Σημαντικά πλεονεκτήματα στην θεραπεία του υποθυρεοειδισμού δίνει η νέα θυρξίνη σε μορφή soft gel cap, ειδικά για τους ασθενείς με προβλήματα δυσαπορρόφησης, η οποία παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Θυρεοειδούς, που πραγματοποιήθηκε φέτος το Φθινόπωρο στην Ισπανία.

Η νέα θυροξίνη soft gel cap παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μορφές των δισκίων, ιδιαιτέρως για χορήγηση σε ασθενείς που παρουσιάζουν απορρόφηση εξαιτίας μεταβολών στο PH του στομάχου. Οι μεταβολές αυτές μπορεί να οφείλονται σε κατανάλωση αντιόξινων ή PPIs, λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), κοιλιοκάκη, καθώς και σε δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη.

Ο καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Δρ Μάρεϊ Ντουσαρμ εξήγησε ότι, η χορήγηση θυροξίνης σε μορφή soft gel cap σε ασθενείς με χρόνια γαστρεντερικά προβλήματα (μειωμένη γαστρική οξύτητα) θεωρήθηκε αποτελεσματικότερη θεραπεία σε σύγκριση με τα διάφορα δισκία, λόγω του γεγονότος ότι η απορρόφησή της επηρεάστηκε σημαντικά λιγότερο από ό,τι οι μορφές των δισκίων.

Επιπλέον, ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης Δρ Μάρκο Σενταννι υπογράμμισε ότι ασθενείς με προβλήματα δυσαπορρόφησης της θυροξίνης (χρόνια γαστρίτιδα) στους οποίους κρίθηκε αναγκαία η μείωση της TSH, η δόση της θυροξίνης στην μορφή soft gel cap που τους χορηγήθηκε ήταν μειωμένη κατά 17% σε σύγκριση με την δόση αυτών που έλαβαν θεραπεία με δισκία, για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Οι τιμές της TSH όλων των ασθενών στο τέλος της θεραπείας υπήρξαν στατιστικά όμοιες.

Η μορφή των soft gel caps μπορεί να χορηγηθεί χωρίς πρόβλημα και σε ασθενείς που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη.
ΠΗΓΗ: health.in.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top