Σε μία απίστευτα προκλητική παρέμβαση σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας προχώρησε για ακόμη μία φορά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε με δηλώσεις του να παρέμβει προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις που βλέπει να έρχονται και απειλούν να… «ξεβολέψουν» εκείνον και την παρέα του.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κομισιόν, πρωταγωμιστής του σκανδάλουν LuksLeaks, σε δηλώσεις σχετικά με τη χώρα μας, απήυθυνε προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην εκλέγουν «ακραίες δυνάμεις» στην εξουσία και είπε πως θα προτιμούσε «οικεία πρόσωπα».

Αυτή η δήλωση είναι μέχρι στιγμής η ισχυρότερη παρέμβαση της ΕΕ επάνω στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Νομίζω ότι οι Έλληνες -οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή- ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, που διοργάνωσε η αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και άλλους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει πολιτικές συμβουλές ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο είπε: «Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία».

Σημειώνεται πως οι προεδρικές εκλογές -που θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή των Ελλήνων στις 17 Δεκεμβρίου- θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εάν υπάρξουν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος.

Ετσι ο Γιούνκερ, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα», δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ, κάνοντας προφανή αναφορά στον πρώην Ελληνα επίτροπο της ΕΕ, Σταύρο Δήμα, ο οποίος είναι υποψήφιος για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ μέρους του κυβερνώντος συνασπισμού.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top