«Τριάντα και πλέον χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με τις αναλύσεις των κρατικών προϋπολογισμών, αυτός είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός που έχω ποτέ συναντήσει καθώς καταδεικνύει, με τα στοιχεία που περιλαμβάνει μέσα, τη χρεοκοπία μιας χώρας η οποία είναι καταχρεωμένη.
Η Ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα με πλαστά στοιχεία εξαπατούν τον ελληνικό λαό για την τραγική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Είναι δυνατόν να μας λέει η κυβέρνηση ότι έκανε σουόπς 84δισεκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης από 409δις να μας το παρουσιάζει 325δις;


Η χώρα είναι χρεοκοπημένη, καταχρεωμένη και έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι 560δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που το λέμε καθημερινά και στα άρθρα μας στην κόντρα news και δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς να μας διαψεύσει.
Ο ίδιος ο κ. Λιαργκόβας, ο οποίος παρίσταται στο πάνελ και είναι ο υπεύθυνος συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαπιστώνει ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Σχετικά με το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό αποτελεί και αυτό μια διάσταση της δημοσιονομικής κρίσης. Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο για κάθε συνταξιούχο να αντιστοιχεί ένας ασφαλισμένος μιλάμε πλέον για ένα χρεοκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα. Όλες οι μελέτες διεθνώς μας λένε ότι για να είναι ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο θα πρέπει σε κάθε συνταξιούχο να αντιστοιχούν τρεις ασφαλισμένοι.
Για να κατανοήσουμε πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα, αρκεί να αναλογισθούμε ότι το 2008 οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 33 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 μειώθηκαν σε 23δις ευρώ, δηλαδή είχαμε μια συρρίκνωση της τάξεως του 30% και εντούτοις βλέπουμε πως σήμερα το σύστημα είναι πιο χρεοκοπημένο από όσο το 2008.

Ο κ.Σαμαράς εδώ και δύο χρόνια μιλά για success story αλλά δεν υπάρχει κυριολεκτικά ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει ότι η χώρα έχει μπει σε ανάκαμψη. Σχετικά δε με το ποσοστό ανάπτυξης του 0,6% που έχει αναφερθεί από την κυβέρνηση πρόκειται για κάτι εικονικό, το οποίο μάλλον αποσκοπεί στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω της δημιουργίας πλαστών εντυπώσεων, αφού γνωρίζουμε ότι το αρνητικό πρόσημο έγινε θετικό λόγω της αλλαγής του έτους βάσης. Το στοιχείο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ισοδυναμεί με εξαπάτηση του Ελληνικού λαού.»

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top