Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρωθυπουργός της Τουρκίας βρίσκεται στην Αθήνα για την "σύνοδο συνεργασίας" Ελλάδας-Τουρκίας. Μας έκανε την "εξυπηρέτηση" και ακύρωσε την "περιοδεία" του στην Θράκη. Για ποια συνεργασία όμως μπορείς να μιλήσεις σοβαρά με την Τουρκία, όταν το Barbaros παραμένει -με την ανοχή μεγάλων δυνάμεων και οργανισμών ασφαλείας- στην κυπριακή ΑΟΖ και όταν η Άγκυρα κάθε ώρα, κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι ένα κράτος που περιφρονεί ότι έχει σχέση με την νομιμότητα.

Έχει καταντήσει γραφικό να μετράμε παραβιάσεις από το 1974 μέχρι σήμερα . Μας το λένε και οι ξένοι σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις. Είναι όμως πάντα οι αριθμοί αδιάψευστος μάρτυρας των προθέσεων της Τουρκίας. Κάτι σαν "θερμόμετρο" της έντασης.

Κάποιος λοιπόν, έτσι από περιέργεια για την αντίδρασή του ας δείξει στον κ.Νταβούτογλου τα αριθμητικά στοιχεία των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Δεν χρειάζεται να του δείξει πολλά . Η σύγκριση μεταξύ του 2013 και του 2014 που ακόμη έχει μερικές μέρες μέχρι να μας αποχαιρετήσει είναι σοκαριστική. Ο "εθισμός" μας -επιτυχία της Τουρκίας αυτό- στην καθημερινότητα των παραβιάσεων μας κάνει να ξεχνάμε την σημασία τους. 636 παραβιάσεις είχαμε το 2013. Και φέτος,μέχρι χθες το ...κοντέρ έγραφε 2087!!!

Οι παραβιάσεις εκτός από τους αυτονόητους κινδύνους έχουν κι ένα τεράστιο οικονομικό κόστος. Αλλά αυτό τώρα δεν απασχολεί την Τουρκία.

Καλή και άγια λοιπόν η συνεργασία αλλά πρέπει να την θελήσει και η Τουρκία . Κι όχι μόνο στα λόγια.

Ιδού οι πίνακες του ΓΕΕΘΑ και περαστικα σε όλους

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top