0,24 ευρώ, δηλαδή 0,6 φορές η λογιστική αξία. Η προοπτική αύξησης της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου και το κλείσιμο της διαφοράς με τη λογιστική αξία δημιουργεί πιθανότητες μεγάλου και μερικής απάλειψης της ζημιάς επί των καταθέσεων.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top