Την απόφαση να μην προβληθεί στη Βουλή το υλικό από το επίμαχο DVD με τον Παύλο Χαϊκάλη έλαβε  η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας χαρακτηρίζοντάς το ως προϊόν που - κρατηθείτε- προσβάλλει τον πολιτικό πολιτισμό και ευτελίζει τους θεσμούς.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ συμφώνησαν ότι το "μονταρισμένο" υλικό δεν πρέπει να προβληθεί στη Βουλή καθώς δεν είναι ενιαίο αλλά αποτελεί τμήμα ενός άλλου υλικού με συνέπεια η Επιτροπή να μην μπορεί να σχηματιστεί εμπεριστατωμένη άποψη. Παράλληλα η Επιτροπή συμφώνησε πως δεν έχει ρόλο εξεταστικής αλλά είναι επιτροπή δεοντολογίας και άρα δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Μόνοι που μειοψήφισαν ζητώντας να προβληθεί το DVD οι ΑΝ.ΕΛ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Στην ίδια συνεδρίαση η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει επιστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση διερεύνησης της υπόθεσης προκειμένου να μην μείνει σκιά στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης να έχει συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μεταφέροντάς της το αίτημα της Επιτροπής.

Εξελίξεις υπήρξαν όμως και στο ζήτημα της επιστολής Βουδούρη-Παραστατίδη με τα μέλη της Επιτροπής να εκφράζουν ανοικτά την δυσαρέσκειά τους για το περιεχόμενο της επιστολής. Η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την Δευτέρα για εξηγήσεις τους δύο βουλευτές οι οποίοι άφησαν σκιές κατά συναδέλφων τους για χρηματισμό, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Επιτροπή Δεοντολογίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με «απόπειρες δωροδοκίας» βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους και αυτοσεβασμό".
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top